Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Grażynko, czy już do gruntu posiałaś to wszystko? :shock: Czy to jest dobry czas?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko w tunelu foliowym wysiałam...do gruntu to jeszcze zawcześnie :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ano widzisz, nie doczytałam, i aż zadrżałam ze zdziwienia. :shock:
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czytam, że energia Cię rozpiera :) . A ja jakaś skapcaniała jeszcze jestem. I znowu ochłodzenie zapowiadają...
Miłego tygodnia życzę :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Grażynko :!: Ładne zakupy poczyniłaś. Ja dziś rozgarnąłem kopczyki piwoniom ale pączków nie dostrzegłem.
Śnieguliczkę czerwoną może u mnie widziałaś? Tyle że to inny gatunek i koraliki ma dużo drobniejsze od białej.
Nie jest prawdą, że jaśmin nagokwiatowy, czyli pnący nie rośnie u nas w gruncie. Mojego jeszcze nie sprawdzałem po zimie ale dostałem od znajomej, która ma go od wielu lat w gruncie. A może miałaś na myśli psiankę jaśminową :?: :) Ona rzeczywiście tylko do doniczki się nadaje.
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Właśnie podziwiałam Twoje nowe nabytki które przypadkiem :;230 wpadły Ci w łapki
Liliowiec bardzo ładny, a różowa nerina dosłownie cudo
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Grażynko byłam dziś w Biedronce - 2 paczki piwonii (takie jak Twoje), 2 paczki Liatr, 4 lilie. Bylinek jeszcze u mnie nie było...
Fajnie, że już mogłaś troszkę popracowac i w ziemi pogrzebac, też mi się chce :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Gdzie ta wiosna :?: Dziś znowu brzydko,zimno i pochmurnie :? ...mam nadzieję że chociaż może padac nie będzie to bym sobie krzewy poprzesadzała...
A wczoraj...wczoraj w ogrodzie prawie nic nie robiłam bo cały dzień padało.Posadziłam tylko roślinki z paczki niespodzianki od
skorpion811-51...Stasiu ;:196 ,oraz hosty i liliowce z biedronkowego zakupu.Reszta roślinek biedronkowych poszła do doniczek bo marna.Incarvilea wprawdzie była ładna ale też poszła do doniczki bo na wysadzenie do gruntu chyba jeszcze za wcześnie.Chociaż z tego co mi wiadomo to u niektórych zimuje w gruncie z pozytywnym skutkiem,ale ja wykopuję na zimę.W tamtym roku zapomniałam i może nie zmarzła ale zgniła,bo tam ostatnio ciągle woda stała :roll:

a to wczorajsze biedronkowce
Obrazek

Lucynko lubię eksperymętowac ale wysiewanie warzyw już do gruntu...hmmm chyba by z tego nic nie wyszło :roll:
Marysiu energi mam dostatek...znaczy chęci bo sił po zimie to niewiele :roll: A u nas znów zimno...mam nadzieję że szybko sobie stąd pójdzie...bo...bo ogród czeka...pracy mnóstwo...ech...żeby mi się udało w tym roku zrobic to co sobie zaplanowałam :roll:
Jacku nie miałam na myśli tego jaśminu pnącego-nagokwiatowego,ani psianki jaśminowej...Myślałam o jaśminie-pnączu o białych intensywnie pachnących kwiatach(odmiany nie znam)i ten u nas na pewno nie przetrwa bo sama kilka razy już próbowałam go sadzic i mimo solidnych okryc zmarzł.W domu natomiast wcale nie chciał rosnąc i prędzej czy póżniej padał :?
Śnieguliczka różowa też mi się podoba...a czy ona dobrze zimuje :?:
Beatko mnie tak przypadkiem to co chwila coś do koszyka wskakuje...wystarczy że tylko z domu się ruszę :;230
Kasiu mnie ciągle się chce w ziemi grzebac tylko ta pogoda nie pozwala :evil: Słyszałam że nie tylko w cebule ale i w bylinki biedronkowe się zaopatrzyłaś.Ciekawa jestem jakości Twoich biedronkowych bylin ;:108 ...moje...hmmm...średnie...trytomy to porażka...zgniłki :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Byłam tu , byłam tu :heja :heja :heja , tylko się nie wpisywałam . Ale już naprawiam ten błąd, żebyś mi nie zginęła .
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Zakupy ładne ;:138
a nie było w Biedronie clemastica?
u mie tez praca stoi bo zimno i pada ;:223
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko szalejesz z zakupami :D Ja w biedronce skusiłam się tylko na piwonie, bo już nie mam miejsca. Ale te piwonie na obrazeczku były takie piękne, tak kusiły....że nie oparłam się 8-) :lol: A ja teraz poluję na piwonie, zobaczymy co wyrosnie z tych biedronkowych :roll:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

A ja dziś kupiłam sobie na Józefa 3 storczyki....a że ja nie Józefa ,to szczegół.... ;:198 ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Tez się skusiłam na piwonie biedronkową,karpa maleńka ale z kilkoma oczkami,zobaczymy jak długo będziemy czekać na pierwszy kwiat... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Aga zapraszam częściej...lubię gości :D
Moniś masz na myśli clematisa :?: ...nie wiem ale chyba nie było na razie...one tak trochę póżniej po bylinach bywały...Pewna nie jestem bo się bardzo nie rozglądałam bo byłam z Natem i musiałam się streszczac :wink:
Agnieś ja co roku zarzekam się że w biedronie nic nie kupię bo badziewie,ale zawsze się na coś skuszę...czasami udaje się dobrze trafic :wink:
Zwróciłaś może uwagę jak nazywa się Twoja biedronkowa piwonia(pisze na odwrocie)
Grażka ale ja Józefa... :wink: A po ile storczyki :?:W jakim stanie są Twoje biedronkowe byliny :?:
Marylu ja na piwonię też się skusiłam...też ładna choc mała karpa.Dziewczyny piszą że to piwonia chińska...nazwa podobno jest z drugiej strony...Nie wiem bo ja opakowanie gdzieś posiałam i znależc nie mogę.Możesz spojrzec na swoją :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Graziu mówisz i masz...nazwa botaniczna:Paeonia Sarah Bernardt... :D
pozdrawiam Maryla...