Skromny ogród Joli część 6
- martaw
- 200p
- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Skromny ogród Joli część 6
Piękne oczko! A właściwie OKO, czy ja dobrze widzę, że tam pluska mała fontanna? I masz wreszcie, Jolu tamaryszka! 

Pozdrawiam, Marta
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Martusiu jak miło Cię witać
tak jedna któraś % marzeń spełniona ale myślę że pomału, pomału i dojdziemy do celu. Chociaż niedawno gdzieś słyszałam w tv że w swoim życiu tylko połowę realizuje się marzeń 
Kochanie już nie mogę się doczekać spotkania

Kochanie już nie mogę się doczekać spotkania

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joluś świetne oczko
przepięknie wygląda ten gliniany gar, jak zarośnie roślinkami będzie wspaniały efekt. Mnóstwo pięknych kwiatuszków już u Ciebie kwitnei
Fritillaria cudo 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jolllllu
Jak sobie przypominam, miałaś chyba oczko prostokątne, prawda?
A teraz widzę załamanie linii brzegowej i jakieś załomy, wypustki ... Tak jest świetnie
Czy masz już w planie, co posadzisz na wzgórku nad oczkiem? Gdyby mogło tam rosnąć coś, co mogłoby "spływać" do wody ... Byłoby przepięknie! A na pozostałych brzegach będziesz coś sadzić?
Oczko na schwał, ale i gdzie indziej u Ciebie też jest już pięknie i kolorowo
Szczególnie przyciąga wzrok pierwiosnek w prześlicznym kolorze! 

A teraz widzę załamanie linii brzegowej i jakieś załomy, wypustki ... Tak jest świetnie

Czy masz już w planie, co posadzisz na wzgórku nad oczkiem? Gdyby mogło tam rosnąć coś, co mogłoby "spływać" do wody ... Byłoby przepięknie! A na pozostałych brzegach będziesz coś sadzić?
Oczko na schwał, ale i gdzie indziej u Ciebie też jest już pięknie i kolorowo

- martaw
- 200p
- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Kontakt:
Ja też tęsknię za całą Waszą gromadkąjollla500 pisze: Kochanie już nie mogę się doczekać spotkania

Pozdrawiam, Marta
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś przyszłam się przywitać po długiej nieobecności
Takie piękne zmiany i tak dużo już kwitnących ślicznie
Zdradż mi kochanie co będzie w tym ślicznym garnuszku
Też mi się udało z ostatnich wojaży zdobyć taki garniec był u rodzinki na stryszku ,już jest na działce i czeka na wkomponowanie w krajobraz

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Jolu ja też przyłączam się do gratulacji,śliczne oczko zrobiłaś i te dodatki super
Ślicznie to wygląda teraz,a jak zakwitną pozostałe roślinki to będzie bajecznie. Miłego dzionka

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
JOlu wszyscy już napisali wszystko dodam tylko że jak Ci rozrosną sięna oczku roślinki to będzie bajeczne
a zakupy solidne zrobiłaś 

Joluś, oczka to Ci zazdroszczę, bo zawsze uważałam, że w ogrodzie powinna być woda
A jak jeszcze w tej wodzie pływają rybki, a dookoła rosną śliczne roślinki, to już pełnia szczęścia :P
Czy na ostatniej fotce jest szachownica? Śliczna
Pozdrawiam cieplutko, bo dzisiaj zimnica okrutna się zrobiła

A jak jeszcze w tej wodzie pływają rybki, a dookoła rosną śliczne roślinki, to już pełnia szczęścia :P
Czy na ostatniej fotce jest szachownica? Śliczna

Pozdrawiam cieplutko, bo dzisiaj zimnica okrutna się zrobiła

Joluś napracowaliście się z tym oczkiem...
jak zarośnie naokoło roślinkami które złagodzą kontury to będzie pięknie
a wodne roślinki planujesz? Ja tak jak Dala zazdroszczę Ci wody w ogrodzie... mi musi wystarczyć woda w poidełku dla ptaków, którego jeszcze nie mam
a którym i tak będzie tylko jakieś naczynie... ale nie mogę nic fajnego, płaskiego, szerokiego kupić 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, gratuluję oczka!! Już teraz wygląda super!! Tę skarpę obsadziłabym hostami :P
Miłego dnia
Miłego dnia

