Ogródek Pszczółki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.4

Post »

Witajcie wieczorowo, ;:7
Grażynko, oczywiście że będą fotki... no bo jakby bez fotek się nie obędzie...
:wit
Już jestem z powrotem :heja spędziłam całe popołudnie na porządkach w domu i ogrodzie i udało mi się zrobić tylko kilka ujęć. Może jutro będzie więcej :wink:

A to już ogród w jesiennej krasie. W czasie mojej nieobecności milin zmienił kolor i zrobił się złocisty ale niestety szybko gubi liście. Nowe kompozycje doniczkowe
na jesień i może nawet na zimę. Rozwar i carex są tu tymczasowo przed nasadzeniami wiosennymi na rabatach, jak mi się uda znależć dla nich jakieś rozsądne
miejsce. A rabata żółto czerwona jest taka nawet jesienią Dzięki pięknej gajardzie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Następny kwiat tuberozy roznosi swój zapach i marcinki które wyrwałam w zeszłym roku, ale one cały wracają.

Obrazek Obrazek

Życzę wszystkim miłego wieczora ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Wiesiu - 'Blackberry Jam' ma dosyć wysokie (jak na żurawkę) kwiaty. W sumie mi się nie podobają i je zawsze wycinam :wit
x-d-a

Post »

Wiesiu, mam nadzieję, że z Twoim zdrowiem wszystko w porządku :!:
A jesienny ogród pięknie wygląda, zwłaszcza złotolistny milin :P
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiesiu ! Miło było obejrzeć kolejne fotoreportaże z parków i ogrodów ! Dzięki Tobie można poznać miejsca, których pewnie nie uda się zwiedzić w naturze. Szczególnie ujął mnie warzywnik i zdjęcia artemizji z trawkami i stokrotkami. A cienisty skalniak bardzo oryginalny, podoba mi się !Ciekawy dobór roślin ( tylko dwa gatunki )i skały także inne.
A u Ciebie zachwyciły mnie chryzantemy złociste... Spróbuję znaleźć takie do siebie.
Latarenka uroczo chowa się w rudbekiach, a portrety roślin ujmujące ( np. zwieszająca się gałązka Buff Beauty...)
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie cieplutko ;:7
Piterku, a mi właśnie te kwiaty bardzo wysokie sie spodobały, u mnie w donicy świetnie się prezentowały, zobaczymy czy na rabacie też wyjdzie ładnie. :roll:
Za to jestem zaskoczona kwiatami 'Tiramisu' późno kwitnie, obficie, ładnie i jeszcze do tego kwiaty bardzo długo sie trzymają. U mnie jeszcze do tej pory są
w pełnej formie :heja :wit
Daluś, zdrówko jak na razie oki, byłam w szpitalu raczej na badaniach, skomplikowanych i ciężkich ale trudno. Za to miałam widok wspaniały ze szpitalnego
okna, na 8 piętrze w samym sercu Paryża. Takiego widoku na Tour Eiffel, Notre Dame, Tour Montparpasse, Invalidów, Operę wiele paryskich hotelów mogłoby
pozazdrościć ;:108 za to w przyszłym tygodniu mam następną serię badań, jeszcze gorszych ale jak trzeba to trzeba. Tym razem bez pobytu w szpitalu więc
zdecydowanie przyjemniej. Coraz więcej jest kolorków jesiennych i ma być ładnie przez najbliższy tydzień, więc będziemy korzystali z tej prześlicznej jesienni. :heja
Milutkiego dnia ;:196
Izuś, cieszę się bardzo że podobają Ci się wycieczki do parków i że niektóre kompozycje inspirują Twoją wyobraźnię. Ta kompozycja z artemizją i stokrotkami
też bardzo mi wpadła w oko. Taka prosta i taka piękna. Nigdy bym na to nie wpadła by połączyć jedno z drugim a efekt jest doskonały.
Szkoda że takie 'dziurawe' kamienie nie sposób znależć w naturze. Nie wiem skąd jest ich źródło, bo w okolicy są raczej takie żółte dużo mniej 'podziurawione' które
używano bardzo często do budowy tutejszych domów. Też się nadaja do ogrodów ale to nie to samo.
Buziaczki ;:196
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Wiesiu ;:196
Fajnie, że już wróciłaś. Zaglądanie do Twojego ogródka to stały punkt moich wędrówek na forum.
Mam nadzieję, że z Twoim zdrowiem będzie dobrze.
Dzisiaj jestem w domu, bo muszę posadzić nowe różyczki. Trochę zimno, ale słonko świeci, więc pogoda w sam raz na takie ogrodowe prace. Też Ci słonka życzę i miłego dnia. ;:3
:wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Hej Wiesiu :wit
dobrze, że już jesteś :) Zdrówka dużo życzę !!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu życzę Ci dużo zdrówka, mam nadzieję, że wszystkie wyniki będą super ;:196
Widoczki ogrodowe przepiękne, ta żółciutka chryzantemka prawdziwa piękność, cała obsypana śliczniutkimi kwiatami :D
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Wiesiu - a ja jakoś nie przepadam za kwiatami żurawek, w ogóle przez kwitnienie tracą jakoś pokrój, wyciągają się i robią jakieś łysawe. Podobają mi się kwiaty 'Cinnabar Silver', 'Snow Storm', 'Paris', 'Sugar Frosting' i 'Ginger Ale' - te wpadły mi w oko, pięknie kontrastują z kolorowymi liśćmi :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Pszczółko-Wiesiu dawno do Ciebie nie zaglądałam no i dzisiaj miałam nie lada frajdę. Prawdziwa podróż wirtualna i to jeszcze z przewodnikiem!
Wrócę jeszcze nie raz do tych zdjęć - aby napawać się pięknem roślin i architektury....
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Kochane, dziękuję Wam wszystkim zadobre słowa i życzenia. ;:196 ;:196 ;:196
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Wyniki przeróżnych badań będą raczej w połowie listopada i wtedy dopiero bedzie
wiadomo co dalej.
Krysiu, jak Ci minął dzień w ogródku na sadzeniu różyczek? Czy udało Ci sie wszystko posadzić? U nas prawie lato ;:3
Jeszcze jutro ma być ładnie, ciepło i słonecznie, a potem to już tylko będzie słonecznie bo zimno wraca do nas z powrotem. ;:108
Dzisiaj udało mi się posadzić hortensję Vanille Fraise ale tylko tymczsowo w donicy i całe popołudnie strząsaliśmy z M migdały
z migdałowca, a dokładniej to on strzasał a ja zbierałam. Teraz mam też pełno liści do wymiecenia i sprzatniecia ;:223 a plecy już
ledwie się trzymaja od tego ciagłego schylania ;:224 no cóż to już jesień i czas na takie jesienne prace. Ale migdałów obrodziło
w tym roku że hoho. :heja
Aguś AgaNet, dzięki ;:196
Agunia AGNESS, dzięki wielkie i Tobie również ;:167
Piterku, ja je raczej lubię choć są raczej niepozorne, a jak jeszcze kontrastują z liśćmi to już wielka radość :heja gorzej jak
ich kolor nie pasuje wcale do liści :;230
Ambuś, zapraszam serdecznie, jesteś zawsze bardzo mile widzianym gościem. Spróbuję pokazać jeszcze nie raz ciekawe
miejsca i ogrody. Jest co zwiedzać w okolicy i dzielić się z Wami jest dla mnie wielka przyjemnością. :heja

