Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Jak u Ciebie ładnie 

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Dorotko!
musisz wytłuścić Michała, bo inaczej może nie przeczytać
Przebłyski były wczoraj dzisiaj ani źdźbła słoneczka, szaroburoiponuro a od tego mokro
Woda chlupie na całej powierzchni ogrodu
Mam nadzieję że jutro odpuści, bo nie darowałabym sobie, żeby w deszczu ogród Marty oglądać skoro tak długo się wybieram
Agnieszko
Asterek od naszego miko4
on jeszcze się nie rozwinął, ale to pierwszy pokazuje buzię i dlatego zrobiłam mu fotkę
U mnie zeżarły kilka selerów i nawet pietruszkę w skrzyni, muszę po zimie pomyśleć o siatce bo przecież dla nich nie ma świętości
Ja też dzielżany uwielbiam i mam chęć dokupić kolorów
Martuś zamówiłaś pogodę? bo M idzie na spacer po mieście to mi zmoczy chłopa
Żółty dzielżan serduszko jest na jednej nóżce od dwóch lat i przycinam go a on uparcie rośnie jak świecznik
Coraz mniej kwitnie a co kwitnie to leży buzią w dół
Natalko dziękuję

Przebłyski były wczoraj dzisiaj ani źdźbła słoneczka, szaroburoiponuro a od tego mokro

Mam nadzieję że jutro odpuści, bo nie darowałabym sobie, żeby w deszczu ogród Marty oglądać skoro tak długo się wybieram

Agnieszko
Asterek od naszego miko4

U mnie zeżarły kilka selerów i nawet pietruszkę w skrzyni, muszę po zimie pomyśleć o siatce bo przecież dla nich nie ma świętości

Ja też dzielżany uwielbiam i mam chęć dokupić kolorów

Martuś zamówiłaś pogodę? bo M idzie na spacer po mieście to mi zmoczy chłopa

Żółty dzielżan serduszko jest na jednej nóżce od dwóch lat i przycinam go a on uparcie rośnie jak świecznik

Natalko dziękuję

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Eee gdzie tam obraziłem się na Dorotkę
od tej pogody to prawie nosem po klawiaturze stukam to i nie widzę co na monitorze jest napisane. Chyba idę się drzemnąć

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Ładny ten Twój dzielżan, na piewszym wczorajszym zdjęciu
. Dobrze widzę, że on jest w jasnym brązie?. Ja też zapisuję się do 'klubu' fanek onętków czy kosmosu pierzastego. Ale i tak Nr 1 dla mnie - to kosmos siarkowy - bo pomarańczowy
.
"Podczytałam' rozmowę z koziorożcem i widzę, że to jakaś 'wada' albo co, bo też mam co roku jedną łodygę. Rośnie do 150cm, na górze koszyczek kwiatkow, ale jeden badyl. Przywiązuję go do siatki
.

"Podczytałam' rozmowę z koziorożcem i widzę, że to jakaś 'wada' albo co, bo też mam co roku jedną łodygę. Rośnie do 150cm, na górze koszyczek kwiatkow, ale jeden badyl. Przywiązuję go do siatki

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu nie jest sprawiedliwa ta pogoda, nie daje po równo, całe lato jednym w nadmiarze, a drugim skąpi deszczu
ale roślinki radzą sobie dobrze jak widać 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, nie tłuściłam Michała, bo szybko przyszedł, widać przeczytał na chudo...
Michałku, pozdrawiam serdecznie...
Też mam nadzieję, że będzie pogoda... Pewnie, że przyjemniej by się oglądało ogród Marty w pogodny dzień...

Michałku, pozdrawiam serdecznie...

Też mam nadzieję, że będzie pogoda... Pewnie, że przyjemniej by się oglądało ogród Marty w pogodny dzień...

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

U mnie też niestety pada... widać przez okno.

Marysiu, trudno jest mi planować jakieś nowe nasadzenia na jesień. W tym roku praktycznie nie przybyło nowych nasadzeń w moim ogrodzie. Nie chcę obarczać eMa, bo to się może źle skończyć. Marzą mi się nowe róże, hortensje...

