Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
- ra_barbara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
Alasz super ksiązka 

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Zapisałam sobie tę książkę w zakładkach, żeby poczytać w wolnej chwili. To taka ogrodowa Disslowa - jak nic, podręcznik dla ówczesnych architektów krajobrazu. "Wytykanie dróg" mi się podoba
Pikowałam dziś pierwszy raz pomidory, wzeszły mi zatrwiany, gipsówka bylinowa i cynie, a w pracy na oknie szumią łany liatry flioletowej i białej. A za oknami - biało jak okiem sięgnąć i 3 na minusie.

Pikowałam dziś pierwszy raz pomidory, wzeszły mi zatrwiany, gipsówka bylinowa i cynie, a w pracy na oknie szumią łany liatry flioletowej i białej. A za oknami - biało jak okiem sięgnąć i 3 na minusie.
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Małgosiu, 3 na minusie??!! toż to Afryka! u nas, w chwili obecnej -13

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Romaszko - bidulko moja! Co za syfiasty rok. Czy chociaż lato będzie prawdziwe?
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
survivor26 pisze:No nie wiem...nie wiem... chyba Ci nie oddamy naszego polskiego słońca, bo będziesz wybrzydzał, że nie dość jasne, że ktoś promienie nierówno przyciął, a kilka ukradł, a natężenie światła niezgodne z przepisamiJerome pisze:Tylko na zachöd dmuchaj, na zachöd. Bo dzisiaj u mnie sypie niemozebnie. Ciekaw jestem kto mi to wczoraj nadmuchal![]()
survivor26 pisze:Albo świecić własnym blaskiem jak Słońce Karpat... (...)Jerome pisze:A kolor? A jasnosc? A temperatura? No no, zeby mi sie wszystko zgadzalo ze wzorcem.
Bo przyjdzie mi nowej gwiazdy w okolicy szukac.

Pat, ja naparstnice planuję siać do grutu pod koniec kwietnia, jak epoka lodowcowa ustąpi miejsca rasowej, polskiej wiośnie

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No dooobra o czym tu pisać w wątku ogrodowym, żeby nie pisać o pogodzie ani ogrodzie, bo oba tematy są chwilowo wkurzające? Ja pielęgnuję w sobie syndrom wyparcia: im zimniej za oknem, tym więcej sieję w domu: dziś poszły do tacek po mięsie mielonym wołowym aksamitki i kolejne cynie. wyszłam z założenia, że to takie kwiatki, że w razie czego mogą za domowe doniczkowe robić, więc wysiane warto mieć zawsze
Rozsadziłam też kilka zwisających do skrzynek...ostatecznie skrzynki można ustawić po dowolnej stronie parapetu, może być wewnętrzna...
A wszystko to po to, żeby za pół roku mieć z czego robić takie bukiety
:

Przepikowalam też większość pomidorów, starając się nie obciążać na razie umysłu wizją ich hodowli w domu...na takiego megagroniastego to mam trochę stropy za niskie, ale z drugiej strony można na strychu postawić i wypuścić wierzchołki przez nieszczelny dach...dołem puści się ogórki, na belki wspierające strop groszek i fasolkę i tyle
Alu, witam u siebie i dziękuję za link, choć szkoda, że nie napisałaś co to, bo gdyby dziewczyny nie napisały, to bym w życiu nie otworzyła, gdyż mam zakodowane, żeby nie otwierać nieznanych łączy
Jarzębinko, no u mnie chwilowo wena zdryfowała od sienkiewiczowskiego pokrzepiania serc ku depresji głębokiej jak u Kafki czy innego Camusa, a wena nie lubi dołów, ale się podniosę...wkrótce

A wszystko to po to, żeby za pół roku mieć z czego robić takie bukiety

Przepikowalam też większość pomidorów, starając się nie obciążać na razie umysłu wizją ich hodowli w domu...na takiego megagroniastego to mam trochę stropy za niskie, ale z drugiej strony można na strychu postawić i wypuścić wierzchołki przez nieszczelny dach...dołem puści się ogórki, na belki wspierające strop groszek i fasolkę i tyle

Alu, witam u siebie i dziękuję za link, choć szkoda, że nie napisałaś co to, bo gdyby dziewczyny nie napisały, to bym w życiu nie otworzyła, gdyż mam zakodowane, żeby nie otwierać nieznanych łączy

Jarzębinko, no u mnie chwilowo wena zdryfowała od sienkiewiczowskiego pokrzepiania serc ku depresji głębokiej jak u Kafki czy innego Camusa, a wena nie lubi dołów, ale się podniosę...wkrótce

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pati to gromadź żarówki i kasę na doświetlenie tych upraw! Ja nic nie wysiewam, oglądam tylko to co mi już rośnie, przekręcam żeby im było dobrze i co spojrzę na nasz portal pogodowy to się wkurzam, bo znowu mróz wydłużyli
, za oknem -9 Kury zamknęłam, bo nie będę hodowała mrożonego drobiu. Mam nadzieję, że jak z nimi przetrwałam całą zimę to nie będę musiała stada (4 szt.) likwidować ze względu na wiosenne mrozy 
Dobrze, że znalazłaś ten bukiet, bo siewki są tylko zielone

Dobrze, że znalazłaś ten bukiet, bo siewki są tylko zielone

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
A mnie zachwyca wizja Pati z pomidorkami przez dach wyłażącymi, ogóreczkami, puszczonymi dołem i fasolowymi radośnie oplatającymi elewację domostwa. Naprawdę
. Już to widzę oczyma wyobraźni
.
Jagoda
PS. po jakiego, przepraszam, grzyba zaglądacie w te durackie prognozy
.
Wiosna, jak ten pociąg na prowincji - jak przyjdzie jego pora, to bedzie.

PS. po jakiego, przepraszam, grzyba zaglądacie w te durackie prognozy

Wiosna, jak ten pociąg na prowincji - jak przyjdzie jego pora, to bedzie.
Taa, a do tego czasu cuś mnie trafi
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
-
Ewuniu, miłość (do wiosny) wymaga ofiar
Jagi

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jaguś a po co zaglądasz do rozkładu jazdy, a nie siedzisz na peronie do skutku 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37

Zawsze czekam aż przyjedzie, ale nie patrzę w rozkładWiosna, jak ten pociąg na prowincji - jak przyjdzie jego pora, to będzie.
-
Tak, tak, Sweety, pokrewna duszo
Ja u siebie tak samo
.
Marysiu, porównanie takie, że to prawie takie same sytuacje,
ale prawie robi wielką różnicę
.
Jagoda

Marysiu, porównanie takie, że to prawie takie same sytuacje,
ale prawie robi wielką różnicę

-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
NO ba! Pati masz eko-warzywnik, eko-trawnik to i dom przydałby się eko
. A jak piknie będzie wyglądał! Gości będziesz musiała na kopach wyrzucać, a i tak będą oknem wracać i ani mysleć wyjść
Tobie słońce dół wszelki zakazany, (kurcze jak mi tu brakuje emotikonki takiej z jęzorkiem :p ). Doliny to tylko dla nas, zwykłych śmiertelników a nie bogini dobrego humoru