cyma niesamowite że tyton tak ci przetrwał na następny sezon

fajna niespodzianka. Niestety tuberozy po wniesieniu do domu wcale nie zakwitły dalej,chyba brak słonca i za chłodno dla nich, a szkoda; trzymam je dalej z nadzieją że będą przybyszowe cebulki.
plocczanka faktycznie ta słoneczna pogoda bardzo sprzyjała roslinkom po tym zimnym wrześniu a truskawki smakowały wybornie i wcale nie były kwasne; wczoraj zebrałam ostatnie egzemplarze bo czas już był najwyższy zapakować je na zime.
pelagia72ten tyton to sama siałam jak zwykle; jest dalej ale już w korytarzu i chce go na przyszły rok mieć ale czy mi się uda? Tak samo przechowuje te tytonie ogrodowe. Oj ta zimna wiosna i ten wojenny Mars to troche straszą

oby było odwrotnie!) Pomidorki jeszcze są i fajnie dojrzewają a truskawki ostatnie zostały wczora zjedzone i zapakowane na zimę. Definitywnie koniec sezonu i pora na zimowe atrakcje.
jolifleurtak,było słonecznie i cieplutko a pomidory truskawki pod wiatą w foli więc wytrzymały dłużej ale i tak jeszcze sporo ich dojrzewa w pudełkach co mnie bardzo cieszy bo smak ciągle ten sam.
jarha floksy były scięte i kwitły drugi raz a chryzantema w słoncu pachnęła cudownie miodowo, ale niestety teraz tylko szary i bury kolor dominuje.
Bobkapomidorki jakoś przetrzymały zimny wrzesien a potem to ciepełko sprawiło że fajnie dojrzewały. Truskawki to był hit bo do wczoraj jeszcze miały fajny smak. Mam nadzieje że zapakowane przetrwają zime.
Końcówkę sezonu miałam bardzo roboczą bo zachciało mi się robić przetwory w ilosci jakiej nigdy nie robiłam, bo otrzymałam jeszcze pigwy i 1-szy raz je miałam do przerobu.
Potem kolejny pomysł zrobienia rabaty z melanżu róż; posadziłam ich 22 sztuki.
Następnie przyjechał duży prezent od Jadzi (Jakuch) i znowu przygotowywanie miejscówek itd; mam nadzieje że je dobrze wsadziłam i przetrwają zimę.
Ostatnie pomidory zrywałam jak już było bardzo zimno i do tej pory dojrzewają i mają jeszcze ten letni smak
Papryki blokowate już zjedzone,zostały tylko pikatne i bardzo ostre ale po wniesieniu do domu straciły liscie.
z ziół zostało mi tylko oregano kubanskie i bazylia oraz rosnie szpinak zimowy