Twoj trawnik nie jednego wprowadzi w zakłopotanie

Miło,że tak pozytywnie postrzegasz mój ogród - mój mały , zielony świat :)Błędy są - sukcesywnie je naprawiam, dobrze ,że nie zauważyłaśAlima2 pisze:Witam serdecznie
Pozwoliłam sobie na spacerek po Twoich włościach. Efekt:
1) obiad zapowiedziałam na 16 ( cały ranek i przedpołudnie marzyam na Twojej ławeczce)
2) skopiowałam kilka fotek-do zastosowania wiosną( najbardziej uwiodły mnie aranżacje wokół starodrzewu)
3) na 100% zastosuję korę !!!
4) już sama nie wiem-czy się cieszyć z zaserwowanych widoczków,czy raczej troszkę żałować( chciejstwa mnie zabiją )![]()
A tak na poważnie- GRATULUJĘ!!
Aranżacje,konsekwencja wizualizacji.......MASAKRA!!
Najmniejszego błedu!!!
Będę Cię podgladała i kopiowała....zobaczysz !!!! ;:20
Pozdrawiam serecznie i dziękuję za romantyczne przedpołudnie
Nawet się nie obejrzysz , gdy będzie pięknie , bujnie i zielono i ...trzeba będzie sięgnąć po sekator , by przycinać to , co się zanadto rozrosło.Ogród potrzebuje czasu...gohna pisze:Och, och, och... mogę tylko powzdychać do niedoścignionego wzoruPięknie u Ciebie, za każdym razem gdy zaglądam, cieszą się oczy i dusza
i znów zaczynam wierzyć, że u mnie będzie kiedyś choć trochę tak pięknie
![]()
Witaj , Ulka ! Jak miło ,że pierwszy wpis zrobiłaś w moim wątkuursulka pisze: Kilka miesięcy temu szukałam w sieci informacji o rododendronach - i tak trafiłam na Twój ogród. Zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Jest "rozważny i romantyczny" jednocześnie ... Wracam do niego co jakiś czas i ciągle znajduję coś świeżego. Zaczęłam też zwiedzać inne ogrody - i tak właśnie forum mnie wessało![]()
To mój pierwszy wpis na forum i chciałam rozpocząć od Twojego ogrodu - bo to on właśnie wywarł na mnie największe wrażenie. Inne ogrody też są piękne, ale ten ma w sobie to "coś " nieuchwytnego, co ociera się o sztukę. No i tym sposobem "masz mnie na sumieniu" ogrodniczym![]()
Ha, a teraz spróbuję założyć swój wątek, ze swoim ogrodem! Pozdrawiam serdecznie
Ula
To piwonie drzewiaste na trawniku przed Palmiarnią w SchönbrunnAve pisze:Ewelinko - peonie drzewiaste - CUDO nad CUDAMI![]()
- gdzie takie obfociłaś ???
Tej jesieni wygrabiłam już 4 duże wory ... a to przecież nie koniec . Co do Twojej sosny - ilość gubionych igieł jest w poszczególnych latach różna.Te pożółkłe obumrą niebawem i spadną ,ale nic się nie martw, zgubi swoje i na wiosnę będzie jak nowa. Życzę sukcesów w grabieniu !!!elsi pisze:Patrząc, co teraz wyprawia moja sosna przy tarasie, rozumiem,
ile masz pracy z igłami, liście są jednak łatwiejsze do usunięcia z trawnika,
bo znikają razem z koszoną trawą, a igły.......... zostają
Na moje oko trochę zbyt dużo igieł gubi moja sosna,
tak dużo na niej tych pożółkłych, nie wiem, czy to normalne![]()
![]()
Cieszę się, że znów można zaglądać do Twojego ogrodu