Ogródek Gosi cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 6

Post »

Tosia, ja też tak mówiłam, ale zawsze coś się znajdzie.
Natomiast na róże faktycznie nie mam już miejsca. :(
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosik faktycznie, ze juz przydalo by sie te Twoje rozyce ciachnac ;:108 ale moze poczekaj jeszcze troche, jak przejda mrozy, to sie za nie zabierzesz.
Ja ostatnio tak poprzesadzalam, ze nawet 2 rozyce jeszcze moge posadzic :;230 ale juz starczy - nie zarzekam sie oczywiscie ale na razie o tym nie mysle. Posadzilam za to duuuuzo Floksikow szydlastych 8-)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu :wit Twoje róże już ładnie odbijają a moje jeszcze nic - czyżby przemarzły .
U mnie nawłoć ta dzika się wysiała , ładna tylko trochę za wysoka i potem się pokładała , musiałam ją polować :;230
Nowe nabytki super ;:63
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To i ja muszę zobaczyć czy i u mnie forsycje nie zaczynają otwierać pąków kwiatowych, odkąd jestem na forum wiem że to najważniejszy zwiastun, rozpoczęcia przycinania róż i rozgarniania kopczyków. Róże czarne jak smoła, mam nadzieję że chociaż w kopczykach będzie coś żyjącego.
Fajna ta nawłoć, będę się o nią pytał w ulubionej szkółce bylinowej. Nowe rabatki z przyjemnością będę podglądał, bo sam jakoś straciłem umiejętność nowych nasadzeń, brak mi zmysłu dobrej kompozycji, muszę więcej podglądać osoby które częściej to robią :)

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula, jakoś niektóre tak wystrzeliły. Poczekam na forsycję. Chociaż ręce świerzbią. :roll:
Z różami już chyba koniec. Naprawdę nie mam gdzie sadzić. Chyba, że któraś wypadnie, albo zwiększę liczbę donic.
Za to bylinki, iglaczki jak najbardziej pożądane.
Będę działała. Ciekawe, czy kiedyś skończę kupowanie roślin.
Chociaż Marta Atram stwierdziła, że to nigdy się nie skończy. No fakt. Mam jeszcze miejsce przed płotem :;230

Teresko, róż w tym roku mało.Nastawiam się na byliny i iglaki. Tylko, że te ostatnie drogie :roll:

Tomku, nie wierzę, że straciłeś umiejętności kompozycyjne. Zawsze podziwiałam je u Ciebie. Ja tam wsadzam wszystko co się nawinie pod rękę.
A ta rabata jest cienista, więc będą cienioluby.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Gosia a o jakich iglakach myślisz?

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Margo2 pisze:..A ta rabata jest cienista, więc będą cienioluby.
Gosia np paprocie :wink: a co do drogich iglaków można znaleźć sporo efektownych i niedrogich - zwłaszcza tych nieszczepionych - cudeńka można zawsze pooglądać w wątkach "kulkowego gangu"(mimo zmiany adresu) właściwie to miniaturki najlepiej wychodzą na zdjęciach
forsycja już kwitnie ;:108
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

[quote="Margo2"]
Ale chyba wierzę już w tę ostatnią, bo dzisiaj w telewizji powiedzieli, że święta ciepłe. A tam przecież samą prawdę mówią :D

