W ogrodzie Doroty cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W ogrodzie Doroty cz.10

Post »

Dorotko, teraz to najważniejsze, żeby ogród nie zasechł do końca. Deszcz powinien pozwolić przetrwać roślinom, na pewno po porcji wody zazielenia się zakątki ;:63 Nie będzie źle. Ziemniaczki sobie kupisz, a pomidorki będziesz miała swoje. Poczujesz się jak ja, tylko ja do tej pory to nawet pomidorów własnych nie miałam ;:306
Teraz roślinki się opiją, a może i zrobią sobie zapasik :tan Różyczki rozweselają widoczki, a Anabelka mimo suszy, zapowiada piękne kwitnienie. Całuski ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko ja tylko jestem ciekawa co będzie kwitło w sierpniu bo teraz kwitną floksy, a jak wrócą upały to migiem przekwitną. Hortensja podobna do Twojej (ukorzeniana z patyczka) ma ładne duże kwiaty ale liście to jedno sitko, tylko tą tak coś wygryza ;:oj Dzisiaj mocno wieje a z wczoraj zapowiadanego deszczu nic nie spadło. No ale ogród dalej nawodniony.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko chciałabym, aby deszczyk kapał każdej nocy, moje piaski wtedy są zadowolone.
Po sobotnio- niedzielnych opadach od razu roślinki odżyły, podniosły listeczki do góry, wycinam jedynie roślinki w 100% zasuszone, innym od dołu obrywam suchości i dostają szansę.
Marne ziemniaki na pewno będą, dla nas na jakiś czas zapasik wystarczy.
Pojedyncze pomidorki już konsumujemy, nawet szklarniowe ogóreczki zaczęły się, a wczoraj wypatrzyłam malutkiego gruntowego.
Hortensja to Incrediball, pamiętam że na pewno dawałam Ci sadzonkę.

Marysiu teraz i ja zastanowiłam się czym będziemy cieszyć oczy, wszystko takie wyrywne za szybko przekwita.Marcinki w większości poobcinałam wyschły na amen. Zakupione chryzantemki coś nie rozkrzewiają się , jedynie te w miskach fajnie wyglądają. co za dziwny sezon ;:222
Z tej hortensji jestem zadowolona, mam już dwa krzaczki, kwiaty powinny być duże jak talerze.
Tak liczyłam na wczorajszy deszcz, a tu nic. Dzisiaj nie za bardzo chcę aby padało nocą jak najbardziej.
Wczoraj z przyjemnością biegałam z konewkami jeżówki, floksy dostały wodny zastrzyk.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Trzymajcie za nas dziś kciuki, aby wszystko się udało.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kciuki trzymane ;:215 Dorotko...powodzenia ;:333
Czy ja widzę Mozarta? :D
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, róże kwitły przepięknie, a hortensja ;:oj jakie ogromne kwiatostany!
Narzekasz na ślimaki, a funkia bez śladu ich obecności, czy może jej nie lubią?
Powodzenia!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dorcia :wit
No te twoje róże, to są naprawdę okazałe , pięknie ukwiecone.
Piękne widoczki ;:333
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba się wszystko udało, teraz pozostaje czekać do dwóch tygodni na decyzję, wtedy stwierdzimy czy mamy z czego się cieszyć.
Po powrocie z wielką ochota zabrałam się za dalsze porządkowanie rabatek. Robotę znacznie pchnęłam do przodu. Jak ja lubię temperatury do 24 st wtedy super się czuję, mogę działać.

Marysiu kciuki jak najbardziej były wskazane, dziękuję ;:196
Poznałaś swojego Mozarta ;:oj kwitł ładnie ma już dwie gałązki, a czy jest to róża powtarzająca kwitnienie.

Marto róże faktycznie bardzo ładnie kwitły, bardzo lubię okrywowe o pustych kwiatach. Mam posadzonych kilka odmian.
Na szczęście moje ślimaki nie robią szkód, nagich jak na razie są pojedyncze sztuki, a te z domkami sukcesywnie zbieram i wynoszę do lasu.

Aniu dzięki ;:180 w imieniu moich róż, szkoda że już przekwitły bo takich widoków chciałoby się więcej.

