Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Witaj Mariusz siewki super Ci rosną chciałam zapytać jaka masz temperaturę w szklarence. U mnie było 24 stopnie i dałam siewki na parapet bo się boję że się wyciągną.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mariuszu nasze uprawy domowe są amatorskie i niestety siewki nie mają idealnych warunków, ale posadzone w ogrodzie ładnie nadrobią. Mam nadzieję że kwiatuszki nie ucierpiały na mrozie, u mnie niestety odczuwalna była -20 i widzę jak gałązki róż ciemnieją :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Mariusz,roślinki garną się do życia i te w ogrodzie i te maleńkie na parapecie i w szklarence,w ogródku będzie się wszystko rozrastać i ogrody zaczną pękać w szwach,przeczekamy jeszcze nawrót zimy i pójdziemy do wiosennych ogrodów ,super masz kącik wypoczynkowy i grilowy ,w cieniu można odpocząć i schować się przed sąsiadami,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Ależ łany cebulowych u Ciebie ;:138 . Wysiewy pierwsza klasa i ta ilość imponująca ;:215 . U mnie na razie zima i nie wiem czy cokolwiek zostanie z moich krokusów i irysków :( . Śnieg przygniótł je i pewnie ich już nie zobaczę w tym roku. No nic, czekamy na lepsze dni. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariuszu zaglądam i do ciebie i na początek powiem,że jestem, w szoku.Z ciebie to zdolniacha pod każdym względem.
Najpierw szczena mi opadła jak zobaczyłam tort ,który upiekłeś dla chrześnicy ;:180 ja w życiu nie dałabym rady ,mega cudny ;:108
Potem troszkę pozazdrościłam tego tarasiku .Ja już drugi rok proszę o altankę,ale ciągle coś nam krzyżuje plany i odchodzi w odstawkę .A chciałabym w końcu ją mieć ,ale cóż nie zawsze ma się to co chce niestety.Ale fajnie,że tobie udało się stworzyć przytulny kącik wypoczynkowy .Wiosną kawka będzie bardzo smakowała ,sama przyjemność.
Zauważyłam też nowy opryskiwacz,super prezent .Ja właśnie w niedzielę kupiłam na all.. ale nie taki firmowy jak twój.Mam nadzieję,że też będzie dobry .Wiosna w twoim ogrodzie piękna ,wszystko pcha się na zewnątrz i oby już ta pogoda się wzięła w garść i podarowała nam dużo ciepełka i słoneczka a roślinki pokażą swoje piękno ,tego życzę ;:3 Będę wpadać w wolnej chwili :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Ale pięknie Mariusz słoneczko nasze roślinki przygrzewa :) Dziś nawet wiaterek się uspokoił i jest naprawdę przyjemnie. Z dnia na dzien mrozy w nocy mniejsze a w dzień nadal plusowo. W weekend powyżej +10st :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Chętnie poczytam o Twoich doświadczeniach z Eden Rose.
Kupiłam jesienią i ciekawa jestem , w którą stronę pójdzie. Opinii wiele, zobaczymy.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Witaj. Pozwoliłam sobie wpaść z rewizytą :D Super sobie poczynasz na swojej działeczce ;:215 Będę podglądać dalsze postępy:wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale poszalałeś z wysiewami
Ja mam skromną kuwetę i tak uważam, że tego po wzejściu będzie sporo do rozsadzania
Ja za bardzo nie mam gdzie trzymać rozsad
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Mariusz.. zawstydzasz mnie z twoimi wysiewami ;:131 ;:131 U mnie raptem cztery kubeczki :lol: Za to mąż pozajmował wszelkie parapety paprykami. Równowaga w przyrodzie zachowana ;:306
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witam wszystkich Gości :) jak to miło jak ktoś zagląda, choć za dużo się u mnie nie dzieje. Ostatnio byłem na działce ale tylko na chwilę, obciąłem trawy, wygrabiłem część trawnika, posprzątałem skalniak, niestety zdjęć nie robiłem więc nie mogę się pochwalić :) Ogólnie jakoś tej wiosny u mnie za bardzo nie widać, u niektórych osób już kępki kwitną, a u mnie jakoś tak pojedynczo :) no zobaczymy może przed świętami się coś rozrusza, ale czasu to nie będzie żeby działkę ogarniać, a czeka mnie sporo pracy. Muszę powiększyć rabatę, przekopać warzywnik i w ogólne jeszcze sporo wizji mam ale nie będę zakładał z góry, że będę je robił ;:306

