Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko, pięknie masz na działce, pomimo-jak piszesz- zaniedbania, rośliny świetnie sobie radzą i to na pewno cieszy!
Z tymi złodziejami to masakra jakaś. U nas do tej pory dzieci wspominają o trampolinie, choć minęło już 2 miesiące od kradzieży...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko..także wcześniej nie doczytałam, znów gołąbki zginęły , brak słów. ;:219 Fajnie że jest nadzieja na następne, tylko żeby znów nie zgi... ;:223 . Piękne lilie i aż tyle.. ;:333 , pysznogłówka cytrynowa bardzo ładna. Wygląda że kolor będzie różowy, dlaczego mnie się skojarzyło z cytrynowym.. ;:oj , chyba od nazwy. Kupiłam białą , ma już pączki. Pogodowo widzę że prawie wszędzie jednakowo, czyli burzowo.. Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Nie martw się jeżeli Twoja działka wydaje Ci się ciut zaniedbana. W życiu są rzeczy ważne i ważniejsze ;:168 . Ogród jest dla nas a nie my dla ogrodu więc nic na siłę ;:196 . Zdjęcia bardzo ładne i pokazują jak kolorową i różnorodną działkę posiadasz ;:333 . Ostatnio mamy bardzo dynamiczną i zmienną pogodę. U mnie wczoraj w nocy przeszło kilka burz :shock: . Spokojnego popołudnia życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Po wczorajszym działkowym raju dzisiaj w domowych pieleszach. Zasnute chmurami niebo straszyło i straszyło od rana do wieczora.
Wprawdzie na strachach się skończyło, nie mniej żal straconego dla działeczki dnia.

Iwonko1 - nasiona oczywiście będą. Makówek jest dużo, w tym roku zadbałam o to, by żaden kataklizm nie zmusił mnie do oczyszczenia rabat z poprzewracanych maków. ;:7
Ja siałam maki gęsto, bez jakichkolwiek planów, a potem wyrywałam nadmiar siewek, pozostawiając nieliczne rośliny.
Jedynie 'Danish Flag' zasiałam w oznaczonym miejscu w celu sprawdzenia, czy zachowają cechy rośliny matecznej. ;:303
Pysznogłówka cytrynowa zakwitnie Ci, ;:108 tylko nieco później. Swoje siałam jeszcze w domu.

Obrazek

Obrazek

Julio - gdyby udało się tego ... złapać... ;:134
Moje lilie jakoś tak ociężale podchodzą do obowiązku pokazania kwiatów. Jest ich jeszcze kilka, ale na razie jeszcze w fazie pąków.
Bardzo jestem ciekawa ich kwiatów, bo zapomniałam, jakie kupiłam w tym roku.
Mnie się podobają wszystkie lilie, niezależnie od koloru, a najbardziej pachnące. ;:333

Obrazek

Obrazek

Marysiu [Maska] - kochana, aparatem fotograficznym można tak manewrować, że w najbardziej zaniedbanym zakątku da się pokazać samo piękno. ;:224
Moje kosmosy to samosiewki, ale w tym roku jakieś niewyrośnięte. ;:222 Dostrzegłam tylko dwa porządnie wyrośnięte i rozrośnięte, ale one jeszcze bez pąków. Natomiast aksamitki posmakowały ślimakom, a cynie zdziesiątkowane i takie cieniasy. :shock: Ogólnie rzecz biorąc, wszystko tego lata nieszczególne, łącznie - a może na czele - z pogodą. ;:145
Mogłyby już te burze i deszcze odpuścić, przynajmniej na jakiś czas, czego życzę Tobie ;:196 ,sobie i wszystkim spragnionym słoneczka. ;:167

Obrazek

Obrazek

Mariolko - no wiesz, zdjęcia nie wszystko pokażą, a jedynie to, czego życzy sobie fotopstrykacz. :heja
Ukraść zabawkę dorosłej osobie - okropność, ale ukraść choćby najmarniejszą zabaweczkę dziecku to już bandytyzm. :shock:

