Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Witaj Mariusz siewki super Ci rosną chciałam zapytać jaka masz temperaturę w szklarence. U mnie było 24 stopnie i dałam siewki na parapet bo się boję że się wyciągną.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mariuszu nasze uprawy domowe są amatorskie i niestety siewki nie mają idealnych warunków, ale posadzone w ogrodzie ładnie nadrobią. Mam nadzieję że kwiatuszki nie ucierpiały na mrozie, u mnie niestety odczuwalna była -20 i widzę jak gałązki róż ciemnieją 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Mariusz,roślinki garną się do życia i te w ogrodzie i te maleńkie na parapecie i w szklarence,w ogródku będzie się wszystko rozrastać i ogrody zaczną pękać w szwach,przeczekamy jeszcze nawrót zimy i pójdziemy do wiosennych ogrodów ,super masz kącik wypoczynkowy i grilowy ,w cieniu można odpocząć i schować się przed sąsiadami,pozdrawiam 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
. Ależ łany cebulowych u Ciebie
. Wysiewy pierwsza klasa i ta ilość imponująca
. U mnie na razie zima i nie wiem czy cokolwiek zostanie z moich krokusów i irysków
. Śnieg przygniótł je i pewnie ich już nie zobaczę w tym roku. No nic, czekamy na lepsze dni. Pozdrawiam
.

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariuszu zaglądam i do ciebie i na początek powiem,że jestem, w szoku.Z ciebie to zdolniacha pod każdym względem.
Najpierw szczena mi opadła jak zobaczyłam tort ,który upiekłeś dla chrześnicy
ja w życiu nie dałabym rady ,mega cudny
Potem troszkę pozazdrościłam tego tarasiku .Ja już drugi rok proszę o altankę,ale ciągle coś nam krzyżuje plany i odchodzi w odstawkę .A chciałabym w końcu ją mieć ,ale cóż nie zawsze ma się to co chce niestety.Ale fajnie,że tobie udało się stworzyć przytulny kącik wypoczynkowy .Wiosną kawka będzie bardzo smakowała ,sama przyjemność.
Zauważyłam też nowy opryskiwacz,super prezent .Ja właśnie w niedzielę kupiłam na all.. ale nie taki firmowy jak twój.Mam nadzieję,że też będzie dobry .Wiosna w twoim ogrodzie piękna ,wszystko pcha się na zewnątrz i oby już ta pogoda się wzięła w garść i podarowała nam dużo ciepełka i słoneczka a roślinki pokażą swoje piękno ,tego życzę
Będę wpadać w wolnej chwili 
Najpierw szczena mi opadła jak zobaczyłam tort ,który upiekłeś dla chrześnicy

Potem troszkę pozazdrościłam tego tarasiku .Ja już drugi rok proszę o altankę,ale ciągle coś nam krzyżuje plany i odchodzi w odstawkę .A chciałabym w końcu ją mieć ,ale cóż nie zawsze ma się to co chce niestety.Ale fajnie,że tobie udało się stworzyć przytulny kącik wypoczynkowy .Wiosną kawka będzie bardzo smakowała ,sama przyjemność.
Zauważyłam też nowy opryskiwacz,super prezent .Ja właśnie w niedzielę kupiłam na all.. ale nie taki firmowy jak twój.Mam nadzieję,że też będzie dobry .Wiosna w twoim ogrodzie piękna ,wszystko pcha się na zewnątrz i oby już ta pogoda się wzięła w garść i podarowała nam dużo ciepełka i słoneczka a roślinki pokażą swoje piękno ,tego życzę

- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Ale pięknie Mariusz słoneczko nasze roślinki przygrzewa
Dziś nawet wiaterek się uspokoił i jest naprawdę przyjemnie. Z dnia na dzien mrozy w nocy mniejsze a w dzień nadal plusowo. W weekend powyżej +10st 

- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Chętnie poczytam o Twoich doświadczeniach z Eden Rose.
Kupiłam jesienią i ciekawa jestem , w którą stronę pójdzie. Opinii wiele, zobaczymy.
Kupiłam jesienią i ciekawa jestem , w którą stronę pójdzie. Opinii wiele, zobaczymy.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Witaj. Pozwoliłam sobie wpaść z rewizytą
Super sobie poczynasz na swojej działeczce
Będę podglądać dalsze postępy

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale poszalałeś z wysiewami
Ja mam skromną kuwetę i tak uważam, że tego po wzejściu będzie sporo do rozsadzania
Ja za bardzo nie mam gdzie trzymać rozsad
Ja mam skromną kuwetę i tak uważam, że tego po wzejściu będzie sporo do rozsadzania
Ja za bardzo nie mam gdzie trzymać rozsad
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Mariusz.. zawstydzasz mnie z twoimi wysiewami
U mnie raptem cztery kubeczki
Za to mąż pozajmował wszelkie parapety paprykami. Równowaga w przyrodzie zachowana 

