Wężowy ogród FRAGOLI
Re: Wężowy ogród FRAGOLI
Grażynko, czy już do gruntu posiałaś to wszystko?
Czy to jest dobry czas?

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko w tunelu foliowym wysiałam...do gruntu to jeszcze zawcześnie 

Ano widzisz, nie doczytałam, i aż zadrżałam ze zdziwienia. 

Czytam, że energia Cię rozpiera
. A ja jakaś skapcaniała jeszcze jestem. I znowu ochłodzenie zapowiadają...
Miłego tygodnia życzę

Miłego tygodnia życzę

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Grażynko
Ładne zakupy poczyniłaś. Ja dziś rozgarnąłem kopczyki piwoniom ale pączków nie dostrzegłem.
Śnieguliczkę czerwoną może u mnie widziałaś? Tyle że to inny gatunek i koraliki ma dużo drobniejsze od białej.
Nie jest prawdą, że jaśmin nagokwiatowy, czyli pnący nie rośnie u nas w gruncie. Mojego jeszcze nie sprawdzałem po zimie ale dostałem od znajomej, która ma go od wielu lat w gruncie. A może miałaś na myśli psiankę jaśminową
Ona rzeczywiście tylko do doniczki się nadaje.

Śnieguliczkę czerwoną może u mnie widziałaś? Tyle że to inny gatunek i koraliki ma dużo drobniejsze od białej.
Nie jest prawdą, że jaśmin nagokwiatowy, czyli pnący nie rośnie u nas w gruncie. Mojego jeszcze nie sprawdzałem po zimie ale dostałem od znajomej, która ma go od wielu lat w gruncie. A może miałaś na myśli psiankę jaśminową

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Właśnie podziwiałam Twoje nowe nabytki które przypadkiem
wpadły Ci w łapki
Liliowiec bardzo ładny, a różowa nerina dosłownie cudo

Liliowiec bardzo ładny, a różowa nerina dosłownie cudo
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko byłam dziś w Biedronce - 2 paczki piwonii (takie jak Twoje), 2 paczki Liatr, 4 lilie. Bylinek jeszcze u mnie nie było...
Fajnie, że już mogłaś troszkę popracowac i w ziemi pogrzebac, też mi się chce
Fajnie, że już mogłaś troszkę popracowac i w ziemi pogrzebac, też mi się chce

- FRAGOLA
- 1000p
Gdzie ta wiosna
Dziś znowu brzydko,zimno i pochmurnie
...mam nadzieję że chociaż może padac nie będzie to bym sobie krzewy poprzesadzała...
A wczoraj...wczoraj w ogrodzie prawie nic nie robiłam bo cały dzień padało.Posadziłam tylko roślinki z paczki niespodzianki od
skorpion811-51...Stasiu
,oraz hosty i liliowce z biedronkowego zakupu.Reszta roślinek biedronkowych poszła do doniczek bo marna.Incarvilea wprawdzie była ładna ale też poszła do doniczki bo na wysadzenie do gruntu chyba jeszcze za wcześnie.Chociaż z tego co mi wiadomo to u niektórych zimuje w gruncie z pozytywnym skutkiem,ale ja wykopuję na zimę.W tamtym roku zapomniałam i może nie zmarzła ale zgniła,bo tam ostatnio ciągle woda stała
a to wczorajsze biedronkowce

Lucynko lubię eksperymętowac ale wysiewanie warzyw już do gruntu...hmmm chyba by z tego nic nie wyszło
Marysiu energi mam dostatek...znaczy chęci bo sił po zimie to niewiele
A u nas znów zimno...mam nadzieję że szybko sobie stąd pójdzie...bo...bo ogród czeka...pracy mnóstwo...ech...żeby mi się udało w tym roku zrobic to co sobie zaplanowałam
Jacku nie miałam na myśli tego jaśminu pnącego-nagokwiatowego,ani psianki jaśminowej...Myślałam o jaśminie-pnączu o białych intensywnie pachnących kwiatach(odmiany nie znam)i ten u nas na pewno nie przetrwa bo sama kilka razy już próbowałam go sadzic i mimo solidnych okryc zmarzł.W domu natomiast wcale nie chciał rosnąc i prędzej czy póżniej padał
Śnieguliczka różowa też mi się podoba...a czy ona dobrze zimuje
Beatko mnie tak przypadkiem to co chwila coś do koszyka wskakuje...wystarczy że tylko z domu się ruszę
Kasiu mnie ciągle się chce w ziemi grzebac tylko ta pogoda nie pozwala
Słyszałam że nie tylko w cebule ale i w bylinki biedronkowe się zaopatrzyłaś.Ciekawa jestem jakości Twoich biedronkowych bylin
...moje...hmmm...średnie...trytomy to porażka...zgniłki 

