Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Będziesz zbierać ogóreczki we rześniu, a może nawet w październiku? ;:oj Chyba trafisz do księgi rekordów ;:63
Niestety pomału zaczyna się już czas wspominków, nie unikniemy tego. Dobrze, że wspomnienia takie piękne.
Amelka ma już dwa latka? Czas zasuwa, na nic nie czeka ;:224 Uściskaj cieplutko najładniejszego kwiatuszka ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Ciebie Jadziu widzę ,że róże mają chociaż zdrowe liście . U mnie róże gołe, chore , będę cześć rabaty różanej likwidować . Chociaż dopiero 2 lata jak założyłam , ale one wymagają za dużo pracy. Nie mogę ich uchronić przed chorobami ....chyba mam za ciasno i jedne zarażają się od drugich , i to nie ma sensu , mam tyle roślin ,że nie daję rady . Ale to nic , trochę porozpycham w inne miejsca, trochę rozdam a tam będą astry itp i trochę też róż :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu ;:168 .Clair Marshall ładniutki .Garden of Roses jak i Cream Abundance to moje faworytki. :tan U mnie ten rok nie jest sprzyjający dla róż ,ale jakoś pomimo większej troski jakie wymagają, nie potrafię się do nich zniechęcić. :;230
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, u mnie dzisiaj na chwilkę nawet słoneczko wyszło i życzę nam wszystkim, aby świeciło nam jak najczęściej! ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU u mnie też było słonecznie i wreszcie zakończyłam pracę z truskawkową rabatką Druga na której rosły truskawki oczyszczona ślimory pousuwane, liliowce ścięte .No dzisiaj zasłużyłam na medal :wink: Jednak za bardzo nie mogę przedobrzyć bo jutro też jest dzień pracy :)
JOASIU kto raz zakosztował róż szybko się od nich nie uwolni to jak narkotyk :wink: .Dzisiaj gdzie sie nie schyliłam wszędzie mnie haczyły, ale im to wybaczam, chociaż i mnie w tym roku mocno zawiodły .Cóż po zimie nie umiały sie podnieść a potem susza po mimo dziennego podlewania nic nie pomagało.Jak tylko spadł deszcz one odżyły i zaczęły szaleć lecz nieustanne deszcze zniszczyły wyprodukowane kwiaty ;:174
KAROLCIU nie wszystkie mają zdrowe listki są też takie które są bez kiecki :wink: ,ale tylko dołem góra ulistniona Niestety ciasnota źle wpływa na róże dlatego części też się wyzbyłam, ale tylko takich ,które nie chciały u mnie kwitnąć, czy rosnąć .Jest jeszcze parę takich delikwentów ,ale na razie zostaną.Astrów przy różach nie sadzę to zbyt uciążliwe krzewy. Astry rosną osobno chociaż mogłabym je posadzić przy starszych różach, a przy świeżych raczej niczego nie sadzę,aż się porządnie ukorzenią
IWONKO chyba z tych ogórków niczego nie bedzie jednak dalej są w donicy .Chciałabym ,żeby chociaż pomidory dojrzały mi na krzaczkach .Oczywiście uściskam tę naszą Melcię. Szkoda ,ze moja ogrodowa Amelka nie chce tak rosnąć ;:174
TERENIU dzisiaj była cudna pogoda, lecz wieczorem znów pokropiło. Jednak tylko trochę w sam raz podlało przesadzane truskawki .Ja tylko wiosną podsypuję siarczanem potasu, ale można część dać jesienią, a drugą część wiosną. Wczoraj też po południu lało i dzisiejszą noc, jednak potem wyszło słonko i świeciło do zachodu

Obrazek

Ta panienka kwitnie niezmordowanie calutki sezon ;:215

Obrazek

Obrazek

ten delikwent zakwitł tylko jednym kwiatem i na dodatek calutki w plamach i jak tu trzymać takiego darmozjada.Jednak daję mu ostatnią szansę inaczej będzie szukał nowego domu.

