Hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego

Post »

księga 1 - Jędrkowa

i stało się - brak łączności z internetem
i stał się wieczór i stał się ranek - dzień drugi
dodzwoniłem się do swego operatora
i stał się wieczór i stał się ranek - dzień trzeci
internetu nie ma
i stał się wieczór i stał się ranek - dzień czwarty
operator nie odbiera telefonów, biuro zamknięte, dodzwoniłem się do głównego biura
i stał się wieczór i stał się ranek - dzień piąty
mój operator odebrał telefon i powiedział, że serwisant sprawdzi
i stał się wieczór i stał się ranek - dzień szósty
dzwonię do operatora i wiem, że nic nie wiem, ale dostaję nr tel. serwisanta - od niego dowiaduję się, że .... nie ma klucza do pomieszczenia już od wczoraj
i stał się wieczór i stał się ranek - dzień siódmy
dzwonię do głównego biura i sam się dziwię, że w rozmowie nie używam słów powszechnie uznawanych za obraźliwe. Jednakże żona , będąca świadkiem rozmowy, powiedziała "aleś im powiedział i dobrze"
i stał sie wieczór dnia siódmego i .... jestem w necie z Wami .... i dobrze!

jestem związany z nimi umową jeszcze 3 miesiące - wytrzymam!
ciekawe, czy odrobię zaległości u Was :(
Bogusiu dzisiaj pierwszy raz w marcu temperatura poniżej 0, było w południe -3, śniegu nie ma - gdzieniegdzie puszek leży, ale już od niedzieli poprawa pogody.
Ewiczko też podglądam ptaki, one już ... figlują i gniazda budują :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biedny Any bez neta teraz to jak bez ręki, a na dodatek pogoda ,która nie pozwala jeszcze przesiadywać na ogródku .Oby sie Twoje słowa sprawdziły ,że od poniedziałku tylko lepiej .Powinni Ci zwrócić kesz za nie manie neta ;:108
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu faktycznie brak łączności przeszkadza.
Pierwszego dnia spokojnie, bo przerwy się zdarzają, dzień drugi już gorzej było - zwłaszcza, że Moim internetowym Kobietkom nie złożyłem życzeń :( potem się przyzwyczaiłem i zająłem czym innym - z rana zamiast komputer to siadałem na rowerze przed telewizorem i oglądałem zaległe filmy na DVD, potem majsterkowałem, od czasu do czasu zaglądając do komputera i rozmawiając przez telefon w wiadomej sprawie. Po kilku dniach zniecierpliwienie, ale tylko dlatego, że czas zrobić opłaty - musiałem z przekazami iść na pocztę :(
kiedy w końcu dowiedziałem się, że wiadomo gdzie awaria ale nie ma kluczy do pomieszczenia to nie wytrzymałem - zaoferowałem swoje usługi w otwarciu drzwi, a na stwierdzenie ... napisze pan reklamację i zwrócimy należnośc za brak netu - powiedziałem, że łaski nie robią, sama ma to odpisać od rachunku, oraz doliczyć rekompensatę za połączenia telefoniczne oraz dodać opłaty za rachunki uiszczane na poczcie. Poinformowałem też że na forach gdzie się tylko da, opiszę usługi tej firmy - już raz rezygnowałem z ich usług - podkupili mnie korzystną ofertą, teraz nie ustąpię. Za 3 miesiące rezygnuję.

A oto czym zajmowałem paluszki przez ten tydzień - próba decupage na butelkach - pierwsze niezbyt udane, ale już podłapałem o co chodzi i .... mam pomysła jak poprawić a malować dalej, a zwłaszcza jak dekorować :heja

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:oj ale śliczności ;:138 Jestem pod wrażeniem.Masz talent ;:215 Już kilka razy chciałam spróbować tej techniki,ale się bałam ,że sobie nie poradzę,a Ty takie cudeńka robisz ;:108
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