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witam wszystkich Gości
jak to miło jak ktoś zagląda, choć za dużo się u mnie nie dzieje. Ostatnio byłem na działce ale tylko na chwilę, obciąłem trawy, wygrabiłem część trawnika, posprzątałem skalniak, niestety zdjęć nie robiłem więc nie mogę się pochwalić
Ogólnie jakoś tej wiosny u mnie za bardzo nie widać, u niektórych osób już kępki kwitną, a u mnie jakoś tak pojedynczo
no zobaczymy może przed świętami się coś rozrusza, ale czasu to nie będzie żeby działkę ogarniać, a czeka mnie sporo pracy. Muszę powiększyć rabatę, przekopać warzywnik i w ogólne jeszcze sporo wizji mam ale nie będę zakładał z góry, że będę je robił
Jadziu[JAKUCH] ano troszku tego jest, ale i tak siałem na zasadzie, że jak 5 się utrzyma to będzie dobrze
ogólnie powinienem je już pikować ale nie ma kiedy
Piotrek[buum] no ja zwierzaków nie mam, a inspekt i tak u rodziców więc spokój hihi, u mnie tylko patyczki hortensji na oknie. Widziałem w Parku dywan krokusów, nawet fotki mam ale wstawię później
Julia[julcia1] ano widzisz pokazały się pojedyncze, ale żeby większość ruszyła to niestety nie, nawet nosków piwonii u mnie jeszcze nie widać
Wiolu[tulipanka] hehe tak ładnie bo tylko te ogarnięte rabaty wrzucam
a pracy jeszcze troszkę jest 
Alicjo[Alicja125] tak u mnie też było za ciepło, szczególnie jak słońce świeciło i ściągnąłem już folie ze szklarni i teraz stoi goła
Marysiu[Maska] u mnie na szczęście na działce nie widać jakichś strat, no ale okaże się jak już wszystko wyjdzie
Marto[koziorożec] nom moja działka to zapewne pęknie w szwach, planów tyle a miejsca brak hihi
Ewelinko[ewelkacha88] i u Ciebie widziałem już coś kwitnie teraz tylko czekać na więcej słońca
CDN...

Jadziu[JAKUCH] ano troszku tego jest, ale i tak siałem na zasadzie, że jak 5 się utrzyma to będzie dobrze

Piotrek[buum] no ja zwierzaków nie mam, a inspekt i tak u rodziców więc spokój hihi, u mnie tylko patyczki hortensji na oknie. Widziałem w Parku dywan krokusów, nawet fotki mam ale wstawię później

Julia[julcia1] ano widzisz pokazały się pojedyncze, ale żeby większość ruszyła to niestety nie, nawet nosków piwonii u mnie jeszcze nie widać
Wiolu[tulipanka] hehe tak ładnie bo tylko te ogarnięte rabaty wrzucam

Alicjo[Alicja125] tak u mnie też było za ciepło, szczególnie jak słońce świeciło i ściągnąłem już folie ze szklarni i teraz stoi goła

Marysiu[Maska] u mnie na szczęście na działce nie widać jakichś strat, no ale okaże się jak już wszystko wyjdzie

Marto[koziorożec] nom moja działka to zapewne pęknie w szwach, planów tyle a miejsca brak hihi

Ewelinko[ewelkacha88] i u Ciebie widziałem już coś kwitnie teraz tylko czekać na więcej słońca

CDN...
- maniolek
Beatko[beacia0088]
dziękuję za tak miłe słowa
zapraszam częściej
wiem, że na razie nie ma co oglądać, ale myślę, że jeszcze trochę i będzie 
Małgosiu[gosmara] jeśli chodzi o Eden Rose, to ja jestem bardzo zadowolony, nie jest ona u mnie długo, ale swoimi kwiatami wynagradza mi wszystko, jest śliczna, do tej pory nie miałem z nią żadnego problemu
rośnie zdrowo, może nie szybko, ale myślę, że to przez warunki jakie ma, gdyż u mnie stoi w miejscu dość przewiewnym, ja mogę ją polecić z czystym sumieniem 
Agnieszko[AGA Z] ja Edenke polecam jak pisałem wyżej nie mam z nią problemów
Małgosiu[clem3] zapraszam, zapraszam
moja bramka otwarta dla wszystkich 
Gosiu[Margo2] ja też nie mam gdzie trzymać, dlatego stoją u rodziców
na szczęście się zgodzili, hmm no troszkę ich jest, co będzie nie wiem, bo miejsca na pewno braknie
Sabino[nifredil] hehe no i widzisz mąż miał większą siłę przebicia
spokojnie ja wsadzałem tyle, bo bałem się, że nie wzejdą hihi a tu większość jest, nie wiem czy tyle wysadzę, po pikowaniu 

Małgosiu[gosmara] jeśli chodzi o Eden Rose, to ja jestem bardzo zadowolony, nie jest ona u mnie długo, ale swoimi kwiatami wynagradza mi wszystko, jest śliczna, do tej pory nie miałem z nią żadnego problemu

Agnieszko[AGA Z] ja Edenke polecam jak pisałem wyżej nie mam z nią problemów

Małgosiu[clem3] zapraszam, zapraszam

Gosiu[Margo2] ja też nie mam gdzie trzymać, dlatego stoją u rodziców

Sabino[nifredil] hehe no i widzisz mąż miał większą siłę przebicia

- maniolek
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mariuszu domki wielkoludy ojjjj zmieści się tam sporo owadów .Ja mam zamiar taki malutki postawić a na razie mam naszykowane rurki w innym miejscu.Pięknie sie ogląda takie ukwiecone trawniki
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Mariusz domki super
Fotki również
Roboty ja tez mam na działce ale czekam na poprawę pogody. Może po świętach się uda

Fotki również

Roboty ja tez mam na działce ale czekam na poprawę pogody. Może po świętach się uda