Obrazek

Obrazek

Zuziu111 - odpukałam w niemalowane...
Pysznogłówka cytrynowa kwitnie różem, a pachnie cytryną i stąd jej imię. ;:108
Ja mam już dość deszczy i wiatrów. Ja kcem choć kilka dnie nieprzerwanie słonecznej pogody! ;:303
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Obrazek

Obrazek

Ewelinko - witaj! ;:196
Przyznaję się bez bicia: przestałam przejmować się działką, choć nie jestem z tego tytułu z siebie dumna, o nie!
Na szczęście rośliny urosły i kwitną, a przy okazji zakrywają chwasty rozpychające się u ich stóp. ;:333
Dziękuję, kochana i dla odmiany spokojnej bezburzowej nocki dla Ciebie. ;:167

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie też burzowo i deszczowo, wczoraj przesiedziałam w domu / nie padało tylko media straszyły/ a dzisiaj w przerwie pomiędzy opadami wyskoczyliśmy na godzinkę na działkę...
Aparat i obiektyw zostały należycie przeze mnie wykorzystane...Kwitną przede wszystkim oczywiście liliowce,odradzają- się zjedzone róże...Rozpoczynają spektakl hortensje bukietowe... Cudnie i kolorowo ale działki wyludnione... ;:oj choć uciekające lato w pełni... ;:131 Jutro kolejny taki dzień... ;:145
Dobrej nocy Lucynko ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, a ja dzisiaj czekałam w domu na wiszący nad nami deszcz. :oops: Nie spadł, tylko straszył. ;:oj
Jutro nie odpuszczę, choćby nawet i padało. ;:306 Tak sobie wmawiam, ale przecież nie mam zamiaru przemoknąć. ;:7
Mamy teraz najpiękniejszą, bo najbardziej ukwieconą porę roku, a pogody... lepiej nie mówić, żeby się nie wyrażać. ;:145
Dziękuję i wzajemnie spokojnej nocy życzę. ;:196

Obrazek

Obrazek

Cały dzień pod chmurami, a tuż przed zachodem słońce w całej krasie.

Obrazek

Obrazek
Dobranoc. ;:cm ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko to u mnie słoneczko świeci ciągle, a deszcz nie pada ;:145
Ten żółty liliowiec - co to za odmiana ? Piękny, tyle kwiatów ;:173
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Lucynko, jestem zachwycona Twoimi kolorowymi gazaniami :D ;:138
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..u mnie na odwrót, codziennie w dzień wręcz upalnie, późnym popołudniem zaczyna padać. ;:oj Właśnie wtedy gdy by się troszkę popracowało, w dzień za gorąco. I tak źle i tak niedobrze. ;:306 Pięknie zakwitł twój powojnik . .burza kwiatów. ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Właśnie skończył się piękny słoneczny dzień w całości spędzony na działce.
Pierwszy taki tego lata. A teraz zaczyna już kropić deszcz i zanosi się na to, że znowu pogoda się zmieni na gorsze.
Uczciwie sobie popracowałam i pogoniłam :pogon większość chwastów. Od razu rabatki wyładniały, aż miło popatrzeć. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Seba - to ja Ci życzę porządnego deszczu. ;:167 Niech on u mnie przestanie lać, a podleje Twoje roślinki. ;:303
Wybacz, ale nie podam Ci nazwy odmianowej, znaczniki sobie gdzieś poooszły! ;:224 Jedynie Stasia jest władna na to pytanie odpowiedzieć. ;:63
A jest ten liliowiec piękny nie tylko z uwagi na ilość kwiatów, ale dodatkowo te kwiaty są wyjątkowo duże. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aguniu [witch] - gazanie i mnie w tym roku zaskakują. ;:333 Barwą kwiatów. ;:303
Zwykle z własnego siewy wychodziły sama żółte lub kremowe, prawie białe, a w tym roku- -o dziwo! - kwitną różnymi kolorami. ;:333
Natomiast rozczarowały mnie dalie. :oops: Siałam wyłącznie kołnierzykowe, a wyszły... :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuziu111 - ja już nie zwracam uwagi na piekące słońce, ;:185 bo nigdy nie wiem, czy i kiedy następnym razem będę mogła na działkę się wybrać. ;:218
Powojniki szaleją, ale nie wszystkie. ;:131 Jeden zarósł całą kratownicę, a pokazał jeden kwiatek, ;:174 dopiero dzisiaj wypatrzyłam na nim mnóstwo pąków, czyli jest nadzieja na festiwal kwiecia. ;:303