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p
Od: 20 maja 2016, o 13:20

Post »

Dorotko,

Tak kusisz tymi kwiatami ;:108 , że chyba jednak w sierpniu zajrzę do Ciebie choćby na 5 minut,
aby oczy nacieszyć widokiem Twojego ogrodu.
pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne, te puste różyczki i te pełne też śliczności! Kępy gailardii robią wrażenie! Liliowce się pokazują i lilie ;:215
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne liliowce. Ja żółtych chyba mam z 5 różnych :)
Sliczna ta ostania rózyczka ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dorotko, z hortensji chyba nic nie będzie, bo eM jej nie zauważył, i na wiosnę przywalił workami z ziemią. Dawno ją odsłoniłam, ale jak na razie nie daje znaku życia ;:185
Ostróżki fajnie rosną, moje jakoś nie chcą. A różyczki przecież niedługo znowu zakwitną :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko oczywiście, że Mozart powtarza kwitnienie. No to kciuki dalej wskazane!
Ogród ślicznie się prezentował i wierzę że przed jesienią jeszcze będzie kolorowo ;:215 Pokażesz jak wyglądają chryzantemki kupione, bo moje niewielkie, aloe i późno wsadzone do gruntu.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do czwartku coś podziałałam w ogrodzie, część rabatek uprzątnięte, jesienne widoki coraz szybciej widoczne, a to przecież jeszcze lipiec. Nasze sprawy szybko się rozwiązały w środę wizyta u lekarza orzecznika, a w piątek przyszły decyzje, pozytywne za rok czeka nas kolejna komisja. Teraz oczekiwanie na wyliczenie.
Wczoraj rodzinne spotkanie, mile spędzone. Dzisiaj duchota od rana, na szczęście po południu burza podlała ogród. Z deszczem wyszły ślimaki, na szybko pozbierałam dobrodziejstwa małe wiaderko.
Jutro przymusowy dzień odpoczynku, jadę na smutną uroczystość i takie się zdarzają.

Mirku zaproszenie masz, przyjeżdżaj, wprawdzie ogród nie wygląda tak pięknie jak na zdjęciach, mało kwitnień, suchości na rabatkach też fajnie wyglądają ;:306

Marto w różach puściochach się zakochałam, kwitną obficie i co najważniejsze długo. Ileż ja gailardii wyrywam na wiosnę, sieją się jak zwariowane.

Aniu liliowce tego sezonu kwitną marnie, susza im zaszkodziła, muszę poobcinać suche liście bo szpecą. Żółte liliowce i u mnie dominują, nigdy nie liczyłam ile mam odmian w tym odcieniu.
Mnie ta różyczka też się podoba :lol:

Iwonko dlatego ja moich chłopaków nie wpuszczam w rabatki, trawniki, kompostownik owszem mogą obsługiwać, ale nie kwiatuszki. Miałabym wszystko zdziesiątkowane ;:185
U Ciebie pięknie kwitną jeżówki, a moje pozasychały.

Marysiu to się cieszę, że dalej Mozart będzie przygrywał ;:306
W sprawie mojego M jeszcze wiele przed nami, ale już mamy pewne renta jest, czekamy na jej wyliczenie.
Ja też liczę, że ogród jeszcze odżyje, deszczyk dzisiaj podlał roślinki, nie muszę biegać z konewkami.
Chryzantemy, które kupiłyśmy chyba tego sezonu mają ciężki czas, nie są tak rozkrzewione jak rok temu, może w sierpniu ruszą, toż ich kwitnienie wrzesień- październik.
Wczoraj byłam niedaleko Ciebie w Bol...., jutro też tam jadę.

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dorotko, cieszę się, że sytuacja rodzinna się ustabilizowała, ;:138 dzięki czemu spokojnie możesz zająć się swoimi ślicznymi roślinkami. ;:333 Bardzo ładnie kwitną Twoje roślinki, szczególnie różyczka na płocie robi wrażenie. ;:215 ;:215
Deszczyk podlał, rączki odpoczną, ;:63 a jesień i na moich rabatach bardzo widoczna, przy czym niektóre letnie jeszcze kwiatów nie pokazały. ;:224
Niech nadchodzący tydzień przyniesie dalsze opady, ale nocami, natomiast dni mają być pełne ;:3 . Zdrówka dla Was. ;:97 ;:97 ;:97 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, miło czytać, że udało się załatwić sprawę pozytywnie, ale czy w takim przypadku potrzebna jest komisja co rok?
Liliowce i floksy po deszczyku pokazują się z lepszej strony ;:215 Róża to teraz ;:oj czy wpomnienie?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”