Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

No popatrz, u Ciebie śnieg dopiero spadł, a u nas właśnie się topi. Trochę napadało, więc dzieci we wtorek miały radochę na sankach, teraz już mokry i pogoda nieprzyjemna. Piękne masz storczyki ;:333 Ja swoje znów zasiliłam świeżą dostawą, ale póki co na kwarantannie, bo walczę z wełnowcami w domu :evil:
Co do moich planów ogrodowych, to wizje mam takie, że ho-ho :wink: Tylko z realizacją większości muszę poczekać do końca budowy, żeby się z budowlańcami nie gryźć. na razie będę nadal uprawiać zbieractwo, żeby mieć na rozmnożenie na nowe areały :)
I jeszcze jedno - z Twoich dziewczyn niezłe zdolniachy, takie pierniczki wyczarować ;:224
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu wspaniały ogrod ;:138
U mnie też mało śniegu i pewnie jutro śladu po nim nie bedzie ,ale nic nie poradzimy taka zima. :D Storczyki cieszą oczy pewnie wyczuwają już wiosne. ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, jak miło, że jesteś ;:168 masz szczęście z tym śniegiem.. U nas zdążyło już posypać i konkretnie przymrozić..Róże raz okrywałam, raz biegałam odkrywać a teraz znów opatuliłam bo od kilku dni (i nocy) temp bliska -10 (w nocy było -20) Ale i tak w radiu wiedzą lepiej..dzisiaj słucham rano, a w pogodzie zapowiedzieli max -3 patrzę na termometr za oknem -7 :;230 Widzę, że w nagrodę za szarości zimy storczyki ratują kolorami. Piękne okazy ;:63
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ale masz cudne okazy storczyków ;:oj U mnie na plusie i plucha...czyżby wiosna nadchodziła?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu ależ piękne storczyki! Ten wyższy z pierwszego storczykowego zdjęcia jest po prostu bajeczny! I ten żółtawy z następnej fotki też!
Cieszę się, że teraz będziesz już częściej bywała. W takim razie razem czekamy na nasze cebulowe! ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Była zima jeden dzień i już sobie poszła :? Dzisiaj wieje i leje więc nie pozostaje nam nic tylko powspominać wiosenne klimaty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jadziu u mnie już po śniegu.Dziękuję za miłe słowa i zdrówka życzę ;:196
Patusia fajnie,że znów jesteś ;:168 Storczyków nie mam aż tak dużo ale zawsze chociaż jeden kwitnie i cieszy oczy ;:108
Wsiania Aniu widziałam jakie cudne storczyki udało Ci się zakupić a ich cena mnie powaliła :shock: Szkoda,że u mnie nie ma takich promocji :roll: Dziękuję w imieniu córek za pochwałę pierniczków ;:196
Jatra witam w moim skromnym ogrodzie ;:168 Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z roślinami ale dużo się tutaj nauczyłam i mam nadzieję,że odpowiednio wykorzystam zdobytą wiedzę.Przyświeca mi myśl,że nie myli się tylko ten kto nic nie robi ;:108 Pozdrawiam serdecznie ;:7
Sabinko tak to już bywa z prognozami pogody,że są tylko dwie możliwości: albo się sprawdzą albo się nie sprawdzą ;:306 Mnie ten brak zimy troszkę martwi bo dość wcześnie posadziłam cebulowe kwiaty i część z nich już wykiełkowała ;:223 Boję się,że nie obędzie się bez strat ;:151
Annes 77 u mnie też plucha i wszędzie pełno błota :? Ja na wiosnę jeszcze nie liczę ale patrząc za okno aż trudno uwierzyć,że to styczeń.Oby tylko nie było powtórki z zeszłego roku i śniegu na Wielkanoc ;:185
aage Aguś muszę Ci się przyznać,że jeszcze do Sylwestra wyczekiwałam zimy ale teraz mi się odmieniło i powoli kiełkuje we mnie myśl o wiośnie.Żeby tylko nie kazała na siebie długo czekać ;:224
Aneczko uwielbiam storczyki za ich niesamowite kolorki ;:167 Szczególnie teraz kiedy tak mało barw na dworze.Oj czekam na te nasze cebulowe,tym bardziej że wiem ile ich nasadziłaś :shock: Myślałam,że po jesiennych zakupach będę miała z roślinnymi wydatkami spokój do wiosny ale przypadkiem przeczytałam o zachwytach nad BR.Z ciekawości weszłam na ich stronę i przepadłam na całe popołudnie ;:219
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a wiesz, że mam jeszcze 50 cebulek czosnku Sphaerocephalon do posadzenia..? ;:109 a że na weekend zapowiadają dwucyfrową temperaturę na plusie... to kto wie..? ;:109
;:224

