Anoli Nowy Początek /cz.3/
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za odwiedziny, cieszę się, że i Wam podobają się wilcowe kwiatuszki, szkoda, że są tak nietrwałe, u mnie otwarte są tylko w porannych promieniach słońca.
Niestety nie mam zbyt dobrych wieści. Szkodniki jakoś polubiły moje mieszkanie i balkon. Tym razem nagły i bardzo zmasowny atak ziemiórek zabił 5 rozetek młodych fiołeczków, oraz kilka ukorzenionych listków. W wyrzucanej ziemi, aż gęsto bylo od larw. Teraz wszystkie kwiaty w domu podlałam nomoltem - i mam nadzieję, że to uratuje rośliny. Inaczej chyba załamię się do reszty. Multiflorka gubi listki, ale pączki twardo się trzymają.
I jedyny powód do szczęścia, szkoda, że nie poprawia mi już humoru. Zwłaszcza, że jego kuzyn postanowił sypnąć liśćmi bez wyraźnego powodu
Może powinnam zająć się znaczkami

Niestety nie mam zbyt dobrych wieści. Szkodniki jakoś polubiły moje mieszkanie i balkon. Tym razem nagły i bardzo zmasowny atak ziemiórek zabił 5 rozetek młodych fiołeczków, oraz kilka ukorzenionych listków. W wyrzucanej ziemi, aż gęsto bylo od larw. Teraz wszystkie kwiaty w domu podlałam nomoltem - i mam nadzieję, że to uratuje rośliny. Inaczej chyba załamię się do reszty. Multiflorka gubi listki, ale pączki twardo się trzymają.
I jedyny powód do szczęścia, szkoda, że nie poprawia mi już humoru. Zwłaszcza, że jego kuzyn postanowił sypnąć liśćmi bez wyraźnego powodu

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli
Co do hibków zgodzę się chętnie
, sama zerkam na to zdjęcie z przyjemnością, bo kwiaty już się zamykają. Tablety w ziemi jakoś nie zadziałały, a myślałam, że badylki sa dobrze zabezpieczone. 

- anoli
A teraz mam pod opieką sunię sąsiadki, która trafiła właśnie do szpitala. Mąż tej Pani zmarł dwa tygodnie temu, teraz ona chora, psina jest strasznie zestresowana. Kocioł. Lecę, zajrzę do Was później 

- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Ilonko trzymam kciuki za walkę z robalami.Masz kwitnące cudeńka
Aha i zapomnij i znaczkach

Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- anoli
Mój maluszek na razie się nie rusza, chyba stara się przyzwyczaić po przesadzeniu. Fajniutki ten nowy avatarek, właściwie avatarki, bo jeszcze Ania się pokazała
Na pewno przedstawię je, gdy rozwiną pączki