A wczoraj...wczoraj w ogrodzie prawie nic nie robiłam bo cały dzień padało.Posadziłam tylko roślinki z paczki niespodzianki od
skorpion811-51...Stasiu

a to wczorajsze biedronkowce

Lucynko lubię eksperymętowac ale wysiewanie warzyw już do gruntu...hmmm chyba by z tego nic nie wyszło

Marysiu energi mam dostatek...znaczy chęci bo sił po zimie to niewiele

Jacku nie miałam na myśli tego jaśminu pnącego-nagokwiatowego,ani psianki jaśminowej...Myślałam o jaśminie-pnączu o białych intensywnie pachnących kwiatach(odmiany nie znam)i ten u nas na pewno nie przetrwa bo sama kilka razy już próbowałam go sadzic i mimo solidnych okryc zmarzł.W domu natomiast wcale nie chciał rosnąc i prędzej czy póżniej padał

Śnieguliczka różowa też mi się podoba...a czy ona dobrze zimuje

Beatko mnie tak przypadkiem to co chwila coś do koszyka wskakuje...wystarczy że tylko z domu się ruszę

Kasiu mnie ciągle się chce w ziemi grzebac tylko ta pogoda nie pozwala

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Byłam tu , byłam tu
, tylko się nie wpisywałam . Ale już naprawiam ten błąd, żebyś mi nie zginęła .

Zakupy ładne
a nie było w Biedronie clemastica?
u mie tez praca stoi bo zimno i pada

a nie było w Biedronie clemastica?
u mie tez praca stoi bo zimno i pada

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko szalejesz z zakupami
Ja w biedronce skusiłam się tylko na piwonie, bo już nie mam miejsca. Ale te piwonie na obrazeczku były takie piękne, tak kusiły....że nie oparłam się
A ja teraz poluję na piwonie, zobaczymy co wyrosnie z tych biedronkowych 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
A ja dziś kupiłam sobie na Józefa 3 storczyki....a że ja nie Józefa ,to szczegół....

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Tez się skusiłam na piwonie biedronkową,karpa maleńka ale z kilkoma oczkami,zobaczymy jak długo będziemy czekać na pierwszy kwiat... 

- FRAGOLA
- 1000p
Aga zapraszam częściej...lubię gości
Moniś masz na myśli clematisa
...nie wiem ale chyba nie było na razie...one tak trochę póżniej po bylinach bywały...Pewna nie jestem bo się bardzo nie rozglądałam bo byłam z Natem i musiałam się streszczac 
Agnieś ja co roku zarzekam się że w biedronie nic nie kupię bo badziewie,ale zawsze się na coś skuszę...czasami udaje się dobrze trafic
Zwróciłaś może uwagę jak nazywa się Twoja biedronkowa piwonia(pisze na odwrocie)
Grażka ale ja Józefa...
A po ile storczyki :?:W jakim stanie są Twoje biedronkowe byliny
Marylu ja na piwonię też się skusiłam...też ładna choc mała karpa.Dziewczyny piszą że to piwonia chińska...nazwa podobno jest z drugiej strony...Nie wiem bo ja opakowanie gdzieś posiałam i znależc nie mogę.Możesz spojrzec na swoją

Moniś masz na myśli clematisa

Agnieś ja co roku zarzekam się że w biedronie nic nie kupię bo badziewie,ale zawsze się na coś skuszę...czasami udaje się dobrze trafic

Zwróciłaś może uwagę jak nazywa się Twoja biedronkowa piwonia(pisze na odwrocie)
Grażka ale ja Józefa...

Marylu ja na piwonię też się skusiłam...też ładna choc mała karpa.Dziewczyny piszą że to piwonia chińska...nazwa podobno jest z drugiej strony...Nie wiem bo ja opakowanie gdzieś posiałam i znależc nie mogę.Możesz spojrzec na swoją

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Graziu mówisz i masz...nazwa botaniczna:Paeonia Sarah Bernardt...