Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

No powiem Ci, że zafundowałaś nam dziś prawdziwą ucztę dla oczu. Przepiękne zdjęcia, oderwać się od nich nie mogę. A tak przy okazji to zupełnie nie wiem co Ci faceci mają z tymi czerwonymi różami - taka pergola w odcieniach czerwieni to marzenie mojego eMa - niespełnione marzenie :;230
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Natomiast póki co jestem zawiedziona Jude the Obscure.
Aneczko, wyjęłaś mi to z ust. Nie dalej jak kilka minut temu to samo napisałam u Daysy. Też póki co jestem nią zawiedziona. I nie tylko samym kwiatem, ale też jego trwałością a nawet kolorem :? Jakoś mi nie leży...
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Musiałam nadrobić maaasę zdjęć. I zrobiłam to oczywiście z wielką przyjemnością, czysta rozkosz ;:173

Rzeczywiście, Twoja Mariatheresia w porównaniu z moją to dwa zupełnie inne krzewy. No i co mi teraz po reklamacji, jak nie mam gdzie tej prawdziwej wsadzić :evil: Strasznie irytujące te pomyłki, nie rozumiem jak mogą się zdarzać... :roll:
x-ja-a

Post »

Przepięknie komponujesz róże z bylinami. Na widok Lavender Ice z czosnkiem - umarłam! ;:167 Ja też próbuję komponować. Po czym wiosną pielę rabaty i mrucząc pod nosem "tu chyba nic nie rosło" wyrywam wszystko poza różami Obrazek
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu piękne foteczki zapodałaś.Podziwiam każdy skrawek Twoich rabat.Niesamowicie przenikają kolory,masz baśniowo ;:138
Widzę śliczne połączenia róż z powojnikami.Bardzo mi się to podoba i chciałabym u siebie też zastosować takie połączenie jeśli pozwolisz.
A jak z przycinaniem wiosennym powojników.Czy ciężko to się robi wśród pędów różanych? Jak sobie z tym radzisz? Połączenia kolorystyczne masz niesamowite :tan

Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Ani, zdjecia ;:167 Wykukalam u Ciebie hamaczek ;:303 , cudnie bedzie odplynac z zapachem roz. Moje powojniki to mikrusy, ale jak podrosna to pokaze. Tez marzy mi sie taki zegar i skalniaczek. Poki co stara sliwa otrzymala bialy rower-kwietnik w stylu "pinterest" i to tyle z zagospodarowaniem moich arealow....idzie mi jak krew z nosa :wit
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit

Moniko -shire nie tylko Ty tak masz... wszędzie, w każdym wątku czyhają na nas pokusy. ;:168 By je zrealizować i mnie przydała by się druga działka. A nawet i trzecią bym nie pogardziła. :uszy

Moni dla Ciebie na pocieszenie jeden z bukiecików Pashminy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiolu przywrotnik posadzony za blisko róży. Ot co! Spokojnie możesz robić takowe kompozycje. Ja swojego po prostu muszę odsunąć. :wink:
Ja niestety porwałam się na te Pashminowe Circusy, bo chciałam mieć jeszcze więcej Pashmin. ;:131 No to mam... coś co Pashminy nic a nic nie przypomina. Tylko po co takie zakłamane zdjęcia w opisie róży? :oops: Szanująca się szkółka nie powinna wycinać takich numerów swoim klientom. ;:224 Chcę miec wiarę, że oni sami nie zdawali sobie sprawy jak jest w rzeczywistości.

To dla Ciebie jeszcze raz Wedding Piano w przywrotniku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko Baronesse traktowana po macoszemu... Tu jest tak jak w Kopciuszku. Baronesse to piękny Kopciuszek a ja zła macocha. Stara się on i stara a ja pozostaję nieczuła na jego urodę. To naprawdę fajna róża, zdrowa i obficie kwitnąca ale nie czuję tego trzepotania serca, gdy na nią patrzę... ;:131
Princess Anne też mam. Skusiłam się za dobre rekomendacje i jej nazwę. ;:131 Póki co ładna. I maleńka. A drugi już sezon u mnie.

Obrazek

Obrazek

I ostatni już bukiecik LO:
Obrazek

Krysiu mam 90 róż a może ciut więcej. I powojników ponad 90. Niektóre to jednak wyjątkowe fajtłapy. ;:222
Także setki róż nie przekroczyłam. I staram się ze wszystkich sił tego nie robić. Obrazek Trudne to jednak... oj trudne... gdyby tak tylko sąsiadka zechciała sprzedać swoją działkę... Obrazek

Specjalnie dla Ciebie jedna z Twoich ulubienic:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasiu a mnie ten kolor w serce nie trafia. Mam ją z sentymentu. To tyle. Pomarańczowo-czerwone róże nie są dla mnie. Na szczęście ta róża to maleństwo. I rośnie sobie koło Dolce Vity. I tak jest ok.
Masz rację, że ten łuk prezentuje się bardzo ładnie, wręcz pięknie. Też bym taki miała, gdyby nie fakt, że moja Flamm poszła na tyły, bo nie lubię czerwonego koloru w ogrodzie. A moja rosła na wejściowej pergoli i wchodziła mi w kadr każdego zdjęcia, psując tonację kolorystyczną. ;:224

Kasiu mnie takie zestawienia kolorystyczne chwytają za serce: ;:131
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Basiu Patricię kupiłam świadomie, bo miała być białą Pashminą. Niestety nie okazała się takową.

