Ogród zwkwiat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zwkwiat

Post »

Zosiu,dobrze,że ci przywozi te swierki,mój był 3 lata w Holandii i przywiózł mi 3 cebule tulipanów.
Beniaminki miałam 2 i obydwa usmierciłam.
U mnie od 2 dni zima na całego,dużo sniegu,wczoraj zawieja była okropna.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zofio ;:196 ten Świerk jest bardzo ładny. ;:4 ;:63
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Romciu, dzięki. Ale ze mnie gapa, tyle czytałam o oczkach wodnych i o węglu drzewnym i nie skojarzyłam, że w szklance też tak może być. ;:14
Małgosiu, hojnie cię M obdarował :;230
Gosiu u nas doszedł do siebie, ale jak M przywiózł to zwątpiłam, nie wiedziałam sadzić czy na kompost wynieść, ale dzięki mojemu uparciuchowi posadziliśmy. Teraz jestem zadowolona.

Dziewczyny, żartujecie sobie czy co? :uszy :;230 F Ben. to taka żywotna roślina, niewymagająca przecież. Nie lubi tylko częstego przestawiania.
Cieszę się że u Was zima. U nas prawie nie ma śniegu, ten wczorajszy prawie się stopił.

Dla osłody kupiłam 3 mini różyczki, ciekawe czy przetrwają do lata aby posadzić je na rabatę?
Ta herbaciana jest podejrzana, lekko przywiędłe listki.

Obrazek Obrazek Obrazek
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Zosiu, w mojej okolicy też leży niewiele śniegu. Troszeczkę za mało aby otulić roślinki przed nadchodzącymi mrozami.
Życzę Ci żeby Twoje różyczki przetrwały do wiosny.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...powodzenia w utrzymaniu bardzo ładne ale nie będę zachwycać się :) :) .
...pytałam mojegoM czy byly w Tesco różyczki a były jakieś takie małe w doniczkach ...no nie kupił
tak to jest jak się jest uzależnionym od innych osób...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halu, dzięki, ale nie martw się bo w lutym zapowiadają wiosnę.
Misiu różyczki kupiłam w Kauflandzie. Były przeróżne sadzonki żałuję że nie kupiłam takich mini dzwoneczków.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
U nas zaczyna być zima, dzisiaj nawet z M odśnieżaliśmy, takie jakieś 5-7 cm śniegu :lol:

Zosiu w poprzednim miejscu zamieszkania świetnie rosły mi kwiaty, żadne szaleństwo, ale właśnie FB, przeogromne paprocie i skrzydłokwiaty i coś tam jeszcze.
Wszystkie praktycznie straciłam. Co gorsza, wygląda na to, że tu jakoś nie mogę odnaleźć się z nowymi kwiatami. Kupiłam paproć rosła pięknie i dopadły ją jakieś żyjątka. Za późno się zorientowałam (nigdy z czymś takim się nie spotkałam) i padła. Odnóżki skrzydłokwiatów niby rosną ale nie jest to co poprzednio.
Może dlatego, że dom jest nowy i jest sucho, ale poprzednio warunki praktycznie były identyczne.
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Zosiu, różyczki (tfu, tfu) śliczne i trzymam kciuki aby dotrzymały :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zosiu..z różyczek będziesz na pewno zadowolona. Bardzo mi się one podobają, dostałam takie same zeszłej zimy. Dotrwały do wiosny a potem całe lato pięknie kwitły na działce. :tan . No i mamy wreszcie zimę..u mnie biało. ;:224
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helenko, jak kupuję kwiaty /choćby teraz te róże,/, to od razu wkładam po 1 pałeczce środka owadobójczego.
Zawsze jest możliwość szklarnianych pchełek lub mączlika. Później nie do opanowania.

Remi, trzymaj, trzymaj, bardzo bym chciała posadzić je na rabacie.

Zeniu, niby tak nie daleko, ale u nas niestety nie ma śniegu.
W niedzielę przed południem wreszcie wyłożyłam karmę ptakom, bo zaczęły przychodzić pojedyncze sikorki. Innych ptaków jeszcze nie widziałam, ale w odległości 0,5 km mają duży sosnowy las, do nas przyjdą jak tam nie zdołają nic zjeść.
Zresztą widać go na zdjęciu /las/ po prawej stronie, w tle.
Mam nadzieję, że i moje przetrwają i będą latem kwitły.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje różyczki z Kauflandu, które pokazywałam u siebie, stały tydzień i padły. Życzę ci lepszych wyników niż moje.
Świetne to zdjęcie z sikoreczką przy słonince. Miło popatrzeć przez okno, jak ptaszęta sobie radzą w zimowy czas :)
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

;:196 :wit Zosiu Sikorka ze słoninką super ,zakup mini różyczek też ;:4
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Zosiu, ostatnio wpadłam tylko na chwilkę więc nie wszystko dokładnie obejrzałam, ale dzisiaj poświęciłam "troszkę" czasu i nadrobiłam zaległości i po prostu mowę mi odebrało, właściwie to nie wiem od czego zacząć :;230, ale po kolei. Paroć (ta w domku) i - przepiękne, różaneczniki boskie, a propos czy ten jasny to może Calsap? Jak długo już go masz, ile musi rosnąć aby osiągnąc takie rozmiary ? Pytam, bo na wiosnę wsadziłam takie tyci maleństwo i zastanawiam sie ile będę musiała czekać. Na stronie 27 pytałaś o nazwę różyczki co prawda nie znam się za bardzo na nazwach, ale ostatnio zamówiłam bardzo podobną o nazwie Alinka, zerknij i porównaj czy to ona czy tylko podobna. Jezówki różowe w tym "tłumie" robią niesamowite wrażenie, na wiosnę zrobię moim więcej miejsca. No właśnie tego Ci zazdroszczę to znaczy tego obszaru, bo u mnie lista "chciejstw" ciągle rośnie, a miejsca niestety brak, ale co tam znów najwyżej zmniejsze trawniki :;230. I te clematisy też cudne, masz naprawdę rękę do roślin. Psiaczki i koteczek wygrzewające się w słonku, te to mają dobrze. I jeszcze chryzantemki ta żółta w szczególności, ale różowa też niczego sobie i ten bodajże pięciornik pomarańczowy mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać. Gdybyś tych trzech ostatnich i paprotki domowej miała jakieś nadwyżki (sadzonki) to jestem chętna (oczywiście zapłacę chyba, że miałabyś ochotę na cos ode mnie to może jakaś wymianka?)

pozdrawiam
Ilona
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
Ależ Ci Zosiu kadzą ;:224
Ja również się ciągle zachwycam. Pozostaję niezmiennie pod wrażeniem tego świerku (choinki). Chciałabym podrzucić link Tadeuszowi48, mogę? Może on będzie znal nazwę.
Ogród nieustająco cudny.
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

B.ładne te małe różyczki, na jesień też sobie taką sprawiłam, ale chyba robiłam coś nie tak i pąki szybko obleciały zresztą tak jak liście..Ale wypuściła nowe i czekam teraz na wiosnę aż wsadzę ją do ogrodu mam już z 7 takich miniaturowych róż w ogrodzie i świetnie się trzymają :wit Pozdrawiam ;:196
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”