BASIU u mnie też było słonecznie i wreszcie zakończyłam pracę z truskawkową rabatką Druga na której rosły truskawki oczyszczona ślimory pousuwane, liliowce ścięte .No dzisiaj zasłużyłam na medal

Jednak za bardzo nie mogę przedobrzyć bo jutro też jest dzień pracy
JOASIU kto raz zakosztował róż szybko się od nich nie uwolni to jak narkotyk

.Dzisiaj gdzie sie nie schyliłam wszędzie mnie haczyły, ale im to wybaczam, chociaż i mnie w tym roku mocno zawiodły .Cóż po zimie nie umiały sie podnieść a potem susza po mimo dziennego podlewania nic nie pomagało.Jak tylko spadł deszcz one odżyły i zaczęły szaleć lecz nieustanne deszcze zniszczyły wyprodukowane kwiaty
KAROLCIU nie wszystkie mają zdrowe listki są też takie które są bez kiecki

,ale tylko dołem góra ulistniona Niestety ciasnota źle wpływa na róże dlatego części też się wyzbyłam, ale tylko takich ,które nie chciały u mnie kwitnąć, czy rosnąć .Jest jeszcze parę takich delikwentów ,ale na razie zostaną.Astrów przy różach nie sadzę to zbyt uciążliwe krzewy. Astry rosną osobno chociaż mogłabym je posadzić przy starszych różach, a przy świeżych raczej niczego nie sadzę,aż się porządnie ukorzenią
IWONKO chyba z tych ogórków niczego nie bedzie jednak dalej są w donicy .Chciałabym ,żeby chociaż pomidory dojrzały mi na krzaczkach .Oczywiście uściskam tę naszą Melcię. Szkoda ,ze moja ogrodowa Amelka nie chce tak rosnąć
TERENIU dzisiaj była cudna pogoda, lecz wieczorem znów pokropiło. Jednak tylko trochę w sam raz podlało przesadzane truskawki .Ja tylko wiosną podsypuję siarczanem potasu, ale można część dać jesienią, a drugą część wiosną. Wczoraj też po południu lało i dzisiejszą noc, jednak potem wyszło słonko i świeciło do zachodu
Ta panienka kwitnie niezmordowanie calutki sezon
ten delikwent zakwitł tylko jednym kwiatem i na dodatek calutki w plamach i jak tu trzymać takiego darmozjada.Jednak daję mu ostatnią szansę inaczej będzie szukał nowego domu.
Po mimo deszczów ona się nie poddaje i wciąż ma ładne kwiaty w tym bukiecie .Ciekawe jak przezimuje
Dostałam od Irenki takie fajne papużki