Obrazek

Po mimo deszczów ona się nie poddaje i wciąż ma ładne kwiaty w tym bukiecie .Ciekawe jak przezimuje

Obrazek

Dostałam od Irenki takie fajne papużki ;:196

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cleome piękna.
U mnie już jej nie ma.
Szkoda,, bo ona tak inna,piękna.:)
Róże w dalszym ciągu piękne.
A ta ostania Cherry Gril ( piękna ) podobna do mojej Elmshorn :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU Elmshorn ma całkiem inne kwiaty mniejsze i nie ten kolor .Ta jest wyjątkowa i ten kolor tu na fotce po 2 tygodniowym deszczu tylko parę kwiatów z wielkiego bukietu było zmumifikowane.Reszta jak widać ta fotka była robiona wczoraj . Elmshorn też dał sobie radę z deszczem
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dzielny Elmshorn, widać że to róża z terminatorów.
U mnie dopiero dzisiaj wyjrzało słonko, ale chmury i tak przelatują.
W nocy tylko 7 stopni, przydałoby się ciepła na prace w ogrodzie, no i słonka, żeby trochę obeschło, bo mokro okrutnie.
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

The Prince zbudował ładny krzaczek,może warto poczekać do następnego sezonu.Niektóre różyczki potrzebują więcej czasu.Cherry Girl śliczna.Jadziu czy miałaś pienne róże?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOASIU tylko na fotce wygląda na wielki a w sumie to sa dwie łodygi ,a mam go juz chyba z 5 lat .Jesienią przesadziłam go na nowe miejsce ale i to nic nie dało więc czekam do przyszłego roku czy coś pokaże.Kiedyś miałam pienną ładnie rosła i kwitła, lecz mączniak był nie do zniesienia i oddałam ja w dobre ręce Wydaje mi sie ,ze wystarczy porządnie zabezpieczyć miejsce szczepienia Jednak ja z nich zrezygnowałam
GRAŻYNKO na Elmshorna nie powiem złego słowa, solidnie go wiosną przycięłam, bo trochę podmarzły mu łodygi .Teraz widać jaki to cudowny potworek .U nas już wczoraj było pięknie a dzisiaj też zasuwałam w ogródku ścinałam liście piwonii jutro dalej o ile pogoda pozwoli. Kurcze patrząc na jako tako uporządkowane rabatki to aż serce sie śmieje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

achhhh gdyby tak nie przemarzły te pąki było by cudowne kwitnienie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Jadziu RH faktycznie obsypany, oby nie zmarzł ;:215 , róże ładnie kwitną, moje w tym roku nie najlepiej sobie radziły, no ale taki rok, oby pszyszły lepszy i łaskawszy był dla roślin i to od samej wiosny :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO po deszczach Rh dostały powera i oby tylko mrozy nie skosiły pąków tak jak w tym roku ,że tylko parę kwiatów zobaczyłam wiosną.Też były tak ładnie zapączkowane .Róże mają mnóstwo paków i ciekawe czy zdążą je wszystkie otworzyć szczególnie Rose der Hoffnung ta jest obsypana kwiatami to samo Hansestadt Rostock, bo obie późno kwitły i dopiero teraz szykują sie do powtórki.Jednak one tak mają każdego roku i wiosną są ścinane do ziemi
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Moje patyczkowe pięknie ruszyły ale całkiem niedawno, Jadziu czy je zabezpieczyc jeszcze w tym roku na zimę?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu,Ale piękny i tak bez kwiatów ten rodek.
Duży, okazały.
Widać,że dobrze mu tam u ciebie .
Mnie rodki nie lubią.Marnie rosną i coś po p drudze wypadają :(
Róża kolejna i piękna.
I chryzantema śliczna :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU tam są 2 Rh jeden i drugi sa inne i pięknie przez te lata sie rozrosły .Sadzone były na Mikoryzie i może dlatego tak ładnie rosną .Jednak zamiast iść w górę rosną na szerokość. Myślałam ,ze też moje nie będą rosnąć jednak dały radę .Rosną w półcieniu i potrzebują mocno zakwaszonej gleby i dużo wody .Gdy spełnisz te wszystkie ich potrzeby zakwitną i będą cieszyć Twoje oczy .Czekam na kolejne chryzantemy na razie są to niewiadome ,bo dostałam sadzonki w ubiegłym roku od Reni [reniak ]
IWONKO oczywiście kopczyk im nie zaszkodzi a jeśli chcesz nakryć też nie zaszkodzi lepiej podwójnie zabezpieczyć .U mnie stoi sporo doniczek i najchętniej bym się ich już pozbyła, jednak chcę aby trochę podrosły, bo mają na razie maleńkie korzonki.Stoją Elżbietki, Pretty sunrise, CHEwdelight i Bright as a button a miejsca brak ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”