Jolu ale fajne, duże oczko z rybkami
Ja też miałam rybki, ale na koniec sezonu moje szły zawsze do nieba
i teraz nie będę ich kupować. Mam natomiast kaczuszkę plastykową i wie lką żabę, która jest już podziurawiona przez moją Dorotę
Muszę w tym roku kupić coś nowego do oczka (sztucznego) 

Fiu fiu, jakie postępy w pracach u Joli! Robotna z niej kobitka, nie ma co 

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
U mnie dziś kolejny chłodny dzień ale z tego co usłyszałam w prognozie to i tak najcieplejszy rejon w całej Polsce
Agniesiu
dziękuję pięknie....tak mam nadzieję że jak nieco obrośnie efekt będzie ...tak myślę przepiękny...w tym glinianym garze chciałabym posadzić lobelie ale nie wiem czy pięknie będzie rosła tak jak u Ali i Grzesia.....
Izuniu Kochana
tam na tej skarpie są już posadzone roślinki...z zeszłego roku tylko jeszcze nie wyrosły....ale jeszcze będę dosadzać tak aby w każdym miesiącu kwitło coś nowego , nad samą wodą posadzona jest rogowica pięknie będzie zwisać...
Z biegiem czasu na pewno będę coś dosadzać nad brzegami aby oczko miało naturalny zarys...
A tak na marginesie tak niedawno szukałam Twojego wątku i nie mogłam znaleźć bo poprzedni był już zamknięty
Martusiu mam nadzieję że już niedługo się spotkamy, ty;ko niech zrobi się ciepło
Witaj Romciu
cieszę się bardzo że jesteś....Kochanie jak doczytałaś już wyżej chciałabym aby właśnie w tym garze rosła lobelia i może jeszcze coś.....zobaczymy czas pokaże jaki będzie efekt....
Arabelko, dziękuję ślicznie
przepraszam że niektóre wątki także i Twój ostatnio zaniedbałam ale to się wiąże z większymi obowiązkami
mam nadzieję że niedługo nadrobię te zaległości....
Trzynasteczko
mam nadzieję a jak na razie musimy poczekać aż wszystko pięknie zakwitnie....
Daluś dziękuję
tak na ostatniej fotce jest szachownica z roku na rok jest jej coraz więcej... Kochanie rybki już są i to aż sześć
teraz trzeba czekać na czas kwitnienia większości kwiatów.....
Beatko dziękuję pięknie
muszę zajrzeć do Ciebie i popodziwiać Twoje piękności kwitnące....
Witaj Alu
a wiesz że ja też ostatnio się zastanawiałam nad jakimś poidełkiem dla ptaszków...aby gdzieś na tyłach ogrodu gdzie nie ma wody coś takiego umieścić....co do roślinek wodnych to oczywiście myślałam już nad nimi ale gdzie nie poszłam...nigdzie jeszcze nie ma...ponoć początkiem maja mają zaopatrzyć sklepy w takie roślinki....
Monisiu dziękuje
Kochanie hosty już zagościły po obu stronach skarpy...jest tam cień i myślę że nad wodą będzie im jak w raju....
Bogumiłko
moje rybki jakoś przetrzymały trzy sezony....ale ta ostatnia zima dała im nieźle popalić i niestety poszły do....
A kto to jest Dorota ?
Bogumiłko ja kupiłam wczoraj sztucznego żółwika ale jest mały...tez mi się podobają takie akcesoria ale duże....
Piterku takie słowa usłyszeć od mężczyzny to dopiero zaszczyt
dziękuje
Ale wiemy że tu na forum my wszyscy jesteśmy pracowici jak te pszczółki

Agniesiu

Izuniu Kochana

Z biegiem czasu na pewno będę coś dosadzać nad brzegami aby oczko miało naturalny zarys...
A tak na marginesie tak niedawno szukałam Twojego wątku i nie mogłam znaleźć bo poprzedni był już zamknięty

Martusiu mam nadzieję że już niedługo się spotkamy, ty;ko niech zrobi się ciepło

Witaj Romciu

Arabelko, dziękuję ślicznie

Trzynasteczko

Daluś dziękuję

Beatko dziękuję pięknie

Witaj Alu

Monisiu dziękuje

Bogumiłko

A kto to jest Dorota ?
Bogumiłko ja kupiłam wczoraj sztucznego żółwika ale jest mały...tez mi się podobają takie akcesoria ale duże....
Piterku takie słowa usłyszeć od mężczyzny to dopiero zaszczyt

Ale wiemy że tu na forum my wszyscy jesteśmy pracowici jak te pszczółki