Cebulla walczy z ugorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Re: Cebulla walczy z ugorem

Post »

Alicjo, nie załamuj mnie ;:223 Tak właśnie myślałam, czy by Tobie mojego austinowego katalogu nie podesłać, żeby mnie tu nie gnębił... Chcesz?

Grześ, ja to się obawiam, że w ogóle poza jakąkolwiek klasyfikacją się już znalazłam... Nie wypisuję tu wszystkiego, co mi się w głowie roi, bo obawiam się, że nawet tu wydam się... DZIWNA :lol:

Gosiu- no wygląda to na desperację :lol:
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie chce nic mówić, ale przez Twój wątek zaczęłam oglądać oferty sklepów z różami.. *tu powinien być przewrót oczami ale nie umiem wstawić tej buźki* ;)
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Loeb, u mnie tak samo się zaczęło dokładnie z rok temu ;:224 A kiedyś strasznie się zapierałam, że u mnie róż nie będzie :lol:

Zamówienie złożone, jakoś spokojniej na duszy, można się zająć innymi roślinkami ;:108 Na przykład jakie duże drzewo wybrać? Mogę sobie pozwolić na jedno. Ambrowiec amerykański? Tulipanowiec? A może jednak orzech włoski? ;:223
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

Ja bym wzięła orzech włoski od Kozuli, to przynajmniej kota w worku nie kupisz :) Przystosowane do klimatu, ładnie pachnie, i można połupać orzeszki;)
Z róż to mi się podobała jedna pnąca i jedna pistacjowa i dzikie białe:/ a teraz? ze 3 cukrowe bym wzięła i ze 4 inne.. tylko nei wiem gdzie to upchnąć.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dagmaro katalog od Austina jeden jest już u syna w Anglii a drugi mam nadzieje że w drodze do mnie.Myślę że nawet odesłanie katalogu Ci nic nie pomoże.Nie próbuj żadnych sztuczek,jedyne wyjście to pogodzić się z przeznaczeniem.Ta choroba jest niestety nieuleczalna.Trzymaj się jesteśmy z Tobą. ;:4
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Daga... to wszystko przez Ciebie ;:14 :;230
I na co mi było sprawdzać w naszym Tesco? :;230
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gratuluję! Mnie coś ta Kroeneburg znowu do Tesco wzywa... Może do sobotnich zakupów już jej nie będzie...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit
Dawno nie byłam, a tu widzę szaleństwo różane :;230
Wiedziałam...każdy,kto sie zapiera że juz nie będzie czegoś kupował, kupuje 2 a nawet 3 razy tyle :) fajne te róże zamówione, też bym chciała takie, ale na razie nie mogę, nie chcę drażnić lwa :oops:
Będę zaglądać i podziwiać jak kwitną.

O magnolii pomyślę jeszcze, co Ci doradzić, a musisz przy niej coś dosadzać? Chociaż może tawułka japońska nie ma "agresywnych" korzeni.

Mam nadzieję,że u Was wszyscy zdrowi.

Buźka ;:196
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Aniu! Sama nie wiem z tą magnolią... Niie wiem jak to będzie wyglądało. Ona będzie rosła na środku kwadratowego klombu w przedogródku. Po bokach busz, a pod nią łyso? A może miniaturowe azalie?

Wczoraj zaszalałam :heja Otowrzyłam worek z ziemią do siewów i pikowania i pełnymi garściami, bez rękawiczek upychałam w doniczkach i paletkach. Wysiane lobelie, por, seler, sałaty dwie i kalarepa. Za mało brudu mam jeszcze pod paznokciami, to dzisiaj jeszcze powsadzam kanny i calie, a co! Zimy już prawie nie ma, tylko -14C :evil:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Cebulla:)Wlasnie przeczytałam,że wysiałaś lobelię,ja równiez wczoraj wysiałam i jak zobaczyłam te mikroskopijnej wielkości nasiona to zdębialam :shock: Przykryłam pojemnik folia,zrobilam dziurki,podlałam oczywiście i mam pytanie co ile się zrasza nasionka,żeby w ogóle wykiełkowały? Za co ja sie wzięłam....chyba oszalałam...bawić się w pikowanie itd ;:14
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lobelię na szczęście pikuje się kępkami. Nie ma chyba możliwości takie "drobieństwo" rozpikować indywidualnie. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Wiesz, magnolia może wyglądać całkiem fajnie, nawet jeśli nic nie będzie pod nią.... ona rośnie zazwyczaj jako soliter, wiosną zwracają uwagę kwiaty, a latem liście, więc może nie będzie przeszkadzać,że jest pusto pod nią. Wiosną zobaczymy, bo chyba jeszcze nie masz tego klombu dokończonego?Albo nie zauważyłam :oops:

Ja kiedyś posiałam pierwszy raz lobelię i pikowałam pojedynczo :lol: :lol: :lol: Nie wiedziałam,że można kępkami ;:14 ;:14 Mimo,że taka mikroskopijna, rosła po pikowaniu super.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu!

Moej lobelki do skiełkowania stoją przy kominku, więc muszę je częściej zraszać. Tak średnio co trzy dni, jak widzę, że podłoże przeschło. Jak masz dobrze podlane i przykryte folią, to wcale nie trzeba często zraszać. Pikowanie też wcale nie jest straszne. Ja "odkrawam" kępki łyżeczką do herbaty i idzie szybko. Jak pierwszy raz wysiewałam, to próbowałam pojedyńcze roślinki pikować, ale to była porażka :oops:

Fajnie, że się odezwałaś. Kiedyś natknęłam się na Twój wątek różany i gdzieś mi się zgubił ;:223 Wieczorkiem Cię odwiedzę!
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Hehehe!!!

To chyba nie był mój wątek-ja nie jestem taka wszechstronna, może AniDS? Ona ma taki wątek, kopalnia wiedzy ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cebulla dzięki za odpowiedź:) Pierwszy raz sieję,ale za bardzo nie wierzę w to,że mi się uda...
Ja wczoraj kupiłam taki przyrząd do pikowania,nazywa się pikownik podobno.Wysiałam lobelię,naparstnicę,jednoroczną i żeniszka,który z powodzeniem posiany w ogródku na wiosnę pięknie wykiełkował i cieszył moje oczy niebieskimi kwiatkami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”