Cudowne są te narcyzy, na pierwszym zdjęciu, w tle szachownicy. Przecudne!!!
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko z Ciebie to prawdziwa przodownica pracy ;:159 Jeśli naprawdę uda Ci się posadzić czosnek w styczniu to chyba nikt Twojego rekordu wczesnego sadzenia w tym roku nie pobijeObrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ANIU ale ja tez się przymierzam do styczniowego czosnku ;:108 nie zdążylam w grudniu, jak tylko będzie można jutro ruszam
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, u mnie też powychodziły wiosenne cebulowe. Przed tym całym śniegiem na wierzchu już były krokusy, kilka wczesnych tulipków i narcyzy. Dlatego tak cieszyłam się na śnieg, żeby mróz tego wszystkiego nie załatwił ;:173 Dziewczyny sadzą już pierwsze rośliny w tym roku ;:306 Widać że zapachniało wiosną ;:224
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aneczka1979 pisze:Aniu a wiesz, że mam jeszcze 50 cebulek czosnku Sphaerocephalon do posadzenia..?
Pocieszę Cię - ja mam jeszcze jakieś 300 tulipanów ;:172 Myślałam, że dzisiaj się uda, ale lało cały dzień :evil:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Kobietki muszę przyznać,że Wasze plany co do sadzenia w styczniu jeszcze niedawno uznałabym za szalone ale dzisiaj u mnie wprost wiosenna pogoda : słoneczko i 10 stopni na plusie :shock: Na szczęście wiatr już tak bardzo nie przeszkadza jak w weekend bo wtedy to naprawdę głowę chciało urwać.
leszczyna Krystynko patrząc na to ile cebulowych już mi wykiełkowało to żałuję,że nie zostawiłam części z nich na zimowe dosadzenie ;:108
Sabinko uwierz mi,że u mnie dziś w powietrzu czuć prawdziwe przedwiośnie ;:173 Martwię się,że jak to w przysłowiu: co się odwlecze to nie uciecze i jeszcze nadejdzie prawdziwa zima.Oby tylko przed mrozami chociaż trochę śniegu napadało ;:108
wsiania Aniu 300 tulipanów ;:oj To trzeba było tą koparkę zamiast do fundamentów to do kopania dołków dla cebul wynająć ;:306

A teraz kilka takich tam wiosennych wspominek.Po narcyzach czas na tulipany:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach jak marzę, by podziwiać takie widoki na żywo. ;:224 Cudownie!
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, wietrzysko przeszło do mnie ;:173 Ale poza tym ciepło i słonecznie. Też mam takie obawy, że to przedwczesna radość z wiosny. W końcu jeszcze cały luty przed nami. żeby nie było tak jak dwa lata temu, pamiętacie? Wielkanoc w śniegu.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciiiii Sabinko... ciiiii... Doskonale pamiętam jak wtedy, w Lany Poniedziałek wyśmienicie bawiliśmy się na sankach i lepiąc bałwana, po kolana w śniegu.
Też uważam, że to za wcześnie, że zima jeszcze przyjdzie. Przecież mamy dopiero połowę stycznia. ;:202
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”