Mój kwiatowy azyl cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.4

Post »

Martuś to tak, jak ja ;:306
Choć obiecałam sobie, że od poniedziałku koniec ze słodyczami, a w dłoni będę dzierżyć seler naciowy (sama nie wierzę w to, co piszę).
Na razie zajadam się mufinkami z jagodami, bo babeczki, to ulubione ciasto mojego wnuka (odwiedza mnie raz w miesiącu),
więc babcia przy okazji załapała się ;:170

Kasiu, tak jakbyś tu była ;:oj Faktycznie Zuzia czaiła się na parkę gołębi buszujących w karmniku.
Chciałam zrobić im fotkę, ale uciekły zanim otworzyłam drzwi prowadzące na taras.
Życzę zdrówka, bo ja miałam tylko katar, a myślałam, że zrobię komuś krzywdę ;:168

Aguś wczoraj cały dzień kurowałam się, bo wiedziałam, że dzisiaj przyjedzie wnuk i nie chciałam go zarazić.
W tej chwili jest OK i mam nadzieję, że tak pozostanie ;:196
Podobnie, jak ty śledziłam dokonania naszych łyżwiarzy i duma mnie rozpiera, że zdobyli medale ;:138

Tereniu zawsze jakiś się znajdzie ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poniedziałkowe dzień dobry ;:196
Planowałam małą rewolucję w ogrodzie, ale padająca mżawka i wiejący wiatr zniweczyły moje plany (a roboty masa) :?
Aby nie zmarnować dnia wezmę się chyba za wysiewy (jak wcześniej wspominałam kupiłam sporo nasion), bo ani się nie obejrzę,
a będzie za późno.
Oczywiście nie wysieję wszystkiego, bo takie np. aksamitki wysiewam wprost do gruntu, a i miejsca nie za wiele ;:222
Mam nadzieję, że u Was jest pogodniej, czego Wam serdecznie życzę ;:304
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry!

U mnie póki co pogodowo też kiepsko... nie pada co prawda, ale jest zimno i mgliście. Mam jednak sporo roboty w domu, więc nie obrażę się, jeśli słońce pokaże się po południu.

Pomyślnych wysiewów! ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko mnie pogoda niestety nie rozpieszcza..... zimno, szaro, a na jutro zapowiadają deszcze....
Jak Twoje wysiewy???
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dwie przemiłe Agnieszki ;:4
U mnie poranki nadal są dość mroźne. Kiedy wstaję, to trawa jest srebrzysto-biała (około 8 ;:170 ).
Dopiero z czasem słońce ogrzewa zmarznięte rośliny i zanim się obejrzę robi się południe.
Przejrzałam wszystkie posiadane nasiona (niestety nie wszystkie wysiałam w zeszłym roku ;:131 ) i okazało się,
że wysiew większości z nich zalecany jest na marzec-kwiecień, więc stwierdziłam, że nie ma się co spieszyć.
Wysiałam jedynie pelargonie, granaty i bazylię.
Pod wpływem jednej z Was postanowiłam dostarczyć potrzebnych w tym okresie mikroelementów i pędzę kiełki rzodkiewki oraz jakieś mieszanki kiełków delikatnych.
Poza tym patrzę na "brudny" ogród i...jakoś nie mam wyrzutów sumienia.
Miłego dnia dziewczynki ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie nie jest aż tak zimno, dziś tradycyjnie -2, a ciągu dnia będzie cieplej. Mam tylko nadzieję, że zimny wiatr się uspokoi i będzie można wziąć się za "brudny" ogród :D
Znalazłam pierwsze hiacynty :D Liście, na kwiaty trzeba poczekać, ale i tak się cieszę. W wielu ogrodach widać już ich pąki, a ja nie byłam pewna, czy w ogóle się pokażą :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry! :wit

Co słychać? Pogoda poprawiła się na tyle, że można było wyjść do ogrodu?
U mnie wczoraj było ładnie, a dziś... jeszcze nie wiem :)

Życzę choć trochę słońca!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

O znowu zaglądam do Iwonki po Aguni :lol: ;:196

Iwonko i jak Twoje kiełkowanie??? wyszły kiełki??? u mnie teraz na tapecie soja, gorczyca i owies :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa...Aguniada... :;230
To zabawne, że pojawiłyście się razem. Jeszcze wczoraj miałam ochotę napisać do Was na PW. Zdziwione ?
Odkąd jestem na forum, zawsze biorę udział w głosowaniu w wiadomym konkursie. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że zostały zmienione zasady głosowania i to akurat wtedy, kiedy mam dwie faworytki.
Postanowiłam, że wstrzymam się do ostatniego dnia...całe szczęście, że nie musiałam wybierać, co nie znaczy, że nie życzę Wam powodzenia, tylko na litość...nie startujcie już razem ;:4

Agnieszko nie tylko wyszły, ale są na bieżąco konsumowane...oczywiście mam na myśli rzodkiewkę :wink:
Natomiast z ozdobnych, to wzeszła tylko pelargonia. Nie przypuszczałam, że to tak szybko nastąpi.
Przecież minęło zaledwie kilka dni, jak ją wysiałam.
Tylko patrzeć, jak będziemy siały rzeżuchę, bo zauważyłam, że nasiona pojawiły się w większości sklepów...idą Święta :heja

Kochane w ogrodzie nie działam, bo wieje lodowaty, silny wiatr i zapowiada się, że coś niedobrego przywieje.
Na razie zauważyłam na szybie pierwsze krople deszczu i mam nadzieję, że nie będzie to nic poważniejszego ;:219
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gdzie tam coś niedobrego......a twuuuuu, twuuuuu......tylko lepiej będzie po tym deszczyku.
Przyszły tydzień ma być miejscami nawet do 17 stopni. :heja
Grażyna.
kogro-linki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna, wiosenna pogoda w końcu zmobilizowała mnie do pracy w ogrodzie ;:3
Pracy, jak zwykle za dużo, jak na jedną osobę, ale skoro poradziłam sobie w zeszłych latach, to i w tym roku dam radę.
Mam za sobą pierwsze zakwasy i pęcherze od sekatora, więc teraz już pójdzie łatwiej. Ogród pięknieje z dnia na dzień i to jest najważniejsze.
Zdjęć na razie nie będzie, bo mam problem z hostingiem zdjęć (wszyscy chcą $), więc myślę, że nie ma sensu ciągnąć ten wątek.
Jak tylko odrobię się, a ogród eksploduje zielenią , znowu otworzę podwoje do mojego kwiatowego azylu.
Zatem do usłyszenia :wit Wasza heliofitka ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”