http://swiatmakrodotcom.wordpress.com/c ... -2/page/7/ tu jest trochę napisane o Ogrodnicy .Niestety ona uwielbia płatki róż
NELKA może to i racja ,bo larwy ogrodnicy trzymają sie w trawie a cała trawa została przekopana .U mnie niestety mnóstwo róż to i żarełko im bardzo odpowiada

Staram sie jak mogę .Dzisiaj zrobiłam oprysk przeciwgrzybowy Bioseptem , bo pojawia się coraz więcej żółtych listków z oznakami chorobowymi .Zwariowana pogoda
123 KATEX miło ,że podoba Ci się
GRAŻYNKO w Australii sprowadzili króliki teraz one są ich utrapieniem dlatego sie nad tym zastanawiam .Masz rację ,ze chemia nie rozwiązuje sprawy to tylko krótkofalowe działanie .Nigdy nie uważałam ,żebyś się wymądrzała i zawsze biorę z Ciebie przykład tak jak i z Nelki .Jesteście dla mnie Guru

Będę coś musiała przedsięwziąć bo nie mogę sie patrzyć na takie szmaciane kwiaty
ANUŚ nie zauważyłam ,żeby coś zniszczył, a może on w komitywie działa razem z ogrodnicami

Może jutro pokaze swoje kwiaty następna piwonia Sarah Bernhard.Śliczna pudrowa i pięknie pachnąca
ANY na pewno masz rację tam miały sie czym zajadać a w ubiegłym roku nie miałam takiej inwazji tych gadów .Czytałam ,ze ich cykl rozwojowy trwa 3 lata i siedzą w trawie .U mnie jej nie ma i to właśnie ingerencja człowieka zwaliła na mój ogródek wszystkie plagi

a tam miały mnóstwo żarełka
SYLWUŚ dobrze ,że do wszystkich róż mi isę nie dobierają ,ale wszystko przede mną .Niszczę je bez litości nawet tablice nie pomagają omijają je szerokim łukiem
EWUNIU wyciągnęłam patyczki z doniczki ,ale żadnych korzonków nie zauważyłam i te które były jakby zniknęły .Może jednak ze 2 tygodnie dłużej miałam je trzymać w tej gazecie .Włożyłam je z powrotem i będę widzieć jak dalej będzie
EWCIU Rosenvield jest śliczny ale zakwitną zaraz i inne piwonie .Wszelakiej maści robali jest mnóstwo .Ja też je ręcznie tępię i nie ma zmiłuj sie

Na ostatniej fotce to A la Shropshire Laad