ANY :wit Już myślałam,że Cię zasypało śniegiem - a tu brak neta ,bo ja ledwo dycham ,prawie mnie zasypało ;:oj Buteleczki super,też tak bym chciała . Zdradż jak to zrobiłeś . ;:333
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo i Ewiczko :D
już pokazywałem jak pomalowałem i poobklejałem pudełka - w sumie to jest łatwa praca ale mozolna,
teraz przypadkowo trafiłem na sklepik z akcesoriami do decupage i tam kupiłem ... lakier do spękań (bo poczytałem sobie o sztuce decupage)
pomalowałem butelki ciemną farbą akrylową - tzn. mam białą farbę i dodaję do niej zwykłej plakatówki,
po wyschnięciu pomalowałem tym lakierem do spękań - oszczędnie od góry tylko i na krawędziach bo jest .... drogi :wink:
następna warstwa farby jasnej - tutaj zauważyłem, że była za gęsta i popękania sa wyraziste, gdy farba będzie rzadsza to uzyskamy siateczkę spękań drobniejszą (widziałem efekty na innych wyrobach)
teraz nakleiłem obrazki - ja potrzebowałem widoków owoców, bo mają to być butelki na nalewki, dałem obrazki z papieru a znakomity efekt uzyskuje się korzystając z ozdobnych serwetek (aha! w tym sklepiku u nas można zamówić obrazki na papieru ryżowym - wydrukują ci ile chcesz)
ostatnia najbardziej mozolna praca - malowanie lakierem akrylowym - wielokrotne warstwy aż znikną krawędzie obrazków - ja malowałem kilkanaście razy
da się zrobić - trzeba mieć tylko czas :heja
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:202 ;:oj ;:oj Andrzeju, coś fantastycznego!!! nawet dobrze, że tego neta chwilkę nie miałeś!!! Zdolniacha z Ciebie!!! A kiedy ta wiosna???
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

I to mi się podoba! Ja drutami zajęte miałam ręce. Nauczyłam się robić skarpetki. I tak szybciej upływał w te zimowe wieczory. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu! wiosna dzisiaj zaglądała do mnie ... jeszcze rano było -3, w południe 0, ale cały dzień słoneczny i nagle po 15-tej spojrzałem na termometr a tam już +2
Wiadomo! w te pędy na ogród i ... jest - krokusy śmieją się do słoneczka, rzodkiewka i sałata nie przemarzła, a pod folią ....+13 :heja

Mirko witam! spodobało mi się przyozdabianie butelek - mam dwie następne, inne tematycznie - dzisiaj zacznę lakierować ... myślę, że kilka warstw starczy - pochwalę się, gdy będą gotowe ;:131
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:215 Miód na moje serducho te wiadomości. U mnie też krokusiki się rozwinęły!!!! :heja :heja
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Any Ty to jesteś czlowiek-orkiestra :uszy . Już gdy czytam, jak Ty pędzisz z każdą robotą to ....... mnie ręce bolą :lol:
Butle wyszły Ci I klasa - gratuluję ;:215
A sezon ogrodowy tuż, tuż. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz wszelakie talenta Any. Za to raczej się nie biorę wolę moją plątaninę nitek szydełko i drutki .Mam nadzieję ,że odpoczywając w ogródku też będę tworzyć .Mam nadzieję ,ze już będzie tylko lepiej ;:303
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:3 ;:3 Andy pewnie kawkę spija w słoneczku!!!!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolo dziękuję :oops:
Jadziu usiądź! .... ja sztrykowałem i lepiej mi wychodziło, i szybciej niż mojej siostrze ;:138
i jeszcze .... wyszywałem - do dzisiaj można znaleźć moje serwetki ;:306 było więcej jak babcia żyła, po jej śmierci siostra robiła porządki = prace moje uległy zniszczeniu

Tosiu kawki na słoneczku nie było - chociaż tylko +2 to długi spacer zaliczyliśmy i na słońcu wydawało się, że ok dziesięciu stopni, a kończąc spacer na hacjendzie, pod folią było .... +17
:heja aż nie chciało się wyłazić ......
będzie dobrze! - krokusików spora ilość wystawiła głowy, sałata i rzodkiewka nie przemarzły
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

O te naleweczki do mnie by się przydały , bo porządnie mrozi.W nocy ostanio do -15 do chodzi ,teraz tez nie jest ciekawie bo już -6 .
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”