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Fajne to zdjęcie z falującymi kosmosami. I Mikołajek. Widziałam ostatnio, aż się zatrzymałam na takiej wąskiej uliczce ,posadzone te cudeńka wzdłuż ścieżki. Ogromne, niebieskie Mikołajki. Nawet posiałam, ale nie wzeszły mi nasionka.Muszę powtórzyć.Fajny jest. Pada u Ciebie? Proszę przekaż chmurkom, żeby do mnie poszły....ja dzisiaj podlewałam ogród. Wszędzie pada w okolicy, a u mnie w niedzielę parę kropel i ..koniec.
- Maska
- Kontakt:
Michałku wschodu słońca nie fotografujesz, a po bajce nosem po klawiaturze jeździsz, oj coś się źle prowadzisz
Na Dorotkę nie można się obrazić, ale czasem wpada się na chwilę i biegiem po wątkach
Aniu ale brązowy rośnie w gaj już go nawet przycięłam w maju czy w czerwcu, ale rośnie tak samo wysoko jak nie cięty....no teraz leży
Kosmos siarkowy mi nie wyszedł, a też go lubię (miałam raz) i w przyszłym roku na pewno kupię, bo te żarówiaste pomarańczki rozweselają
Iwonko no nie ma sprawiedliwości na tym świecie
moje róże te co nie lubię deszczu brzydkie są Abraham Darby okropnie wygląda, Schneewittchen jak rozkwitła tak zrobiły się z niej szmatki na gałązkach
Większość wysokich bylin leży, a mieczyki
Dorotko w prognozach jest jedno i drugie zobaczymy! jak nie to Marta napali w piecu i będziemy się suszyć
No! Michał solidny i czyta wszystko
Helenko rozumiem, ale jak kiedyś zapragniesz to wiesz gdzie szukać
Jak Ci się marzą to pewnie spełnisz wkrótce swoje marzenia
czego Ci z całego serca życzę
Małgosiu mój mikołajek jest z B. kapersów. Był kiedyś jeden, ale niespodziewanie po dwóch latach zniknął, a ten już rośnie parę lat i się rozrasta. Nie wiem czy wytworzy nasiona, muszę poszukać jak wyglądają i mogę zebrać
Tak chciałabym przechylić nasz kraj w drugą stronę niechby ściekło do Was trochę wody, bo u mnie w ogrodzie nie fajnie się chodzi
, mówiłam to dzisiaj do Iwonki, bo u niej też sucho 

Aniu ale brązowy rośnie w gaj już go nawet przycięłam w maju czy w czerwcu, ale rośnie tak samo wysoko jak nie cięty....no teraz leży

Kosmos siarkowy mi nie wyszedł, a też go lubię (miałam raz) i w przyszłym roku na pewno kupię, bo te żarówiaste pomarańczki rozweselają

Iwonko no nie ma sprawiedliwości na tym świecie

Dorotko w prognozach jest jedno i drugie zobaczymy! jak nie to Marta napali w piecu i będziemy się suszyć

No! Michał solidny i czyta wszystko

Helenko rozumiem, ale jak kiedyś zapragniesz to wiesz gdzie szukać

Małgosiu mój mikołajek jest z B. kapersów. Był kiedyś jeden, ale niespodziewanie po dwóch latach zniknął, a ten już rośnie parę lat i się rozrasta. Nie wiem czy wytworzy nasiona, muszę poszukać jak wyglądają i mogę zebrać

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś he, he zaznaczam swoją obecność. Mimo zapłakanych roślinek masz kolorowo.
Zastanawiam się jakie i gdzie masz układy że masz same rarytaski w ogródku
Zastanawiam się jakie i gdzie masz układy że masz same rarytaski w ogródku

- Maska
- Kontakt:
Misiu układy były odeszły przyszły nowe, a nazywają się Forum Ogrodnicze
Każda roślinka może stać się rarytaskiem i uprawnionym chciejstwem 

- dorkow0
Maryś, pewnie że Michał solidny jest...
Lubię jak mnie odwiedza i jak nie przychodzi, to się dopominam... No i co na to poradzę...
Przez to przymusowe siedzenie w domu, robię się uzależniona od FO i co najlepsze, mi to nie przeszkadza...
Dobrych chwil Wam życzę, Marysiu... To tak niedaleko, że aż bym z Wami posiedziała...

Lubię jak mnie odwiedza i jak nie przychodzi, to się dopominam... No i co na to poradzę...

Przez to przymusowe siedzenie w domu, robię się uzależniona od FO i co najlepsze, mi to nie przeszkadza...

Dobrych chwil Wam życzę, Marysiu... To tak niedaleko, że aż bym z Wami posiedziała...

- Maska
- Kontakt:
Dorotko nawet nie wiesz jak Cię rozumiem
Dziękuję!mam nadzieję, że pogoda będzie łaskawa i droga dobra, bo doznań jestem bardzo ciekawa po dzisiejszych zdjęciach Marty
Miło byłoby posiedzieć razem
Dobranoc i śpij spokojnie 

Dziękuję!mam nadzieję, że pogoda będzie łaskawa i droga dobra, bo doznań jestem bardzo ciekawa po dzisiejszych zdjęciach Marty

Miło byłoby posiedzieć razem

- dorkow0
Marysiu, dziękuję... Tobie też dobrej nocy...
Jaka szkoda, że już odchodzi lato... Tak by się posiedziało w ogrodzie...
A zimno jest teraz okropne...

Jaka szkoda, że już odchodzi lato... Tak by się posiedziało w ogrodzie...
A zimno jest teraz okropne...

- Maska
- Kontakt:
Dorotko
No to jeszcze muszę dodać, że w tym roku niewiele wieczorów było naprawdę ciepłych, żeby można było posiedzieć w ogrodzie. Jakieś dziwne to lato i ta wiosna. Zima też była jakaś taka. I rośliny tak samo się zachowują. Wiśnie mają nowe liście i niektóre owocowe zaczynają kwitnąć

No to jeszcze muszę dodać, że w tym roku niewiele wieczorów było naprawdę ciepłych, żeby można było posiedzieć w ogrodzie. Jakieś dziwne to lato i ta wiosna. Zima też była jakaś taka. I rośliny tak samo się zachowują. Wiśnie mają nowe liście i niektóre owocowe zaczynają kwitnąć