Jeszcze kilka widoczków moich ostatnich kwiatków. Najpierw dla Piterka kwiatki 'Tiramisu' która jest całkiem zieloniutka na jesieni.

Obrazek Obrazek Obrazek

Dichondra 'Silver Falls' nie zrobiła żadnych kaskad ani srebrnych ani żadnych innych po ciężkiej zimie. To wszysto co jej się udało urosnąć
w tym roku, a pamiętacie jaka była piękna w zeszłym roku? takie zwisajace warkocze półmetrowe.

Obrazek Obrazek
Milutkiego wieczoru :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się bardzo, że już jesteś z powrotem i że to tylko badania były. Ale, ale - skoro poważne badania i to w takiej ilości to chyba znaczy, że czegoś jednak szukają... Wiesiu zdrówka życzę! ;:196
Fotki takie słoneczne jeszcze...U mnie też słonecznie, ale bardzo zimno.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Wiesia - u Ciebie to jesieni nie widać .
Wszystko takie piękne zielone jeszcze :D
Nasionka już jadą do Ciebie .Dołożyłam też żółtą gailardię :wink:
Zdrówka życzę :wit
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Wiesiu dichondra to bylina...?miałam podobną ,ale bardziej sztywną ,traktowałam jako jednoroczną,ozdabiała mi balustradę przez całą zimę :wink: ,oczywiście totalnie zmarznięta ,ale jako susz przedstawiała się dosyć oryginalnie... :D
Życzę pomyślnych wyników...i zdrówka... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Izuś, też sie cieszę że już jestem razem z Wami :heja brakowało mi Waszych pieknych ogrodów i miłych komentarzy.
Dzięki Izuś, ;:196 widziałam że w Polsce są już przymrozki nocne ;:223 u nas na szczęście jeszcze nie choć ma się oziębić w przyszłym
tygodniu. ;:224
Bożenko, ;:196 za życzenia liścik, czekam aż przyjdzie. Za to nie wiem czy teraz jest sens jeszcze siać czy trzeba poczekać do wiosny?
Neluś, Dichondra argentea 'Silver Falls' to jest bylina ale tylko w ciepłych klimatach. Ona jest do strefy 10 i 11 a w pozostałych to raczej
jednoroczna. Ale u mnie o dziwo przeszła zimę. Swoją wycięłam na jesieni, nie pomyślałam że mogłaby robić za zimową dekorację. ;:224
Dzięki za życzenia Neluniu ;:196
Wątki Pszczółki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”