Obrazek

Obrazek

Gosiu ale mnie ubawiło to zdanie o prawdzie :;230

Bardzo podoba mi się to zestawienie kolorystyczne na powyższych zdjęciach. Co to za różyczka; Larissa ?
I ile nowego miejsca na roślinki wygospodarowałaś ;:138 Ty to potrafisz ;:224 Czasami mam wrażenie, że Twój ogród jest z gumy.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Ciekawa jestem jakie cienioluby posadzisz. I o ile nowe rabaty będą większe od starych, bo rozumiem, że metodą małych kroków niepostrzeżenie ubędzie trochę trawnika :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosia, masz fajne miejsca do zagospodarowania, dwie ładne rabatki ;:333 Będę z ciekawością obserwować nasadzenia, ja też myślę o obsadzeniu cienistych miejsc pod sosnami ;:108
Iglaczki są fajne i ogrooomny wybór - podobają mi się kuliste miniaturowe sosenki, 'gniazdka' świerkowe, płożące odmiany w różnych odcieniach..paprocie to też fajny pomysł..i może jakiś roduś? :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Gosiu! Mnie też się podobają te kompozycje na ostatnich zdjęciach.
Ale masz nową rabatę..! Wygląda na to,że to dobrze,że rośliny się starzeją i brzydną...Dzięki temu powstał nowy, uroczy zakątek.
Nie wiedziałam,że jest taka mała, nieekspansywna nawłoć.Ładnie wyglada w takiej kępie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, przeczytałam, że po różach sadzisz róże. Hodowcy twierdzą, że tak nie można. ;:185
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku, nastawiam się na jakieś nieduże, bo ja wolę jak jest duzo niż duże :D
Może jakieś kosodrzewiny, albo inne bardzo wolno rosnące.

Zbyszku, pewnie, że będą paprocie. Przecież ta rabata to między innymi przez Ciebie :D
Na razie tylko 2, ale to już coś.
Podglądam co można posadzić, ale na iglakach przyznam znam się najmniej. Tutaj trzeba wiedzieć jaka odmiana urosnie 2 cm, a jaka 10 rocznie. Ja takiej wiedzy nie mam i trudno mi kupować, a panie w sklepach najczęściej tez nie potrafią odpowiedzieć na moje pytania.
Pozostaje chyba zamówienie internetowe :roll:
Chyba, że ty podpowiesz co można posadzić nieszczepionego i malutkiego

Monia, niestety to róża nn. Może ktoś w tym sezonie pomoże mi ją rozpoznać. Chociaż i bez tego ją bardzo lubię.
Ogród z gumy :roll: . Chciałabym bardzo. To chyba ostatnie nowe rabatki. Chyba, ze mój m. zmięknie.

Gosiu, na razie chyba nie będe poszerzała. Na tym etapie moja chęć sadzenia zostanie zaspokojona :;230
Może w przyszłym roku ;:224
Bo ja nie mogę nic nie posadzić nowego :D
A palnuje tam hosty, paprocie, brunerę, żurawki. Cieniolubnych jest duży wybór. Ale jak zwykle bardziej będe kupowała co mi w ręce wpadnie. Pierwsze roślinki już zakupione.

Kasiu, rh chyba lubi półcień. A tam naprawdę jest cień. Chociaz wycięłam kilka gałęzi śliwowiśni i może to się zmieni. Własnie planuję takie mini sosenki. Chyba najbardziej je lubię.
Paproci jest tyle rodzai, że można oczopląsu dostać. Podobają mi się bardzo

Izuś, tak, czasem nie trzeba żałować, że coś zmarzło, wypadło. Można wtedy zmienić to i owo. A wiesz, że moje tworzenie ogrodu chyba będzie trwało w nieskończoność. Sadzę dla samej radości sadzenia, pracy w ogordzie, tworzenia czegoś nowego.
Zakątek dopiero powstanie. Kilka roślin mi jeszcze brakuje, ale na razie musze wstrzymać się z kupowaniem.

Adrianno, wiem, ze hodowcy nie radzą sadzenia róży po róży. Chodzi przede wszystkim o choroby i o wyjałowienie gleby. Moje róże były tam dopiero od roku. W dodatku wymieniłam całą ziemię. Robiłam już takie eksperymenty i do tej pory się udawało
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu niesamowite jak pięknie róże puszczają już pączki.....u mnie jeszcze daleko do takiego widoku, wiosna strasznie się opóźnia :roll: Forsycja te jeszcze nie ma zamiaru kwitnąć....cięcie będzie dopiero po świętach....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, ja cięcie też zostawiam na później. Te zapowiadane przymrozki skutecznie odstraszają.
Nie wiem też czy to dobrze, że różyce tak się pospieszyły. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”