Skromny ogród Joli część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Skromny ogród Joli część 6

Post »

Piękne oczko! A właściwie OKO, czy ja dobrze widzę, że tam pluska mała fontanna? I masz wreszcie, Jolu tamaryszka! ;:138
Pozdrawiam, Marta
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Martusiu jak miło Cię witać ;:196 tak jedna któraś % marzeń spełniona ale myślę że pomału, pomału i dojdziemy do celu. Chociaż niedawno gdzieś słyszałam w tv że w swoim życiu tylko połowę realizuje się marzeń :?
Kochanie już nie mogę się doczekać spotkania ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joluś świetne oczko :D przepięknie wygląda ten gliniany gar, jak zarośnie roślinkami będzie wspaniały efekt. Mnóstwo pięknych kwiatuszków już u Ciebie kwitnei :D Fritillaria cudo :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jolllllu :D Jak sobie przypominam, miałaś chyba oczko prostokątne, prawda?
A teraz widzę załamanie linii brzegowej i jakieś załomy, wypustki ... Tak jest świetnie ;:333
Czy masz już w planie, co posadzisz na wzgórku nad oczkiem? Gdyby mogło tam rosnąć coś, co mogłoby "spływać" do wody ... Byłoby przepięknie! A na pozostałych brzegach będziesz coś sadzić?
Oczko na schwał, ale i gdzie indziej u Ciebie też jest już pięknie i kolorowo :D Szczególnie przyciąga wzrok pierwiosnek w prześlicznym kolorze! :D
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Kontakt:

Post »

jollla500 pisze: Kochanie już nie mogę się doczekać spotkania ;:196
Ja też tęsknię za całą Waszą gromadką ;:114
Pozdrawiam, Marta
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joluś przyszłam się przywitać po długiej nieobecności ;:196 Takie piękne zmiany i tak dużo już kwitnących ślicznie ;:63 Zdradż mi kochanie co będzie w tym ślicznym garnuszku ;:138 Też mi się udało z ostatnich wojaży zdobyć taki garniec był u rodzinki na stryszku ,już jest na działce i czeka na wkomponowanie w krajobraz :heja :heja
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Jolu ja też przyłączam się do gratulacji,śliczne oczko zrobiłaś i te dodatki super :!: Ślicznie to wygląda teraz,a jak zakwitną pozostałe roślinki to będzie bajecznie. Miłego dzionka
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

JOlu wszyscy już napisali wszystko dodam tylko że jak Ci rozrosną sięna oczku roślinki to będzie bajeczne :D a zakupy solidne zrobiłaś :D
x-d-a

Post »

Joluś, oczka to Ci zazdroszczę, bo zawsze uważałam, że w ogrodzie powinna być woda :!:
A jak jeszcze w tej wodzie pływają rybki, a dookoła rosną śliczne roślinki, to już pełnia szczęścia :P
Czy na ostatniej fotce jest szachownica? Śliczna :!:
Pozdrawiam cieplutko, bo dzisiaj zimnica okrutna się zrobiła ;:3
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

:shock: oczko przepiękne i kawałeczek skarpy jest jak zarośnie ale będzie widok :D śliczne kwiatuszki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Joluś napracowaliście się z tym oczkiem... :) jak zarośnie naokoło roślinkami które złagodzą kontury to będzie pięknie :) a wodne roślinki planujesz? Ja tak jak Dala zazdroszczę Ci wody w ogrodzie... mi musi wystarczyć woda w poidełku dla ptaków, którego jeszcze nie mam ;:138 a którym i tak będzie tylko jakieś naczynie... ale nie mogę nic fajnego, płaskiego, szerokiego kupić :?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Joluś, gratuluję oczka!! Już teraz wygląda super!! Tę skarpę obsadziłabym hostami :P
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Jolu ale fajne, duże oczko z rybkami ;:138 Ja też miałam rybki, ale na koniec sezonu moje szły zawsze do nieba :( i teraz nie będę ich kupować. Mam natomiast kaczuszkę plastykową i wie lką żabę, która jest już podziurawiona przez moją Dorotę :evil: Muszę w tym roku kupić coś nowego do oczka (sztucznego) :;230
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Fiu fiu, jakie postępy w pracach u Joli! Robotna z niej kobitka, nie ma co ;:138
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

U mnie dziś kolejny chłodny dzień ale z tego co usłyszałam w prognozie to i tak najcieplejszy rejon w całej Polsce ;:3

Agniesiu ;:196 dziękuję pięknie....tak mam nadzieję że jak nieco obrośnie efekt będzie ...tak myślę przepiękny...w tym glinianym garze chciałabym posadzić lobelie ale nie wiem czy pięknie będzie rosła tak jak u Ali i Grzesia.....

Izuniu Kochana ;:196 tam na tej skarpie są już posadzone roślinki...z zeszłego roku tylko jeszcze nie wyrosły....ale jeszcze będę dosadzać tak aby w każdym miesiącu kwitło coś nowego , nad samą wodą posadzona jest rogowica pięknie będzie zwisać...
Z biegiem czasu na pewno będę coś dosadzać nad brzegami aby oczko miało naturalny zarys...
A tak na marginesie tak niedawno szukałam Twojego wątku i nie mogłam znaleźć bo poprzedni był już zamknięty :roll:

Martusiu mam nadzieję że już niedługo się spotkamy, ty;ko niech zrobi się ciepło ;:196

Witaj Romciu ;:196 cieszę się bardzo że jesteś....Kochanie jak doczytałaś już wyżej chciałabym aby właśnie w tym garze rosła lobelia i może jeszcze coś.....zobaczymy czas pokaże jaki będzie efekt....

Arabelko, dziękuję ślicznie ;:196 przepraszam że niektóre wątki także i Twój ostatnio zaniedbałam ale to się wiąże z większymi obowiązkami :( mam nadzieję że niedługo nadrobię te zaległości....

Trzynasteczko ;:196 mam nadzieję a jak na razie musimy poczekać aż wszystko pięknie zakwitnie....

Daluś dziękuję ;:196 tak na ostatniej fotce jest szachownica z roku na rok jest jej coraz więcej... Kochanie rybki już są i to aż sześć :wink: teraz trzeba czekać na czas kwitnienia większości kwiatów.....

Beatko dziękuję pięknie ;:196 muszę zajrzeć do Ciebie i popodziwiać Twoje piękności kwitnące....

Witaj Alu ;:196 a wiesz że ja też ostatnio się zastanawiałam nad jakimś poidełkiem dla ptaszków...aby gdzieś na tyłach ogrodu gdzie nie ma wody coś takiego umieścić....co do roślinek wodnych to oczywiście myślałam już nad nimi ale gdzie nie poszłam...nigdzie jeszcze nie ma...ponoć początkiem maja mają zaopatrzyć sklepy w takie roślinki....

Monisiu dziękuje ;:196 Kochanie hosty już zagościły po obu stronach skarpy...jest tam cień i myślę że nad wodą będzie im jak w raju....

Bogumiłko ;:196 moje rybki jakoś przetrzymały trzy sezony....ale ta ostatnia zima dała im nieźle popalić i niestety poszły do....

A kto to jest Dorota ?
Bogumiłko ja kupiłam wczoraj sztucznego żółwika ale jest mały...tez mi się podobają takie akcesoria ale duże....

Piterku takie słowa usłyszeć od mężczyzny to dopiero zaszczyt ;:196 dziękuje
Ale wiemy że tu na forum my wszyscy jesteśmy pracowici jak te pszczółki Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”