Bardzo się cieszę, że Wam się moja begonka podoba Teraz już większość kwiatów przekwitła
Pileę musiałam ukorzenić z wierzchołków pędowych bo przedstawiała sobą obraz nędzy i rozpaczy
I do Ciebie zaprowadziły mnie w końcu moje nogi.Ostrożnie stąpałam po wyznaczonych scieżynkach między pięknymi i zadbanymi kwiatami.Na samym poczatku zauważyłam paprotkę......mam taka samą i też rośnie sama ( w hydroponice oczywiście) od czasu do czasu zasilana i skrapiana.Zaskoczył mnie owoc grudnika Ponad 6 lat mam grudniki przepięknie kwitnące co roku ale ani raz nie zaowocowały.Co mu zrobiłas ze owocuje?
Tak Tereniu, dobrze zrozumiałaś Ja robiłam krzyżówkę czerwonego z łososiowym Niestety z kilku zawiązanych owocków przetrwał tylko ten jeden i rośnie już długo.
Pochwalę się moim mikro balkonem
Sundaville którą udało się z nie małym trudem przezimować. Na wiosnę obcięłam jej wszystkie wąsy zeszłoroczne i te co w zimie urosły. Ma sporo nowych przyrostów.
Koleus. Niestety wszystkie które dostałam od forumek mi padły. Nie mogłam ich odżałować takie piękne były. Mam jeszcze dwa inne, które czekają na korzonki.
Teraz coś do zjedzenia
Pomidorki koktajlowe koralik, te mi najlepiej rosną, już zawiązują się owoce na drugim piętrze
Pomidorki Gartenperle, sungella i flavorino f1. Rosną sobie ładnie w skrzyneczkach i mają mnóstwo kwiatów. Zawiązków jeszcze nie ma. Skrzynki stoją i wiszą na obu bocznych poręczach
Truskawki, pierwsza o kwiatach białych, niestety nie wiem jaka. Druga to Fragoo Pink kwitnąca na różowo. Z tą drugą mam niemałe problemy, mimo ciągłego pryskania czosnkiem i pokrzywą ciągle widzę nowe zielone paskudne mszyce na niej. Na szczęście mało.
Poziomki Rugia i Baron von Solemacher, oraz aksamitka
Macierzanka cytrynowa. Cudnie pachnie
Nie wiem jak ja to wszystko na moim malutkim balkonie pomieściłam