Ogród zwkwiat
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat
Zosiu,dobrze,że ci przywozi te swierki,mój był 3 lata w Holandii i przywiózł mi 3 cebule tulipanów.
Beniaminki miałam 2 i obydwa usmierciłam.
U mnie od 2 dni zima na całego,dużo sniegu,wczoraj zawieja była okropna.
Beniaminki miałam 2 i obydwa usmierciłam.
U mnie od 2 dni zima na całego,dużo sniegu,wczoraj zawieja była okropna.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zofio
ten Świerk jest bardzo ładny.

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Romciu, dzięki. Ale ze mnie gapa, tyle czytałam o oczkach wodnych i o węglu drzewnym i nie skojarzyłam, że w szklance też tak może być.
Małgosiu, hojnie cię M obdarował
Gosiu u nas doszedł do siebie, ale jak M przywiózł to zwątpiłam, nie wiedziałam sadzić czy na kompost wynieść, ale dzięki mojemu uparciuchowi posadziliśmy. Teraz jestem zadowolona.
Dziewczyny, żartujecie sobie czy co?
F Ben. to taka żywotna roślina, niewymagająca przecież. Nie lubi tylko częstego przestawiania.
Cieszę się że u Was zima. U nas prawie nie ma śniegu, ten wczorajszy prawie się stopił.
Dla osłody kupiłam 3 mini różyczki, ciekawe czy przetrwają do lata aby posadzić je na rabatę?
Ta herbaciana jest podejrzana, lekko przywiędłe listki.

Małgosiu, hojnie cię M obdarował

Gosiu u nas doszedł do siebie, ale jak M przywiózł to zwątpiłam, nie wiedziałam sadzić czy na kompost wynieść, ale dzięki mojemu uparciuchowi posadziliśmy. Teraz jestem zadowolona.
Dziewczyny, żartujecie sobie czy co?

Cieszę się że u Was zima. U nas prawie nie ma śniegu, ten wczorajszy prawie się stopił.
Dla osłody kupiłam 3 mini różyczki, ciekawe czy przetrwają do lata aby posadzić je na rabatę?
Ta herbaciana jest podejrzana, lekko przywiędłe listki.

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Zosiu, w mojej okolicy też leży niewiele śniegu. Troszeczkę za mało aby otulić roślinki przed nadchodzącymi mrozami.
Życzę Ci żeby Twoje różyczki przetrwały do wiosny.
Życzę Ci żeby Twoje różyczki przetrwały do wiosny.
Pozdrawiam Hala
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...powodzenia w utrzymaniu bardzo ładne ale nie będę zachwycać się
.
...pytałam mojegoM czy byly w Tesco różyczki a były jakieś takie małe w doniczkach ...no nie kupił
tak to jest jak się jest uzależnionym od innych osób...

...pytałam mojegoM czy byly w Tesco różyczki a były jakieś takie małe w doniczkach ...no nie kupił
tak to jest jak się jest uzależnionym od innych osób...
- zwkwiat
Halu, dzięki, ale nie martw się bo w lutym zapowiadają wiosnę.
Misiu różyczki kupiłam w Kauflandzie. Były przeróżne sadzonki żałuję że nie kupiłam takich mini dzwoneczków.
Misiu różyczki kupiłam w Kauflandzie. Były przeróżne sadzonki żałuję że nie kupiłam takich mini dzwoneczków.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

U nas zaczyna być zima, dzisiaj nawet z M odśnieżaliśmy, takie jakieś 5-7 cm śniegu

Zosiu w poprzednim miejscu zamieszkania świetnie rosły mi kwiaty, żadne szaleństwo, ale właśnie FB, przeogromne paprocie i skrzydłokwiaty i coś tam jeszcze.
Wszystkie praktycznie straciłam. Co gorsza, wygląda na to, że tu jakoś nie mogę odnaleźć się z nowymi kwiatami. Kupiłam paproć rosła pięknie i dopadły ją jakieś żyjątka. Za późno się zorientowałam (nigdy z czymś takim się nie spotkałam) i padła. Odnóżki skrzydłokwiatów niby rosną ale nie jest to co poprzednio.
Może dlatego, że dom jest nowy i jest sucho, ale poprzednio warunki praktycznie były identyczne.
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Zosiu, różyczki (tfu, tfu) śliczne i trzymam kciuki aby dotrzymały 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu..z różyczek będziesz na pewno zadowolona. Bardzo mi się one podobają, dostałam takie same zeszłej zimy. Dotrwały do wiosny a potem całe lato pięknie kwitły na działce.
. No i mamy wreszcie zimę..u mnie biało. 

