Pierwsze koty za płoty cz.ll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.ll

Post »

Iwonko 10 km. masz co kręcić w jedną i drugą ale chyba to pewniejsze niż dzisiejsze autobusy.
Pomysł z pieleniem i parasolem może dobry ale mnie sąsiedzi chyba by wyśmiali więc nie odważę się.

:wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonka parasolowy pomysł ...kupuję ;:215 , mam tolerancyjnych sąsiadów i uczulenie na ;:3 , a grządki nasłonecznione więc przyda się jak nic ;:173 Musisz dosadzić roślinek i zmniejszy ci się ilość trawnika ;:306 , a tak poważnie to ja z mojej podkaszareczki (2kg) jestem zadowolona... śmiga między kwiatami jak nic ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko podziwiam Cię ;:180 Masz zapał,jedziesz na działkę sama i oddajesz się pieleniu.
Ja sama rzadko jadę,moja mama mi prawie zawsze towarzyszy.
Już kolejny raz jak czytam o Twoim synu to naprawdę trafił Ci się wyjątkowy ;:108 Szkoda,że wyjeżdża,ale praca czeka :uszy
Pomysł a parasolem no proszę o tym nie pomyślałam,piweczko i od razu wesoło ;:215

Pozdrowienia kochana :wit
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kwitnie Ci pięknie chyba Błękitny Anioł, u mnie jeszcze nie pokazał pączków. A co jest a pierwszym zdjęciu?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Podziwiam za pomysłowość ;:63 U mnie też dzisiaj akcja pielenie. Co jakiś czas padał sobie deszczyk, więc odpoczywałam w tym czasie, bo u mnie parasolowego nie ma ;:224 , ale udało się plan zrealizować.
Daleko masz na działkę?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, na działkę mam 10 kilometrów, z czego około 1.5 km przez las. Dwoma autobusami jadę tylko z lenistwa :oops: Wtedy przez las idę tylko przez 10 minut, a nie przez 20. Parasola używam już od dłuższego czasu i dla mnie to doskonałe rozwiązanie. Inaczej w upalne dni nic bym nie zrobiła.
Filip wyjeżdża na szczęście tylko na sześć tygodni. Chłopak chce sobie trochę zarobić. Ponieważ wiem, że niedługo wróci, to nie jest mi tak bardzo smutno. Ale już zaczęłam tęsknić ;:108
Z kręgosłupem na szczęście raczej nie mam kłopotów, od czasu do czasu łapie mnie tzw. rwa. I tylko dlatego troszkę spanikowałam. Na co dzień, nie wiem, że mam kręgosłup.
Iwonko, ślimaków w tym roku zatrzęsienie ;:303 Przed chwilą wróciłam ze spaceru z psem i na ubiegłorocznych, suchych patykach nawłoci siedzą hordy tych oślizgłych stworów. Jakby ktoś chciał to zebrać, to chyba trzeba by liczyć na kilogramy.
Krzak z czerwonymi kwiatami to pigwowiec. Ma już maleńkie owocki :tan Na jesieni będę chyba rozdawać, bo u mnie już nikt nie chce tego jeść. Dużo nie będzie, ale zawsze trochę zbiorę, a wyrzucić żal. Na krzaku też nie zostawię, bo mam później mnóstwo siewek, które od razu wypuszczają długaśny korzeń i ciężko je wyciągnąć.

Obrazek

Krysiu, nigdy nie zastanawiam się, co powiedzą sąsiedzi. Może i o mnie gadają po powrocie do domu, ale ja przynajmniej pracuję sobie w cieniu i nie grozi mi oparzenie słoneczne. To dla mnie ważniejsze ;:108
Rowerem właściwie jadę tak samo długo jak autobusem+pieszo, ale przyjemność dużo większa :heja
Ewa, u mnie też cienia jak na lekarstwo, więc muszę się jakoś ratować. Skoro jesteś zadowolona ze swojej podkaszarki, to mam nadzieję, że i mi ona podpasuje. Tylko ja nie mam takiej lekkiej, moja już wiekowa, ale działa. Wypróbuję ją więc :heja

Obrazek

Aniu, gdybym czekała aż ktoś zechce ze mną pojechać, to chyba nie pojechałabym nigdy ;:306 No, może ze cztery razy by się przydarzyło takie wydarzenie. Już do tego przywykłam. Oczywiście, że byłoby mi raźniej i przyjemniej mieć towarzystwo, ale nikogo nie zmuszam do polubienia tego, co ja lubię.
Synuś, nie przeczę, wyjątkowo udany egzemplarz ;:63 Ma i wady, ale ogólnie, to bardzo dobre z niego dziecko. Wyjeżdża tylko na sześć tygodni, to jakoś dam radę.
Parasol bardzo mi się przydaje. Jak ziemia jest twarda nie mogę go wbić, to mam stalową rurkę pomocnicę. Najpierw siekierką rurkę w ziemię, a następnie w jej miejsce parasol. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia.
Anido, to nie błękitny anioł. To clematis Prince Charles ;:108 Na pierwszym zdjęciu jest Czosnek sztyletowaty. Ma bardzo dekoracyjne kwiatostany, zupełnie nie podobne do innych czosnków ;:63

Obrazek

Małgosiu, parasolowy bardzo mi się przydał. Inaczej wszystkie sadzonki dalej by czekały na posadzenie nie wiem do kiedy. Może nawet blisko tydzień? Na działkę mam około 10 kilometrów. Głównie ścieżkami rowerowymi, trochę chodnikami i nareszcie lasem :heja

Pamiętacie gąski Gęgawy, które gniazdują na moim osiedlu? Widocznie nie tylko ja martwiłam się bliskością szosy. Problem zauważyły również władze miasta i gęsi zostały odgrodzone od drogi. Zasłonka troszkę słabowita, bo tylko z maty słomianej, ale może gęsi przez nią przejdą?

