Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

Jadziu raczej diety nie zmienią i zawsze będą "polowały" na swoje przysmaki.
Kiedy zastosowałam nicienie na ślimaki, te prawie znikły a dżdżownice, które mają podobne ciało nadal miały i mają się dobrze.
Więc chyba nie zmieniają się gusty nicieniom. :uszy
Myślę, że chemia robi większe zniszczenia niż naturalni wrogowie szkodników bo zabija wszystko.
Nicienie powinny wyjeść wszystkie larwy więc w przyszłym roku powinnaś mieć spokój ze szkodnikami.
Chemia zabije owady, ale ze złożonych jajek wylęgnie się wiosną następne pokolenie i będzie powtórka z tego sezonu.
Sorki że tak się wymądrzam, ale przyjmij to tylko jako przemyślenia. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ogród, pięknie prezentuje się piwonia.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Taki robal-dziad to może być tylko szkodnik... :lol: Any ma rację, ten wycięty busz pozostawił pewnie sporo różnorodnych robali ,które siłą rzeczy musiały wyjść na światło dzienne. :wink:
Pomimo intruzów ,i piwonia i róże w dobrej kondycji ;:333
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

W tym roku robale pobiły rekordy u mnie też obżerają róże ,ale nic na to nie poradzimy ,Ja je zabijam ręcznie ,ale nie jest to przyjemne .Jadziu piękne masz piwonie ,cudeńka . :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

