Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

Tomuś, witaj Pracowity Ogrodniku! Dziękuję za odwiedziny :D
Też się cieszysz wiosną, prawda? Nie rozpieszcza nas ona w tym roku, oj nie... Ale za to roślinkom bardzo smakuje ten deszczowy chłodek. Zauważyłam, że rododendrony są zachwycone i trawnik też! No i chwaściory tak szybko nie rosną...
Pożycz swoim roślinkom odemnie - smacznego, niech rosną zdrowo!
Pozdrawiam serdecznioe - Ula

Aha, i tak jak pisze Genia - rób duuuużo zdjęć! A to na zachętę

Obrazek
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teraz to już nie mogłem się nie odezwać, tyle dowodów pamięci, bardzo, bardzo Wam dziękuję Małgosiu Aniu Elu Geniu Igorze Andżeliko Izo Gosiu Adrianno Reni Urszulko Alino, jednocześnie przepraszam że bezpośrednio nie odpowiadam na posty, nie jest to z mojej strony brak szacunku dla Was moich Gości, lecz kompletny brak czasu, przepraszam raz jeszcze, tak na razie pozostanie. Bywam na forum, bo trudno jest mi się bez niego obejść, przypatruję się jak wiosennie pięknieją Wasze ogrody, jestem zachwycony tym co u Was zastaję i widzę że sporo mi brakuje do czołówki ale staram się jak mogę. Wykorzystuję każdą wolną chwilę, robię to co najbardziej pilne, kupuję rośliny, sadzę, przesadzam czyli to samo co każdy z nas. Myślę że dopiero w lecie będzie więcej czasu, na ogrodnicze pogawędki.

Widziałem u Izy Tamaryszka bardzo fachowo, profesjonalnie przygotowany trawnik do sezonu, ja oczywiście marzę o takim pięknym trawniku, lecz mój swój okres świetności ma dawno już za sobą i na razie pozostanie dziki, pokażę zdjęcia, robię to celowo dla jednej naszej forumowej Ogrodniczki, ciekawe czy zareaguje :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oczywiście Wszyscy możecie się pośmiać z mojego zakwieconego trawnika, traktuję go jako łąkę tyle że dużo częściej będę kosił.

Ula śliczna ta sasanka, nasze też zaczynają startować, zauważam że w naszym ogrodzie wszystko jest trochę opóźnione, w stosunku do tego co widzę na zdjęciach z Waszych wątków :D

Nie zrobiłem za dużo zdjęć, ale trochę wiosny pokażę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te roślinki czekają w kolejce do posadzenia

Obrazek

Obrazek

W końcu wiosna jest tylko raz w roku :D

Obrazek

Obrazek

Wszystkim przemiłym Forumkom i Forumowiczom życzę jak najwięcej radości ogrodniczej, bardzo się cieszę że mogłem Was wszystkich poznać, podziwiam Wasze ogrody i ogromny zapał do ich pielęgnacji. Proszę nie miejcie mi tego za złe że rzadko się odzywam, nie jest to zła wola :D

Pozdrawiam Tomek :wit
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Tomku oniemiałam z zachwytu.
Elżbieta
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tomku cudny ten trawnik ze stokrotkami podobnie jak Elżbieta oniemiałam z zachwytu .
Narzekasz a u Ciebie pięknie wiosennie , no i zazdroszczę Ci tych dużych kęp prymulek białych .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Tomku- super stokrotki! W ogóle elegancka ta wiosenna odsłona ogródka, pięknie się prezentują formowane krzewy z młodymi listkami. Miłej pracy w ogrodzie! Będę czekać cierpliwie na kolejną odsłonę, bo naprawdę warto :wit
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Przepiękne kompozycje z krzewów i drzew, podobają mi się zwłaszcza te z iglaków - dobra robota! ;:138
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Hi hi, chyba wiem o kim była mowa :wink:
Prześliczne stokrotki ;:138

Widzę, że sporo azalii się szykuje. Ależ będzie pięknie. Wrzosowate idealnie wtopią się w Twój iglakowy ogród. Wszystko zgodnie ze sztuką: najpierw tło i zaciszne przyjazne miejsce, a potem urocze delikatne kwiaty. Będzie im u Ciebie dobrze. ;:108

Cudne trzmieliny. Robisz coś specjalnego, że tak się pną do góry? Moja jakoś już 5 lat płoży się tylko. I nawet niespecjalnie zadarnia. Bez przerwy muszę jakieś zielsko spod niej wyciągać :(.

