Taki - sobie ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.3

Post »

Miłeczko, a ja dzięki tobie mam wreszcie jasność co do jednego z moich powojników. Kupiłam go kiedyś jako Mikelite i bardzo mi się nie podoba już od trzech lat. Ma maciupkie kwiatuszki, różowawe jakieś z białym środkiem, ale naprawdę maleństwa. Od dawna noszę się z zamiarem jego usunięcia.
Aż tu dzisiaj patrzę, że zachwycasz się swoim powojnikiem (rzeczywiście piękny) i nazywasz go Mikelite. Pomyślałam, że chyba Miłeczka się myli. Dawaj więc w Google klikam i co widzę? Że masz rację! To ten mój wypierdek okazuje się nie wiadomo co, a nie żaden Mikelite.
Teraz to już go wywalę z czystym sumieniem :D bo chcę mieć takiego ładniutkiego jak Twój :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wandziu! Mikelite jest wdzięczny, piękny, zdrowy i cudowny! A mam go przez przypadek, bo na wyprzedaży jakieś kupiłam zdechlaka. Czyli szczęściara ze mnie! A tego swojego pokaż :-)

Dziękuję Beciu w imieniu dalii! ;:196

Zaczynają nabrzmiewać kolejne pąki dalii. Muszę opryskać róże i posadzić powojniki, ale czekam aż upały zelżeją.

Parę fotek na dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U mnie rozwinęły się dwie pierwsze dalie ;:138 i na szczęście są ... żółte. Dwa lata temu zniechęciłam się od nich, bo kupiłam różne, a wszystkie (nooo poza jedną) były żółte :;230
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakie śliczniutkie tygryski a rozwarek marzenie delikatny taki .Dalie jednak wiodą prym Mileczko miłego popołudnia życzę :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Płomyka świetnego pokazałaś ;:333 Piękne kolorki!
Tak, to może być 'Park Prinsess', choć na zdjęciu wyszła jakby z odrobiną fioletu, a ona jest jasnoróżowa. A wysokość się zgadza? Powinna mieć ok. 50cm.
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Lilie tygrysie super. Moje jeszcze się nie rozwineły.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosia! Moja jedna też nie zakwitła, ale chyba już nie zakwitnie, bo coś nie widzę pąków :evil:

Jacku! No może trochę wyższa, bo dostała kompostu i jest podlewana. Ale na nią mi wygląda, no chyba, że to pomyłka z kapersa, a ta od Ciebie jeszcze się ujawni. Mam mnóstwo dalii w pękających pąkach, ale kilka jest maruderów, które chyba zakwitną we wrześniu ;:306

Beciu! Rozwar to jakaś fajna odmiana, dostałam od koleżanki. Miałam jeszcze podwójnego, ale gdzieś mi znikł :-(

Dziś od 6.00 podlewałam sadziłam, przycinałam. O 9.00 już był taki ukrop, że nie szło wytrzymać. Potem jakby lekko się zachmurzyło i zelżało. Nawet przez godzinkę mogłam wytrzymać na hamaku. ;:306 Nie było mowy o robieniu czegokolwiek w ogrodzie.
Po południu zastałam martwego kosa i ślady po polowaniu. Zepsuło mi to humor ostatecznie :evil:

Trochę zdjęć:

Myama Fubuki
Obrazek

Golden Scepter
Obrazek

Niespodzianka z kapersa
Obrazek

Otwiera się nieśmiało Citron du Cup
Obrazek

Prinzessin Irene van Preussen
Obrazek

Moje kanny
Obrazek

Obrazek

Graham Thomas
Obrazek
Miłka
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Thomas to jedyna róża, która mi nie wyszła :( . Muszę powtórzyć przygodę z nią, bo jak widać, jest piękna.
Rozsiadłam się wygodnie i czekam na kwitnienie Twoich pięknych dalii.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Kochana no i Silver Years okazała się... właśnie nią :tan Właśnie otworzyła pierwszy kwiatek, śliczna jest. Będziemy dzielić :wink:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula! Cieszę się razem z Tobą :tan Ja na razie obserwuję, że wszystkie kupione w ostatnim rzucie nie są tymi, które widniały na zdjęciach, choć w ubiegłych latach producent był zgodny ;:131

Małgosia! A ja Thomasa dostałam zamiast Avalona Harknessa z Auchana ;:306 Trochę się dziwiłąm, skąd róża Austina u nich, ale doczytałąm, ze mają licencję na produkcję ;:224

Nic nie robię, nawet nie wychodzę z domu. Chciałam podlewać, ale wysiadła mi lodówka, wynieśliśmy co nieco do lodówki w altanie, a tam nie ma prądu, więc przedłużacz do pompy jest użyty do lodówki. Dużo by tłumaczyć... jestem bezradna, zła i ugotowana... :evil:

Na dziś:

Windmill
Obrazek

Autumn Fairy
Obrazek

Hortensja
Obrazek

Kalla (czy ktoś wie, czy ona zakwitnie?)
Obrazek

Munchen
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Miłko, z przyjemnością patrzę na Twoje dalie, a najbardziej jak dotąd podoba mi się Golden Scepter :D
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jak zwykle jestem zaskoczona twoją kolekcją dalii. Chylę czoła. Może dlatego, że tak rzadko odwiedzam forum... ;:173 .... wspaniałe są wszystkie. Ale dla mnie szczególnie piękne są białe dalie ;:167
Pozdrawiam
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Och Miłka oglądam i wzdycham. Piękne są dalie, wszystkie bez wyjątku. To jedne z moich pierwszych kwiatów w ogrodzie. Kłącza dostałam od koleżanki. Taka stara odmiana łososiowy kolor. Z ogródka jej mamy. Mam ją do dzisiaj. Wiesz jak to z nazwami u mnie. :wink: W zeszłym roku miałam nawet dalie z siewu, ale nie zachwyciłam się nimi specjalnie. Pokazuj kochana jak najwięcej, już zacieram rączki przed tym spektaklem.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justi! No trochę Cię brakuje ;:168 Ja też białe dalie darzę szczególna sympatią. Nawet w zeszłym roku miałam je wszystkie razem, ale była taka rozbieżność wysokości, że tego zaniechałam.

Irminka! Ja też go bardzo lubię. Ma piękny kolor i kształt i jest niezawodna. W tym roku przechowywałam ja w złym miejscu i się przesuszyła. Już myślałam, ze po niej, ale puściła dzielnie ;:138

Małgosiu! Zacieraj! Na razie kwitnie ok 1/4 wszystkich. Niektóre maja kiepskie pierwsze kwiaty, bo upał. Ale widzę , że wiele z nich już powoli się rozkręca. Zachęcam Cię serdecznie do dalii w ogrodzie, a na wiosnę się przypomnij, podzielę się nadwyżkami.

Kilka zdjęć na dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Miłko, te łany daliowe, och co za widok. Wiosną miałam takie nerwy na stojące i czekające na wsadzenie dalie. a teraz miód na serce jak na nie patrzę. No chyba nie potrafię z nich zrezygnować ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”