Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Post »

Ewa-śliczna wiosenka na parapecie u Ciebie-ciepło na sercu się robi ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu - proszę nie zniechęcaj się.
Zima jest okropna w mieście, w każdym, nawet takim pięknym jak Kraków.Wszyscy jesteśmy przemęczeni, niedoświetleni. niedotlenieni, a Ty na dodatek masz jeszcze sesję, która na pewno jest bardziej wyczerpująca niż praca w innych okresach.
Tyle pracy i serca włożonego w podwórkowy nie może pójść na marne.
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Ewo, ja też napiszę - nie rezygnuj z ogródka. Mój ogród jest odgrodzony murem od wąskiej, mało uczęszczanej drogi, a też często znajduję jakieś śmieci typu puszki po piwie, opakowania po jogurtach, papierki po słodyczach. Wszędzie są ludzie i ludziska.
Piękną wiosnę masz w domu. A mnie znowu zasypuje...
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze: Jestem zniechęcona do Podwórkowego!
EWO - rozumiem twoje rozgoryczenie jak mało kto, i zrozumiem jeżeli zrezygnujesz z prowadzenia "Podwórkowego".
Nie raz też miałam dosyć: połamanych roślin, różnego rodzaju śmieci, kradzieży..... itp.Postanowiłam jednak że się nie poddam i konsekwentnie będę prowadziła ogródek bo: bardzo lubię grzebać w ziemi a nie mam własnego...na złość złu w każdej postaci...oraz po to aby było ładniej...
W tym celu postanowiłam:
- włączyć sąsiadów nap: o swego rodzaju "dozór" czyli zainteresowanie / zwrócić uwagę dzieciom/ , przyniesienie roślinek, jakieś drobne porady /oni to lubią :wink: /...itp. Niech to będzie także i ich ogródek ;:198
- dopasować ogródek do możliwości - jest przecież ogólnie dostępny też wchodzą psy, koty , więc nie sadzę roślin które nie tolerują takiego nawozu :wink: i takich na które połakomi się złodziej /mam nap. późne tulipany/
/Nie wspominam o moim starym portfelu emeryckim, latach (64) i 4tym piętrze:wink: /
- nie zwracać uwagi na pety /są nawozem :wink: /, większe śmieci wywalam ;:164 ...sąsiedzi już raczej nie śmiecą tylko przechodnie ;:214
Tak więc Ewo nie zdziwię się jeżeli z ogródka zrobisz "glac-plac" lub zaciśniesz zęby i będziesz walczyć ze swymi wiatrakami ;:223 ale za to pokarzesz nam co raz to jakiś piękny kwiatek z własnego podwórkowego Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Egzaminacyjnie witam wszystkich odwiedzających-BarWo,Mag,Foggię,Ambę, Evluk,Grażynę z serca Kaszub i Niemal Tarnobrzeską,Danutę Cieszyńską.,Elsii Jadzię Jakuch, Ewkę PawDopadało nam troszkę śniegu.Ale od rana słoneczne przebłyski i pewno się nie utrzyma.Tam,gdzie jak w Podwórkowym napadał na stary interesująco go rozbielił.Agawy w piwnicy trzymają się dobrze,a nawet ciągle rosną.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś...dzis kupiłam w B krokusiki...w pączkach :tan i śliczną małą paprotkę :uszy
a moje parapetowe żonkile zaczynaja kwitnąć :uszy
A widziałaś wiosne we Francji? u Wiesi?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewo ja w ramach odwyku od śniegu kupiłam sobie dziś nasionka :)
sam niebieskie kwiatki ...
ale będę siała wprost do gruntu :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liseczko-a to dobre "ODWYK OD ŚNIEGU"! :;230 .Zabłękitnią Ci z pewnością pięknie ogródek.
Ja nabyłam "Praktyczny kalendarz ogrodnika na 2010 rok"(ponad 280 popularnych porad) oraz "Mój piękny ogród".Wpływ faz księżyca na procesy życiowe roślin.Rok w ogrodzie 2010",na razie wiem,że poręczne te wydawnictwa.Nie miałam czasu oglądnąć zawartości.Wiesz-sesja......