Obrazek

Pozdrawiam :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Iwoneczko, ależ miło się Ciebie czyta. Prawie powieść napisałaś o wyprawie i pobycie na działce. W każdym zdaniu widoczna jest Twoja miłość do ogrodowania. Roślinki masz piękne. Mnie też troszkę pomagają córki, głównie w plewieniu. Mało maja wolnego czasu, ale zawsze to jakaś pomoc. Chyba polubiły kontakt z plewami :;230 i przyrodą. Wczoraj u nas mocno popadało to zapewne będzie gąszcz chwastów na działce. Jeszcze stare są nie skoszone. Oj, kiedy u mnie skończy się to dziadostwo. Pozdrawiam Cię serdecznie dzielna ogrodniczko ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pomysł z parasolem przy pieleniu jest mi znany i od lat praktykowany jeżeli jest taka potrzeba..Przenosić go zbyt często nie potrzeba bo wystarczy tylko przechylać odpowiednio czaszą względem słońca..Ale wtedy pracuję na moim stołeczku ,to jest pielenie precyzyjne... ;:306 A sąsiedzi nie tacy straszni ;:oj ...ja mam działkę przy alejce głównej i nawet do głowy mi nie przyszło,żeby mieli o tym źle pomyśleć...Przed laty trzeba było sobie radzić po swojemu stąd wiele pomysłów prostych i skutecznych ;:333 Dzisiaj obserwuję jak młodzi zachłystują się jakimiś odgrzanymi rozwiązaniami , pomysłami czy nawet roślinami które my pokolenie starsze już przerabialiśmy i poszło w zapomnienie ;:131 ...
Dzisiaj po deszczyku nocnym fajna praca mi się zapowiada...u mnie było trochę deszczu ostatnio i chwasty nie czekają...
Zaraz wybieram się w plener! :heja

Miłego dnia Iwonko!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Iwonko nie zbieram ślimaków raz wyniosłam w słoiku poza działki,ale do soli nie wrzucam bo robią się takie paskudne,brr.
Parasol fajna rzecz,można też nim osłaniać cieniolubne rośliny jak są na silnym słońcu.Ja znalazłam dziecinny parasol,żeby jesienią wbić
nad inkarwillą która nie lubi zamakania.
Iwonko /masz na imię jak moja synowa/ to masz spory kawał do przebycia ,żeby dojechać na działkę.Kwiatki fajne, niektórych nie znam.,np.
to zdjęcie przed zdjęciem z orlikami i za zdjęciem z orlikami.Rodgresja chyba będzie u mnie kwitła,ale muszę jej jeszcze dobrze się przyjrzeć.
A co to różowe za daliami? Dalie już u Ciebie kwitną?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ależ cudne zdjęcia robisz ;:oj . Zbliżenie pszczółki świetne ;:333 . Pomysł z parasolem bardzo dobry, ja nigdy na to nie wpadłam ;:306 . Warzywnik faktycznie wymaga systematyczności i może dlatego mój taki brzydki i zaniedbany ;:224 . Masz bardzo ładne te fioletowy orliki no i jaka kępa piękna ;:333 . U mnie wczoraj też padało ale już w nocy około 22. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wspólne działkowanie Iwonko to jest to! Też uwielbiam. Jednak mam takie samo zdanie jak Ty. Nie zmuszam nikogo, dzieci szczególnie. Jak chcą to jadą. Zazwyczaj staram się wyszukać i naszykować jakieś pokusy na zachętę. Pamiętam jak mój tato mnie zmuszał i znienawidziłam działkę na długie lata. Nie chcę tego u swoich dzieci.
Śliczne zdjęcia. ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Świetny ten patent z parasolem, muszę poszukać starego plażowego i wypróbować ;:108
Ładny masz kawałek drogi na działkę ;:oj Na swoją też dojeżdżam autobusem, ale przystanek mam dosłownie pod blokiem ;:224
Piękne widoki pochwalę, tyle kolorów ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Za pierwsze kwiaty dalii -brawo ;:63
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , Twoje dalie zaczynają kwitnąć , a moje dopiero powychodziły z ziemi , mimo że sadziłam je w tym roku dosyć wcześnie , ale może to i lepiej bo inaczej by pomarzły .Zielska i u mnie zatrzęsienie że nie wiadomo z której strony zaczynać , a patent z parasolem kupuję w ciemno .Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, na jakim stanowisku masz swoją rodgresję?
Bardzo szybko zakwitła Ci dalia ;:303
Parasol jako niezbędnik pielenia bardzo mi się spodobał ;:215 ;:303 ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”