http://swiatmakrodotcom.wordpress.com/c ... -2/page/7/ tu jest trochę napisane o Ogrodnicy .Niestety ona uwielbia płatki róż :evil:
NELKA może to i racja ,bo larwy ogrodnicy trzymają sie w trawie a cała trawa została przekopana .U mnie niestety mnóstwo róż to i żarełko im bardzo odpowiada ;:196 ;:180 Staram sie jak mogę .Dzisiaj zrobiłam oprysk przeciwgrzybowy Bioseptem , bo pojawia się coraz więcej żółtych listków z oznakami chorobowymi .Zwariowana pogoda
123 KATEX miło ,że podoba Ci się ;:180
GRAŻYNKO w Australii sprowadzili króliki teraz one są ich utrapieniem dlatego sie nad tym zastanawiam .Masz rację ,ze chemia nie rozwiązuje sprawy to tylko krótkofalowe działanie .Nigdy nie uważałam ,żebyś się wymądrzała i zawsze biorę z Ciebie przykład tak jak i z Nelki .Jesteście dla mnie Guru ;:108 ;:196 Będę coś musiała przedsięwziąć bo nie mogę sie patrzyć na takie szmaciane kwiaty
ANUŚ nie zauważyłam ,żeby coś zniszczył, a może on w komitywie działa razem z ogrodnicami ;:224 Może jutro pokaze swoje kwiaty następna piwonia Sarah Bernhard.Śliczna pudrowa i pięknie pachnąca
ANY na pewno masz rację tam miały sie czym zajadać a w ubiegłym roku nie miałam takiej inwazji tych gadów .Czytałam ,ze ich cykl rozwojowy trwa 3 lata i siedzą w trawie .U mnie jej nie ma i to właśnie ingerencja człowieka zwaliła na mój ogródek wszystkie plagi ;:145 a tam miały mnóstwo żarełka
SYLWUŚ dobrze ,że do wszystkich róż mi isę nie dobierają ,ale wszystko przede mną .Niszczę je bez litości nawet tablice nie pomagają omijają je szerokim łukiem
EWUNIU wyciągnęłam patyczki z doniczki ,ale żadnych korzonków nie zauważyłam i te które były jakby zniknęły .Może jednak ze 2 tygodnie dłużej miałam je trzymać w tej gazecie .Włożyłam je z powrotem i będę widzieć jak dalej będzie
EWCIU Rosenvield jest śliczny ale zakwitną zaraz i inne piwonie .Wszelakiej maści robali jest mnóstwo .Ja też je ręcznie tępię i nie ma zmiłuj sie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na ostatniej fotce to A la Shropshire Laad
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Jadziu czy jesteś zdrowa po tej naszej deszczowej wycieczce ;:88
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu Święta Elżbieta węgierska jest piękna ;:138 robale na fotce to ochyda w zeszłym roku obżarły mi wszystkie róże, zbierałam tałatajstwo do słoika i w odstawkę ale już ich fruwa pełno, ale tej starej odmiany nie tykają, pastwią się najbardziej na angielkach ;:145
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jadziu, co Ty tak ubolewasz. Wszystkie róże piękne. A Ch.Austin zjawiskowy. U mnie jeszcze w pąkach. Burgund jest moją najpiękniejszą różą i widzę, że jest cały!!! :heja
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU u mnie angielek jak na razie nie opanowały,ale są prawie na wszystkich różach tylko nie w takiej liczbie jak na Maigold czy Eyes for you .Do sloika nie ma ich co dawać to trzeba zatłuc, bo one się mnożą gorzej niż szczury :evil:
IRENKO pewnie ,że jestem zdrowa tylko czasu brak na odwiedzenie wszystkich wątków .Siedzę do wieczora w ogródku a potem jestem słaba na siedzenie przed kompem :;230
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
TOSIA na razie jest cały a Austinek na prawdę przeszedł samego siebie .Jak to dobrze czasem przesadzić różę
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D No widzisz! Trzeba się z każdego kwiatucha cieszyć!! ;:306 Jak to dobrze ściąć na jesieni różę!!! ;:306 pamiętasz, jak Austinka ściachałam, bo miał żółte listki??? Teraz jest pięknym krzakiem. Jaki wniosek? Ciachać jak najniżej ;:306 ;:306
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ciachać, ciachać....., ale czy Austinki to lubią tego nie wiem i zawsze mam obawy czy i jak odrosną.
Jadziu pięknie Ci idzie ASL, moja już też zaczyna otwierać pierwszy pączek.
Jak zmieściłaś tyle róż w tak małym ogródku nadal dla mnie jest tajemnicą. :roll:
Wyobrażam sobie ten ich zapach o poranku.
Nic dziwnego, że wieczorem padasz zmęczona, jak tyle krzaków masz do przeglądu. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO ASL musiałam ciachnąć , bo wiosną zaatakowały mi ją bruzdownice pąkówki wszystkie pąki były nadziane nimi .Obie te róże czyli Austinek i ASL miały się połączyć w uścisku na środku rabatki a między nimi Old Port pod ich skrzydłami .Nadal mam nadzieję ,ze kiedyś tak będzie a między nimi Gloria i Fresja z Big Purple .Do przeglądu i obwąchania :;230 .Muszę zacząć notować która ma jaki zapach i czy w ogóle go ma
TOSIA ASL ciachnięta i jak na razie ma fajny pokrój masz racje .Każdego roku żal mi każdego krzaczka ,ale teraz widzę ,że to wychodzi im na dobre .Jedynie Emilia Maria ,żle wyszła na ciachaniu, bo jeszcze bardziej poszła w górę .Teraz krzaczor z niej okropiczny na początku rabatki .Myślałam ,że nie będzie tak szybko rosnąć .Dzisiaj większość róż ma kwiaty i widok nieziemski w ogródku .Warto czekać na takie widoki pomimo ,że trzeba gonić owady .Wyobrażam sobie u Majki ten jaki tam musi być widok a zapach łał. Dałam sie do ostrej roboty w chałupie ;:108
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Jednak robisz w domu. Do środy masz czas. Środa i czwartek zarezerwowane dla Forumek!!!
Jadziu, cieszę się strasznie. Dziś wąchałam kozłka lek. doktorka, Ch.Austinka i te moje nn!!!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu w realu zobaczyć i obwąchać, marzenie ;:32
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu dziś otworzył się trochę niby generał ale to nie on. Możesz zobaczyć ciekawe co to za róża.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”