I zdradź jeszcze cóż to za piękne dostojne drzewo zakwitło?
Agata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Elu witam Cię serdecznie, jeszcze dzisiaj popędzę zobaczyć co się dzieje w Twoim ogrodzie, tęsknię do tych widoków :D

Geniu witaj, w poniedziałek poczta powiezie do Ciebie białą prymulkę, pamiętam że interesowała Cię już w zeszłym roku, zapomniałem o tym :D

Aniu witam i dziękuję za miłe słowa. Mam oczywiście świadomość wielu niedociągnięć naszego ogrodu, ale też chciałbym się pochwalić tym co dotychczas udało nam się stworzyć, pewnie jak każdy z uczestników forum. Będę pokazywał co zdołam :D

Piterek dzięki za wizytę, miło że Ci się u nas podoba. Nie byłem jeszcze u Ciebie ale to nadrobię, zwłaszcza że mieszkasz w moich rodzinnych stronach :D

Agato riane oczywiście to do Ciebie adresowałem moją plagę stokrotek, pamiętam że w poprzednim sezonie zwróciłaś na nie uwagę, postanowiłem Cię nimi rozbawić. Cichutko powiem że na moich trawnikach kwitną nie tylko stokrotki, często żółte mlecze, wygląda to zjawiskowo, ale niech to pozostanie miedzy nami :D
Trzmieliny kiedy napotkają jakąś 'przeszkodę', chętnie się na nią wspindrują, nie trzeba im w tym pomagać ale w razie potrzeby można.
To kwitnące drzewo to czereśnia, którą co roku strzygę w kształt grzybka, gdyż przechodzi nad nią wysokie napięcie, zdjęcie jest trochę nie wyraźne nie oddaje kształtu, postaram się ją pokazać jeszcze raz. Po konarze czereśni pnie się bluszcz, jednak tej zimy zmarzł i teraz śmieci opadającymi liśćmi, ale odpuści od nowa, było już tak kiedyś :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj,chciałam ci powiedziec,że te stokrotki w trawie to bajka,która przypomina mi moje dzieciństwo.Co to za krzew iglasty obok trzmieliny chyba z takimi zwisającymi lejąco gałązkaami?
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Małgosiu miło mi Cię gościć, kiedyś będę musiał coś zrobić z tymi trawnikami, ale to okropna robota nie wyobrażam jej sobie. Ten iglak o który pytasz to cyprysik groszkowy Filifera Nana, mam ich rosnących kilkanaście, niektóre rosną naturalnie a inne przycinam żeby nie pogryzły się z innymi roślinami. To fajne rośliny, polecam, sadząc mały egzemplarz trzeba mu zostawić swobodę bo spory może urosnąć, albo go przycinać :D

Zobacz, to największy mój egzemplarz i jedyny kupiony, resztę wyhodowałem sam

Obrazek

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ajak go rozsadzasz.Jesienią dostałam gałązkę od koleżanki,wsadziłam w ukorzeniacz i do ziemi.Podglądam go codziennie,ale chyba nic z tego nie wyszło.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Przyszłam obejrzeć twój zachwycający stokrotkowy trawnik. Mój bardzo podobny. Cicho sza ale na moim też zakwitną mlecze. :lol: Nie mam melodii do porządkowania go. Uznałam, że najpierw muszę odchować dzieci i psa :wink:
Bardzo piękne wiosenne zdjęcia pokazujesz. Czereśnia ujarzmiona bardzo mi się podoba.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Tomku, ślicznie wygląda ta strzyżona trzmielina, moje rosną samopas i zagłuszają już inne rośliny. Chyba muszę chwycić za sekator.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękna kolejka ,oczekująca na posadzenie . :P ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Małgosiu ja przygotowuję sobie takie sadzonki

Obrazek

Obrazek

ze zdrewniałą końcówką i oderwane z tzw. piętką i tak samo jak Ty zrobiłaś do ukorzeniacza, do ziemi zmieszanej z piaskiem, odstawiam do cienia i czekam spokojnie aż się ukorzenią. Ważne jest aby sadzonki pobierać na początku wiosny lub późnym latem :D

Dorotko witam Cię serdecznie, dziękuję za miłe słowa, cieszę się że nie jestem jedynym bez dywanowej murawy, może kiedyś mój trawnik odzyska dawny blask :D

Romku witaj, ja strzygę wszystkie trzmieliny, dużo ich sadzę, mieszam z iglakami, na ich tle ładnie się komponują, lubią cięcie, możesz robić to śmiało :D

Jolu witam, cieszę się że zaglądasz, miło Cię gościć. Dzisiaj kolejka się powiększyła, kupiłem jeszcze azalie, magnolię, różaneczniki, jukę, bylinki, ach chciałoby się wszystko wykupić ze szkółek
takie bogactwo piękności oferują. Mnie jest się ciężko powstrzymać :D

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”