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Floksiki masz śliczne ;:63 Twoja Kleome już kwitnie, a moje w całości pożarły ślimaki ;:223 Nie mam ani jednej sztuki. W następnym roku będę musiała siać w domu, a po wysadzeniu od razu wysypię niebieskie granulki.
Jak płynnie przechodzi jedno kwitnienie w drugie. W tej chwili w ogrodach nie ma żadnych przestojów. Jedno kończy, drugie zaczyna :heja Nie ma nudy. Liliowce teraz widać w każdym wątku, a moje nie chcą kwitnąć ;:222 Dwa mam młode, ale kupowałam z kwiatem, a jeden siedzi już chyba ze trzy lata i nic. Może zmienić mu miejscówkę?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Noc miałam na szczęście bez burzy a to pewnie dzięki Twoim życzeniom ;:196 . Urzekły mnie Twoje floksy jednoroczne, cudne są. Zdaje się, że i one u mnie pozostały tylko w torebce ;:306 . Najpierw torebki kuszą nas w sklepach a potem nie ma czasu albo zapomina się o wysiewie , przynajmniej ja tak mam :;230 . No nic, będą na przyszły rok o ile nie zapomnę ;:224 . Bardzo fajnie,że mogłaś spędzić ładny dzień na działce. Ja niby mam ogród pod nosem ale jakoś czasu nie było ;:131 . Obiecałam sobie jutro poświęcić kilka godzin na ogród ;:173 . Trochę trzeba poplewić, przyciąć to i owo no i fotki porobić a jakże ;:333 . Pozdrawiam i dobrej nocki życzę :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, wyczytałam że ślimory wyżarły Ci aksamitki ;:202 Po wysuszeniu nasion, wyślę Ci pomarańczową i dodatkowo żółtą, taką samą :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko1 - zbiorę nasiona kleome, ale zdaje się, że wśród moich trzech [tyle się ostało z pogromu ślimaczego] wszystkie są białe. Ładne, ale mogłyby być różne. ;:108 Siałam w domu, wysadziłam osiem dość już dużych siewek, a ślimaki i tak miały używanie. ;:145
Moje liliowce , przynajmniej niektóre, ładnie się rozrastają i myślę, że dadzą się podzielić. ;:108
Nasionka aksamitek z radością przyjmę, dziękuję. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko - witaj! ;:196
Ja w tym roku wysiałam wszystko, co miałam, a wzeszło tyle co nic. ;:222 Może to i dobrze, bo miałabym zagwozdkę ze znalezieniem miejsc na to całe dobro. ;:306 ;:306
Kochana, ja muszę organizować całą wyprawę, by móc na działce spędzić cały dzień, ;:108 Tobie wystarczy drzwi otworzyć i już jesteś w ogrodzie. ;:215
Jutro też jest dzień, więc zaspokoisz tęsknotę za swoimi ślicznymi rabatkami ozdobionymi pięknymi roślinkami. ;:63 ;:63
Życzę Ci więc ładnej słonecznej pogody na jutro, a dzisiaj spokojnej nocy. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej, spokojnej nocy, kochani. ;:15 ;:15 ;:cm

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko fajnie ze udało się zorganizować dzień na działce ja mam kłopot rano słońce to ja w pracy a po południami leje ;:223
Od poniedziałku będę urlopować to może wreszcie nacieszę się działką, bo w tym roku dopiero raz udało mi się pobyć bez pośpiechu i obowiązki zrobienia czegoś na pilnie.
Ostatnio oglądałam moje kleome z Twoich nasionek i też dostrzegłam na jednym pąki ,ale jeszcze kolorku nie widać .W razie gdy będą inne niż białe nasionka są Twoje ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”