To tak mniej więcej miała wyglądać Patricia Flower Circus. Miała być białą Pashminą:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu -anabuko Purple Lodge kupowałam w RosaPl... I jestem ogromnie zadowolona z tej róży. Jest świetna!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marlenko i ja nie rozumiem o co facetom chodzi z tym czerwonym. Obrazek Mój wywalczył byt swojej Flammentanz i teraz zawsze naokoło domek obchodzi, by na nią popatrzeć. I jak tylko wspomniałam, że będzie potrzebowac solidnej podpory, to od razu się zabrał za robotę. I z innymi jakoś tak szybko mu nie idzie. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotko mnie póki co podoba się tylko jej kolor. Kwiaty zwisają smetnie, takie kapciowate. Niestety kwitnieniem też nie trafiła na dobry czas, bo niestety mocno deszczowy. Zobaczymy co pokaże jesienią i w przyszłych sezonach.
Byłam tak napalona na Jude the Obscure, że teraz jak patrze na swoją, to zastanawiam się czy aby na pewno chciałam ją mieć...

Specjalnie dla Ciebie Foxy Flower Circus:
Obrazek

Obrazek

Aniu_85 miejmy nadzieję, że to zwykła ludzka pomyłka a nie działanie z premedytacją. A na pewno kupowałaś Mariętheresię a nie MarięTeresę?

Aniu tu moja Mariatheresia:
Obrazek

First Lady dzielnie trzyma kwiaty w pionie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jagno ja z kolei mam problem w drugą stronę, ręka mi drży jak mam coś wypielić. Obrazek
Lavender Ice uwielbiam. Zamierzam dosadzić trzecią.

Obrazek

Obrazek

Purple Lodge zakończyła pierwsze kwitnienie:
Obrazek

Kaszko witaj u mnie. Dziękuje za ciepłe słowa. To bardzo miłe. Nie pracuje się ciężko wśród różanych krzaczków, bo one jeszcze małe. Jak podrosną, to wtedy będę się martwić. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patiann a może zechcesz pochwalić się zdjęciem rowerka? Brzmi wyśmienicie...

Obrazek

Kwiatki z bukiecika, który dostałam na zakończenie roku:
Obrazek

I jeszcze raz Pashmina:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57

Post »

Aneczko mi chodziło o to w jaki sposób wycinasz pędy powojników z róż pnących? Bo podejrzewam,że nie jest to łatwe.A też chciałabym tak połączyć róże z powojnikami.Czy masz jakiś specjalny sekator na przedłużonej rączce czy takowe istnieją? Czy pędy clematisów zostawiasz bez przycinania może.
Jak myślisz czy Eden Rose mogę połączyć z Alionushką czy lepiej z Rooguchi.Ale doczytałam,że Rooguchi łapie mączniaka,czy może różę zarażać? Czy lepiej łączyć róże z czepnymi powojnikami? Ech te moje dylematy.I co wchodzę na wątki różane to coraz więcej chciejst i chciałoby się zaorać to co mam i różyczkowy raj zrobić :heja Kusicie,kusicie różyczkami i niesamowitymi rabatami..
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bosz, jak ja dawno nie byłam u Ciebie :roll:
A tak lubię oglądać Twoje widoczki
Twoje zestawienia to majstersztyk.
U mnie róże już powoli przekwitają. Niestety pogoda nie sprzyja. W poprzednich latach narzekałam na upały w tym na deszcz i wiatr. Postrącał mi połowę kwiatów.
Najgorsze, że nie mam kiedy posprzatać.
Czeka mnie dużo pracy, nie wiem kiedy :roll:
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko prawdziwa różana uczta u ciebie a Pashmina ;:173 ;:167 serce szybciej bije na jej widok ,ale wiem już dlaczego tak często ją fotografujesz i dlaczego tak się nią zachwycasz ,moja w tym roku równie pięknie kwitnie i zachwyca.Różana ławeczka i stół pięknie się wkomponowały w ogród,ehh! pięknie po prostu co tu dużo gadać ;:167
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu dziękuję za zdjęcia cudnej Pashminy ;:196 Powiedz mi jakiej ona potrzebuje miejscówki?
Pozostałe róże, zdjęcia, bajka ;:173 Jak zwykle ;:108
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pashmina wymiata... nie da się ukryć, że to piękna róża ;:167
W ogóle to ja nie powinnam zaglądać tutaj bo ślinotoku dostaję. Aniu Twój ogród zachwyca (wiem, wiem powtarzam się) ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aneczko... może się narażę Tobie i innym dziewczynom które są pod wielkim wrażeniem Pashminy... kurde.. no... mnie jak na razie nie powaliła na kolana... ;:185
...cały czas wygląda jakby zwiędnięta,... taka pognieciona, jakby potrzebowała żelazka ;:306 ..... może drugie kwitnienie będzie lepsze... choć trzeba jej dać plusa za długie trzymanie kwiatów...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Stworzyłaś Aniu przecudowny ogród różany. Zachwycam się za każdym razem, kiedy tylko Cię odwiedzam. Ale chyba ograniczę te odwiedziny, bo za każdym wejściem widzę różyczki, które chętnie widziałabym u siebie :lol: Lista jesienna powstaje.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Pięknie wyglądają róże z powojnikami, już nie mogę się doczekać moich nowości, jak tak pięknie będą kwitły... ;:65
Pashmina śliczna, mam nadzieję, że na jesień ją dostanę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”