Jadziu[JAKUCH] ano troszku tego jest, ale i tak siałem na zasadzie, że jak 5 się utrzyma to będzie dobrze :D ogólnie powinienem je już pikować ale nie ma kiedy ;:224

Piotrek[buum] no ja zwierzaków nie mam, a inspekt i tak u rodziców więc spokój hihi, u mnie tylko patyczki hortensji na oknie. Widziałem w Parku dywan krokusów, nawet fotki mam ale wstawię później :)

Julia[julcia1] ano widzisz pokazały się pojedyncze, ale żeby większość ruszyła to niestety nie, nawet nosków piwonii u mnie jeszcze nie widać

Wiolu[tulipanka] hehe tak ładnie bo tylko te ogarnięte rabaty wrzucam ;:224 :;230 a pracy jeszcze troszkę jest :)

Alicjo[Alicja125] tak u mnie też było za ciepło, szczególnie jak słońce świeciło i ściągnąłem już folie ze szklarni i teraz stoi goła :)

Marysiu[Maska] u mnie na szczęście na działce nie widać jakichś strat, no ale okaże się jak już wszystko wyjdzie :)

Marto[koziorożec] nom moja działka to zapewne pęknie w szwach, planów tyle a miejsca brak hihi :)

Ewelinko[ewelkacha88] i u Ciebie widziałem już coś kwitnie teraz tylko czekać na więcej słońca ;:3

CDN...
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko[beacia0088] :oops: dziękuję za tak miłe słowa :) zapraszam częściej :) wiem, że na razie nie ma co oglądać, ale myślę, że jeszcze trochę i będzie :)

Małgosiu[gosmara] jeśli chodzi o Eden Rose, to ja jestem bardzo zadowolony, nie jest ona u mnie długo, ale swoimi kwiatami wynagradza mi wszystko, jest śliczna, do tej pory nie miałem z nią żadnego problemu :) rośnie zdrowo, może nie szybko, ale myślę, że to przez warunki jakie ma, gdyż u mnie stoi w miejscu dość przewiewnym, ja mogę ją polecić z czystym sumieniem :)

Agnieszko[AGA Z] ja Edenke polecam jak pisałem wyżej nie mam z nią problemów :)

Małgosiu[clem3] zapraszam, zapraszam :) moja bramka otwarta dla wszystkich :)

Gosiu[Margo2] ja też nie mam gdzie trzymać, dlatego stoją u rodziców :) na szczęście się zgodzili, hmm no troszkę ich jest, co będzie nie wiem, bo miejsca na pewno braknie ;:306

Sabino[nifredil] hehe no i widzisz mąż miał większą siłę przebicia :) spokojnie ja wsadzałem tyle, bo bałem się, że nie wzejdą hihi a tu większość jest, nie wiem czy tyle wysadzę, po pikowaniu :)
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No a poniżej pokarzę Wam dywan krokusowy, o którym wspominał Piotrek[buum] w innym wątku :wink: czyż nie miło jak się wyjdzie na trening, a tu takie widoczki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj moje domki dla moich murarek :)

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariuszu domki wielkoludy ojjjj zmieści się tam sporo owadów .Ja mam zamiar taki malutki postawić a na razie mam naszykowane rurki w innym miejscu.Pięknie sie ogląda takie ukwiecone trawniki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Mariusz domki super ;:333
Fotki również :D
Roboty ja tez mam na działce ale czekam na poprawę pogody. Może po świętach się uda :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”