Działka korzo_m

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, pięknie kwitną Ci kwiatki :shock: :) Róża jest cudna!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Róża rośnie w tym miejscu ok. 20 lat , 4 lata temu przeszła gruntowną przycinkę, teraz za to odwdzięcza się kwiatami, zapachem , płatki roży zbieram, ucieram i póżniej stosuję do ciast, szczególnie drożdżowego.
Empauzo witam Cię u siebie ,zapraszam ponownie. :wit :wit
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Dorotko juz którys raz piszę ,ze wszystko pięknie u Ciebie kwitnie i tak szybko?U mnie wszystko w pączkach.Niektóre liliowce pogniły :? Musiały byc porazone.
Róza przepiękna.Ja mam o pojedyńczych kwiatach.Czy Twoja tworzy odrosty? :? :)
U mnie na działce duzo roslin poginęło i nie wiem dlaczego?Łubin,len,akant-rosły tyle czasu a w tym roku ani sladu po nich :cry:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Szkoda Aniu ale nie ma tego złego...malwy też są piękne.
A Łubin jeszcze sobie kupisz :D

Dorotko,oniemiałam,łał jaka róża ;:154 ;:154 ;:154
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie rośnie teraz po deszczach wszystko pięknie. Dużo roślin straciłam przez te gryzonie, teraz mam wątpliwości czy mam nornice, czy jakiegoś większego gada. W piątek musiałam spalić 2 róże ,tak korzenie obciachane ,że ja pierwszy raz coś takiego widziałam, tulipany też wykopałam, bo inaczej zostałyby mi puste koszyki z dziurami. Dziury i kanały w ziemi ogromne, chodzę trawnikiem,a tu się zapada, kret przynajmniej ziemię wyrzuca, a to świństwo chyba ją żre. U mnie liliowce jakoś się trzymają,ale cały czas o nie drżę, chyba w tym roku nie zakwitną ,może pojedyncze sztuki, dalie rosną jeszcze trzech nie widać nad ziemią, ale czekam cierpliwie, liczę ,że one zakwitną. Aniu , tawułki wszystko mi wynagrodzą,są takie piękne. ;:79 ;:79 Wiadomość wysłałam ci na pw.
Madziu ja posiałam tydzień temu całą torebkę nasion łubinu, więc jak będą takie kolory jak na opakowaniu to...... :heja :heja będę sie bardzo cieszyła. Róża na pewno jest starsza niż ja , pochodzi z ogródka mojej babci, a tu rośnie myślę ponad 20 lat, sadził ją mój tata, wszyscy sąsiedzi naobkoło mają takie same :shock: :shock: dziwię sie temu bardzo, super konfitury z nich robię. Spróbuję pozbierać płatki i zalać spirytusem (chyba to zrobię salicylowym), bo Krzychu by się zezłościł gdyby nie wyszło i poszedłby w straty. ;:14 ;:14
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko,ciekawe dlaczego wszyscy mają bliźniaczo podobną róże?
Hyy... może ona z wiatrem się rozsiewa :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tą różą jest tak jak z tym bliżniaczo podobnym omiegiem :P :P :P
Pozdrawiam Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Swoją drogą... mają tupet.
Sama nie wiem,czy mi żal takich ludzi... jednak chyba ogarnia mnie wściekłość ;:214 ;:214 ;:214
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Dorotko, wspaniała kolekcja host. Na forum wystąpiła chyba jakaś zaraza hostowa, bo prawie każdy powiększa i pokazuje swoją kolekcję tych pięknych roślin.
Mi najbardziej spodobała się ta
Obrazek
może dlatego, że jej nie mam :D

Poza tym wspaniałe jednoroczne, piwonia i róża od której nie mogę oderwać oczu :shock: Jest wspaniała i pewnie wspaniale pachnie :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Wiolu wspaniale pachnie,ale jest to raj dla pszczół, przy zbieraniu płatków trzeba bardzo uważać, ja to robię w rękawicach i tak mnie udziabały, a palec puchł okropnie. Ta hosta to mój nowy nabytek, ale wiesz,że sie szybko rozrastają,...... cierpliwości :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek
Ta róża jest niesamowita! :shock:
Dorotko czy ona pachnie tak jak kojarzy mi się zapach z dawnych czasów ,słodko
Czy dużo miejsca zajmuje w ogrodzie i jak długo kwitnie?
Nie moge spokojnie patrzeć ...wracam i wracam do tego zdjęcia...zauroczyła mnie :wink: :roll: :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Dorotko, piękne kwiaty, róża przesłodka, a ja zinwentaryzowałam stan po ulewach i jedną z najsmutniejszych strat jest łubin, niestety błoto całkowicie go zmiażdżyło i w tym roku już na pewno nie zakwitnie a tak sie ślicznie zapowiadał. Mam nadzieję, że korzenie przetrwały i w przyszłym roku sie odrodzi... :(
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu jak ja się cieszę ,że Tobie podoba się moja róża :lol: :lol: :lol: . To co pokazałam dopiero zwiastuje kwitnienie, cała obsypana jest pączkami, a kwitnie obficie do lipca. Póżniej obrywam przekwitłe pąki kwiatowe, nieraz powtórzy kwitnienie we wrześniu,ale są to pojedyncze kwiatki. Pachnie pięknie słodko, różanie, mogę porównać do nadzienia w pączkach. Jest to duży rozłożysty krzak, ja mam go związany dołem,a jak będzie pełnia kwitnienia to obwiążę jeszcze raz wyżej, gdyż pędy nie są sztywne i pod ciężarem kwiatów wyginają się do dołu. Bardzo przeszkadza to podczas koszenia.
Moniko my taką różę kopaliśmy na starej działce, powinnaś ją mieć u siebie. Nie martw się łubinem ,on odbije i na pewno u Ciebie zakwitnie póżniej ,łubin tworzy kilka kwiatów. Szkoda go,ale jak pojedziesz to trochę go oczyścić z ciężaru ziemii na pewno odbije i jeszcze nacieszysz oczy. :D :D :D
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Dorotko wracam już do ciebie dziś któryś raz z kolei bo nie mogę napatrzyć się tej róży. A jej zapach tak opisujesz, że prawie go czuję :lol: Znasz może jej odmianę? Chciała bym popytać o nią w centrach ogrodniczych i gdzie tylko się da :D
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Witaj Dorotko. 6 ostatnich stron pilnie obejrzałam bo na więcej czasu brakło i nigdzie nie ma fotek Twoich nowych włości. Może są wcześniej?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”