- zwkwiat
Helenko, jak kupuję kwiaty /choćby teraz te róże,/, to od razu wkładam po 1 pałeczce środka owadobójczego.
Zawsze jest możliwość szklarnianych pchełek lub mączlika. Później nie do opanowania.
Remi, trzymaj, trzymaj, bardzo bym chciała posadzić je na rabacie.
Zeniu, niby tak nie daleko, ale u nas niestety nie ma śniegu.
W niedzielę przed południem wreszcie wyłożyłam karmę ptakom, bo zaczęły przychodzić pojedyncze sikorki. Innych ptaków jeszcze nie widziałam, ale w odległości 0,5 km mają duży sosnowy las, do nas przyjdą jak tam nie zdołają nic zjeść.
Zresztą widać go na zdjęciu /las/ po prawej stronie, w tle.
Mam nadzieję, że i moje przetrwają i będą latem kwitły.

Zawsze jest możliwość szklarnianych pchełek lub mączlika. Później nie do opanowania.
Remi, trzymaj, trzymaj, bardzo bym chciała posadzić je na rabacie.
Zeniu, niby tak nie daleko, ale u nas niestety nie ma śniegu.
W niedzielę przed południem wreszcie wyłożyłam karmę ptakom, bo zaczęły przychodzić pojedyncze sikorki. Innych ptaków jeszcze nie widziałam, ale w odległości 0,5 km mają duży sosnowy las, do nas przyjdą jak tam nie zdołają nic zjeść.
Zresztą widać go na zdjęciu /las/ po prawej stronie, w tle.
Mam nadzieję, że i moje przetrwają i będą latem kwitły.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje różyczki z Kauflandu, które pokazywałam u siebie, stały tydzień i padły. Życzę ci lepszych wyników niż moje.
Świetne to zdjęcie z sikoreczką przy słonince. Miło popatrzeć przez okno, jak ptaszęta sobie radzą w zimowy czas
Świetne to zdjęcie z sikoreczką przy słonince. Miło popatrzeć przez okno, jak ptaszęta sobie radzą w zimowy czas

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Zosiu, ostatnio wpadłam tylko na chwilkę więc nie wszystko dokładnie obejrzałam, ale dzisiaj poświęciłam "troszkę" czasu i nadrobiłam zaległości i po prostu mowę mi odebrało, właściwie to nie wiem od czego zacząć
, ale po kolei. Paroć (ta w domku) i - przepiękne, różaneczniki boskie, a propos czy ten jasny to może Calsap? Jak długo już go masz, ile musi rosnąć aby osiągnąc takie rozmiary ? Pytam, bo na wiosnę wsadziłam takie tyci maleństwo i zastanawiam sie ile będę musiała czekać. Na stronie 27 pytałaś o nazwę różyczki co prawda nie znam się za bardzo na nazwach, ale ostatnio zamówiłam bardzo podobną o nazwie Alinka, zerknij i porównaj czy to ona czy tylko podobna. Jezówki różowe w tym "tłumie" robią niesamowite wrażenie, na wiosnę zrobię moim więcej miejsca. No właśnie tego Ci zazdroszczę to znaczy tego obszaru, bo u mnie lista "chciejstw" ciągle rośnie, a miejsca niestety brak, ale co tam znów najwyżej zmniejsze trawniki
. I te clematisy też cudne, masz naprawdę rękę do roślin. Psiaczki i koteczek wygrzewające się w słonku, te to mają dobrze. I jeszcze chryzantemki ta żółta w szczególności, ale różowa też niczego sobie i ten bodajże pięciornik pomarańczowy mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać. Gdybyś tych trzech ostatnich i paprotki domowej miała jakieś nadwyżki (sadzonki) to jestem chętna (oczywiście zapłacę chyba, że miałabyś ochotę na cos ode mnie to może jakaś wymianka?)
pozdrawiam
Ilona

pozdrawiam
Ilona
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Ależ Ci Zosiu kadzą

Ja również się ciągle zachwycam. Pozostaję niezmiennie pod wrażeniem tego świerku (choinki). Chciałabym podrzucić link Tadeuszowi48, mogę? Może on będzie znal nazwę.
Ogród nieustająco cudny.
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
B.ładne te małe różyczki, na jesień też sobie taką sprawiłam, ale chyba robiłam coś nie tak i pąki szybko obleciały zresztą tak jak liście..Ale wypuściła nowe i czekam teraz na wiosnę aż wsadzę ją do ogrodu mam już z 7 takich miniaturowych róż w ogrodzie i świetnie się trzymają
Pozdrawiam