Leszku- obiecuję, że jutro podczas moczenia zrobię fotkę pączuszkom z linijką. Będziesz wiedzieć, jakiej są wielkości
Art/Asiu- Masz rację, kocham sabotki od początku, ale...bałam się, że z nimi nie dam sobie rady. Zdobyłam troszku doświadczenia, to rzucam się na głębszą wodę.
Dziękuję w imieniu rodzinki sabotkowej

Tak, sabotki, obok katlejek i masdevallii...uwielbiam. Nie ma mocnych na tę miłość
Marwes/Marku- szczerze? Chętnie dałabym się takiemu Przystojniakowi, jak moje pragmipedium porwać. Mam "słabość" do oliwkowych kwiatów
Mala_Mi- dziś zrobię "przerwę" i fotki pączuszka nie będzie ;) Ale jutro - tak, z linijką lub metrem
Arlet- na pewno Was posłucham i będę wklejać foteczki, jak tylko często się da. Jeszcze Was rozkocham w pragmipediach i sabotkach
Wiecie co, jednak cambrie to są "moje" storczyki. Dopiero, co przekwitlo miltonidium i zaczyna przekwitać Balleara a już...kolejne dwa pędziki dziś, na cambriach odkryłam
Jeden pędzik jest na cambrii, która, jako niespodziankowa przyjechała do mnie...tydzień temu

Ale radość mi sprawiła, poznam jej kwiatuszki. Fotka niewyraźna, jutro postaram się zrobić lepszą. Ale, chciałam z Wami się podzielić moją radością:
A teraz wiadomość dla:
Żabki_Monis, Wiolety <Wioleta>,
Goski1307 i Leszka01. Moja cambria czerwona, która będzie podzielona na kilka roślin, ma też pędzik. Zatem poznamy jej kwiatuszki:
Jutro, za dnia, zrobię parę foteczek, w tym "cosiom" na cymbidium i na denrobium Stardurst ;)
Bedzie, co oglądać...
Agitko- a mnie zawsze pociągały takie wąsy

Tylko kolorystycznie mi nie odpowiadały. No i co? Jakiś Hodowca wyhodował "specjalnie dla mnie"...pragmipedium w moim kolorze. Musiałam mu ulec
A sabotek...hmm...liście to jedno, ale przeczytałam o nim taką informację, iż ma bardzo zmienne kwiaty, różnią się kolorem i kształtem.
Jeszcze jeden, podobny do niego, mi się podoba. Ale...to może jesienią