Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

Jak u Ciebie ładnie :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Dorotko! ;:196 musisz wytłuścić Michała, bo inaczej może nie przeczytać :lol:
Przebłyski były wczoraj dzisiaj ani źdźbła słoneczka, szaroburoiponuro a od tego mokro ;:oj Woda chlupie na całej powierzchni ogrodu ;:131
Mam nadzieję że jutro odpuści, bo nie darowałabym sobie, żeby w deszczu ogród Marty oglądać skoro tak długo się wybieram :shock:
Agnieszko
Asterek od naszego miko4 :lol: on jeszcze się nie rozwinął, ale to pierwszy pokazuje buzię i dlatego zrobiłam mu fotkę ;:306
U mnie zeżarły kilka selerów i nawet pietruszkę w skrzyni, muszę po zimie pomyśleć o siatce bo przecież dla nich nie ma świętości ;:14
Ja też dzielżany uwielbiam i mam chęć dokupić kolorów :lol:
Martuś zamówiłaś pogodę? bo M idzie na spacer po mieście to mi zmoczy chłopa ;:306
Żółty dzielżan serduszko jest na jednej nóżce od dwóch lat i przycinam go a on uparcie rośnie jak świecznik ;:185 Coraz mniej kwitnie a co kwitnie to leży buzią w dół :cry:
Natalko dziękuję ;:168
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Eee gdzie tam obraziłem się na Dorotkę ;:306 od tej pogody to prawie nosem po klawiaturze stukam to i nie widzę co na monitorze jest napisane. Chyba idę się drzemnąć
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ładny ten Twój dzielżan, na piewszym wczorajszym zdjęciu ;:108 . Dobrze widzę, że on jest w jasnym brązie?. Ja też zapisuję się do 'klubu' fanek onętków czy kosmosu pierzastego. Ale i tak Nr 1 dla mnie - to kosmos siarkowy - bo pomarańczowy :heja .
"Podczytałam' rozmowę z koziorożcem i widzę, że to jakaś 'wada' albo co, bo też mam co roku jedną łodygę. Rośnie do 150cm, na górze koszyczek kwiatkow, ale jeden badyl. Przywiązuję go do siatki ;:222 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu nie jest sprawiedliwa ta pogoda, nie daje po równo, całe lato jednym w nadmiarze, a drugim skąpi deszczu ;:219 ale roślinki radzą sobie dobrze jak widać :wit
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, nie tłuściłam Michała, bo szybko przyszedł, widać przeczytał na chudo... ;:306

Michałku, pozdrawiam serdecznie... :D

Też mam nadzieję, że będzie pogoda... Pewnie, że przyjemniej by się oglądało ogród Marty w pogodny dzień... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
U mnie też niestety pada... widać przez okno. :wink:
Marysiu, trudno jest mi planować jakieś nowe nasadzenia na jesień. W tym roku praktycznie nie przybyło nowych nasadzeń w moim ogrodzie. Nie chcę obarczać eMa, bo to się może źle skończyć. Marzą mi się nowe róże, hortensje... ;:131
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Fajne to zdjęcie z falującymi kosmosami. I Mikołajek. Widziałam ostatnio, aż się zatrzymałam na takiej wąskiej uliczce ,posadzone te cudeńka wzdłuż ścieżki. Ogromne, niebieskie Mikołajki. Nawet posiałam, ale nie wzeszły mi nasionka.Muszę powtórzyć.Fajny jest. Pada u Ciebie? Proszę przekaż chmurkom, żeby do mnie poszły....ja dzisiaj podlewałam ogród. Wszędzie pada w okolicy, a u mnie w niedzielę parę kropel i ..koniec.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michałku wschodu słońca nie fotografujesz, a po bajce nosem po klawiaturze jeździsz, oj coś się źle prowadzisz ;:306 Na Dorotkę nie można się obrazić, ale czasem wpada się na chwilę i biegiem po wątkach ;:65
Aniu ale brązowy rośnie w gaj już go nawet przycięłam w maju czy w czerwcu, ale rośnie tak samo wysoko jak nie cięty....no teraz leży ;:oj
Kosmos siarkowy mi nie wyszedł, a też go lubię (miałam raz) i w przyszłym roku na pewno kupię, bo te żarówiaste pomarańczki rozweselają ;:215
Iwonko no nie ma sprawiedliwości na tym świecie ;:185 moje róże te co nie lubię deszczu brzydkie są Abraham Darby okropnie wygląda, Schneewittchen jak rozkwitła tak zrobiły się z niej szmatki na gałązkach ;:131 Większość wysokich bylin leży, a mieczyki ;:oj
Dorotko w prognozach jest jedno i drugie zobaczymy! jak nie to Marta napali w piecu i będziemy się suszyć ;:306
No! Michał solidny i czyta wszystko ;:215
Helenko rozumiem, ale jak kiedyś zapragniesz to wiesz gdzie szukać :D Jak Ci się marzą to pewnie spełnisz wkrótce swoje marzenia ;:168 czego Ci z całego serca życzę :D
Małgosiu mój mikołajek jest z B. kapersów. Był kiedyś jeden, ale niespodziewanie po dwóch latach zniknął, a ten już rośnie parę lat i się rozrasta. Nie wiem czy wytworzy nasiona, muszę poszukać jak wyglądają i mogę zebrać ;:215 Tak chciałabym przechylić nasz kraj w drugą stronę niechby ściekło do Was trochę wody, bo u mnie w ogrodzie nie fajnie się chodzi ;:185 , mówiłam to dzisiaj do Iwonki, bo u niej też sucho :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś he, he zaznaczam swoją obecność. Mimo zapłakanych roślinek masz kolorowo.
Zastanawiam się jakie i gdzie masz układy że masz same rarytaski w ogródku ;:oj
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu układy były odeszły przyszły nowe, a nazywają się Forum Ogrodnicze ;:306 Każda roślinka może stać się rarytaskiem i uprawnionym chciejstwem :D
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś, pewnie że Michał solidny jest... ;:215
Lubię jak mnie odwiedza i jak nie przychodzi, to się dopominam... No i co na to poradzę... 8-)
Przez to przymusowe siedzenie w domu, robię się uzależniona od FO i co najlepsze, mi to nie przeszkadza... ;:306
Dobrych chwil Wam życzę, Marysiu... To tak niedaleko, że aż bym z Wami posiedziała... ;:168
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko nawet nie wiesz jak Cię rozumiem ;:196
Dziękuję!mam nadzieję, że pogoda będzie łaskawa i droga dobra, bo doznań jestem bardzo ciekawa po dzisiejszych zdjęciach Marty :D
Miło byłoby posiedzieć razem ;:4 Dobranoc i śpij spokojnie ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, dziękuję... Tobie też dobrej nocy... ;:168
Jaka szkoda, że już odchodzi lato... Tak by się posiedziało w ogrodzie...
A zimno jest teraz okropne... :roll:
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko ;:168
No to jeszcze muszę dodać, że w tym roku niewiele wieczorów było naprawdę ciepłych, żeby można było posiedzieć w ogrodzie. Jakieś dziwne to lato i ta wiosna. Zima też była jakaś taka. I rośliny tak samo się zachowują. Wiśnie mają nowe liście i niektóre owocowe zaczynają kwitnąć :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”