Może zobaczę śnieg naocznie na dniach,przy domu odgarnięte,na ulicach rózne fazy zlodowacenia,zasolenia i zapiaszczenia.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko-w Podwórkowym Arktyka i nadal pada, choć tak imponujących zasp jak u Ciebie nie ma.
Kwiczoł zjada jabłko około godziny,czekałam z nowym owocem i z aparatem fot. ale do mojego wyjścia nie przyszedł,a bywa tylko rano.
Sroki Zygfryd i Willfrieda zapolowały na niedużego czarnego kotka, który zaczaił się na mniejsze ptaki w karmniku,chyba nie nauczy się już polować!
Trochę wiosny z kuchennego parapetu,żeby nie było tylko biało.Biel jest już nużąca.
Wisła pod lodem, nic nie wskazuje na roztopy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Widzę, że wiosna na dobre zagościła w Twoim domu.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Ewko. :D
Wybrałam się na ogródki w poszukiwaniu wiosny. :D
Jak to dobrze, że u Ciebie wiosnę trafiłam bo mnie już nosi na całego a tu jeszcze cały prawie luty.
;:3 życzę i zdrówka.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Całe szczęście, że u nas przestało padać.. trochę się uklepuje to co jest..
Temp. -7 ale bezwietrznie i wilgotnośc w miarę, nawet rozpięta ( w sensie, ze kożuszek) do pracy przyjechałam.. (spieszyłam się i biegłam obładowana.. szkoda czasu na zapinanie)
tak sobie myślę, że jakby tak wiosna chciała szybko nastać.. to chybe wezmę taczki i te zaspy powywożę... :)

Ewuś piękne te żonkile.. jak chodziłam do szkoły to zawsze kupowałam bukiecik pierwszych żonkili, od pań, które sprzedawały jajka, sery i kwiaty ze swojego ogródka pod sklepem..
każda wiosna cieszy.. ta parapetowa bardzo .. szczególnie jak popatrzy się co jest za nią .. :)
Miłej sesji Ewuniu..nie męcz za bardzo studentów.. oni biedni nawet ferii nie mają hihihh
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWUNIU fajnie ,że masz już wiosnę u siebie . Moje Campanule zwiędły nie wiem dlaczego ,ale pocieszam się ,że wysiane fiołki alpejskie juz wypuszczaja listki . Zawsze to jakaś radosć posród tylko biało-szarego otoczenia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam środowo i przy ładnej zimowej pogodzie.Przedstawiam kwiczoła (Turdus pilaris),biedne ptaszki przez swe upodobanie do spożywania jagód jałowca były żywcem przyprawione!
Tess zapodała,że lubią jabłka i tak go karmię.Jarzębiny i głogu w okolicy brak,a pigwę już wyjadł.Zagląda na drzewko z karmą dla sikorek(kule z ziarnami i słonina ze skórką),ale takiej nie jada.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jadziu Jakuch-w życiu nie siałam fiołków alpejskich,student, którego rodzice mają kwiaciarstwo mówił,ze fiołki jeszcze malutkie, pewnie też z siewu.
Lisko-nie będzie chyba potrzeby wywożenia śniegu?Nie przyda się w ogrodzie?
Elżbietko-wiosna niebawem,dziś spotkanie w kawiarni U Benedyktynów z o.Leonem Knabitem osb pod hasłem "Kogo kochają kobiety"...
Priamie-po raz pierwszy od niepamiętnych lat mam przerwę międzysemestralną i to już jest wiosenne!Kostek zajada się szczypiorkiem ukopanym miesiąc temu spod śniegu w eremickim ogródku,prawdę mówiąc myślałam,ze nic z niego nie będzie, a jednak odbił.Na dodatek ma mszyce....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWUNIU a w dodatku miniaturowe i własnoręcznie zebrałam nasionka . To będa moje wychuchane dzieci . Sama popatrz Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”