TOSIA widzę ,ze Pszczyna znowu była zaliczona . Oj jak Wam zazdroszczę i przy pięknych azaliach u Ani pstrykłaś fotkę . Jak zwykle pięknie wyglądasz . Batata sobie kupiłaś Adrian chyba też go ma i kupił na wystwie w Chorzowie . Znowu kupiłaś róże przecież byłaś ich przeciwniczką . Jak nie będzie jutro lało muszę zrobić porządek z maszycami inaczej zeżrą mi wszystkie róże
Tosiu jak daleko do kwitnienia Szałwi srebrzystej ?
Ja mam u siebie po raz pierwszy Szałwie muszkatołową i też czekam na jej kwiaty,tyle,ze jeszcze pączków nie widzę.
Mam 3 sztuki i każda inaczej rośnie - pewnie to zależy od warunków bo rosną w innych częściach działki.
Czekam na fotki i pozdrawiam
Krysiu, tą szałwię mam 2 rok i pierwszy raz tak się zapowiada. Bedę wklejać jej fotki na bieżąco. Szałwię muszk. mam od Jadzi i też mam nadzieję, że będzie kwitła. Szybko rośnie.
moje inne kwiatuszki BOLTONIA od Nelusi
inne
Krysiu, to Perowska, mam ją pierwszy rok. Bardzo mi się podoba. Aleksandrze, dostałam sadzonkę od Jadzi i to chyba sz. muszkatałowa. Jestem zielona w nazwach Srebrną mam giganta na poprzednich stronach.
Popatrz popatrz, nie wiedziałam, że to batat, ale piękny. W ubiegłym roku widziałam ipomee w Łosiowie chyba w pięciu kolorach - teraz wiem, że warto kupić tę roślinkę. Dziś u mnie lało prawie nic mi się nie udało zrobić
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe Mój kawałek świata. część 3
Dzięki za odpowiedź. ja też mam Perowskia ale jest mała i pewnie dlatego nie domyśliłam się,że na zdjęciu u Ciebie to ta sama roślina.
Dostałam mała sadzonkę więc dmucham i chucham na nią aby sie zadomowiła i pięknie rosła.