Mały ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek

Post »

Witaj. Ja również zachwycam się tym zdjęciem z koniem ;:oj . Jest piękne i ten welon ;:108 . Zdjęciami cebulowych to mnie po prostu uwiodłaś ;:oj . Też chciałabym mieć takie łany tulipanów ;:173. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W przyszłym sezonie będę mieć miszmaszowe kolorki tulipanów bo w jednym koszyku było parę w następnym i tak to wyszło .Niestety maluchów około mnóstwo ,wiec ,chociaż będzie zielono.Gdzie mi tam do twoich łanów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Jak porzedniczki - piękne zdjęcie ma Twoja córka. Przepiękne!

Łany cebulowych kwiatów prezentują się cudownie. Trymam kciuki żeby ziemia szybko się obsuszyła i żeby tulipany zakwitly wiosną tak samo zachwycająco jak w tym roku.

Będę do Ciebie zaglądała :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu romantyczne zdjęcia, śliczna para. ;:167 Pogoda w tym roku wyjątkowo trudna do prac ogrodowych. Może cebule dadzą radę, uwielbiam te twoje kolorowe łany wiosną. ;:oj
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ooooooo ;:oj ;:oj ;:oj ;:215 ;:215 ;:215 ;:180 ;:180

Moja Agatka ze swoim konisiem ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Jolu córka pięknie wyglądała ,zięć przystojny więc oby teraz im się szczęściło na nowej drodze życia.Sukienka śliczna a zdjęcia w plenerze cudne.Fajna pamiątka.
Ale wracając do ogrodu ja nie mogę się napatrzeć na twoje róże ,masz tak piękne,że ja się zastanawiam,co ty im dajesz,że tak świetnie się mają.Moje co prawda maleństwa,ale daleka droga do takiego efektu jak u ciebie.Jestem zachwycona nimi i twoim ogrodem.Tulipankowe wspomnienia ;:215
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Tegoroczny listopad nie zachwyca mnie. Za szybko zrobiło się zimno, ciągle pada, jak nie deszcz, to o zgrozo ;:202 śnieg, temperatura niska, wiatr. Kotki działkowe marzną, mokną.
Dziś było trochę słonka, ale za mało aby osuszyć zamokłą glebę. W ogrodzie jest tak mokro i brzydko, że nie robię fotek.

Margo2,
500 tulipanów to już coś, brawo. Wiosną będą cieszyć kolorami. Na suchej ziemi powinny dobrze rosnąc.
Na kolorowe łany w przyszłym sezonie mam nadzieję, ale dużą obawę o dobre rezultaty.

Lisico,
dzięki za komplementy. Każda Panna Młoda, rozpromieniona radością i szczęściem pięknieje w dniu ślubu.
Moja Agatka na co dzień to zwyczajna dziewczyna. Uroczysta ceremonia w kościele, goście, przyjęcie weselne, wszystko to dodało jej animuszu i tajemnej mocy. Sama byłam zaskoczona jej efektowną przemianą.
Dobry fotograf to druga połowa sukcesu.
Wracając do naszych ogrodów to specjalnie się nie martwię o tulipany, ani o inne badyle. Co będzie, to będzie. Próbuję przyjąć stoicki stosunek do wszelkich ogrodowych porażek. Na niektóre okoliczności nie mam wpływu, więc staram się nimi nie przejmować. Jednak nie bardzo mi się ta metoda udaje, bo wkurzona jestem mocno na zatapianie ogrodu, gdy większy deszczyk spadnie.

Ann85, Ewelkacho88, Lemonko, Cymo2704,
dzięki za miłe słowa. Córka rzeczywiście przepięknie wyglądała w dniu ślubu. Byłam z niej dumna i szczęśliwa jej radością.
Tulipany mokną w podmokłej glebie. Nie wiem czy przetrwają. Posadziłam kilkaset cebul. Dużo pracy, w trudnych warunkach, w błocie, w chłodzie, w to włożyłam.
Zobaczymy na wiosnę czy na darmo był mój trud.

Jadziu JAKUCH,
w tym roku też cebule tulipanów mi się pomieszały kolorami.
Przechowuję je w papierowych kopertach, w dużych papierowych torbach. Niektóre koperty zamokły i rozpadły się. Część cebul, z różnych kopert, wysypała się luzem do dużej torby i pomieszała. O ile tulipany zakwitną, mogę mieć kolorystyczne niespodzianki.

Na dobranoc domowy Różowiaczek w szufladzie przy akwarium.

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Yoll!
Konisie, tak właśnie mój Tato, miłośnik i hodowca koni, nazywał te piękne zwierzęta.
Zdjęcie Agatki z konisiem w ramki i na honorowe miejsce na ścianie.
Długiego słodkiego życia Młodej Parze!

Wierzę, że Twój listopadowy podmokły ogródek nie ma Cię czym skusić, może tylko nadzieją, że wiosną będzie lepiej. A ten nadmiar wody może przejść do mnie ku obopólnej korzyści;:224.

;:196 Jagi
PS. Widzę, że Różowiaczek też ma swój telewizorek i to w sypialni ;:oj. Jak wygodnie...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zapewniłaś Różowiaczkowi ekskluzywne warunki :D
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie prognozy nie są za ciekawe. Od czwartku deszcz
Już wolę trochę mrozku jaki miałam w weekend
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Padłam jak zobaczyłam kocurro ;:306 . Ma super miejscówkę, można pozazdrościć :D
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zdjęcie kota przy akwarium rozwaliło mnie ;:306 . One to mają pomysły z miejscami do leżenia ;:306 . U mnie śnieg tak więc listopad bardzo zimowy w tym roku ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ale kiciuch sie wybornie urządził... ;:306
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Ale się ułożył :lol:
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Kot wymiata pod każdym względem nie ma lepszej ozdoby ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu zawsze trzeba być dobrej myśli. ;:108 Cebulki zakwitną i będziemy podziwiać kolory. U mnie gryzonie nawet z doniczek wyjadają. ;:174 Kocio w szufladzie słodki. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”