Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

Alu ja myślę, że masz kłopot z karczownikiem, ja z nim walczyłam długoi czas, sypałam mu trutkę na szczury niestety, piszę niestety bo szkoda mi każdego stworzenia, ale sił już nie miałam, zniszczył mi sporo roślin i drzewek, ale chyba ta trutka na szczury dopiero pomogła, a jeszcze robiłam gnojówke z podagrycznika i wrotyczu i taka zalewałam dziury bez rozcieńczania, po tej gnojówce przeniósł się w inne miejsce, a po trudce na szczury nie pokazuje sie, ale sypałam chyba z 6 razy i ciągle była zjedzona, sypałam w dziury i zakrywałam je żeby inne stworzenia sie do tych ziaren nie dobrały.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Wreszcie dziś przeszła burza.Ciut rośliny podlane,bo to co było to katorga.Susza okropna.

Gieniu róż mam nie wiele.Wielkokwiatowe na razie w pąkach.Te pnące jakie takie.

Karolciu tak to Anabelka.

Ewelina to co ryło w alejach zostało wygonione i przeniosło się w jeden z trójkątów.Rano to dostrzegłam.A trutka założona i parę szkodników już nie żyje. Też wcześniej myślałam o karczowniku ale to nie on. Kret zrobił korytarze a tam przyszły nornice.

Kasiu w duże dziury włożyłam szmaty z ropą. Przestały ryć w tym miejscu a tam,gdzie było możliwe włożyłam trutkę na nornice i poskutkowało.Tylko nie wiem na jak długo.

Mariola nie wiem jaka to róża,bo mi opis pasuje i do Sympatii i do Flamentanz.

Iwonko to jak na razie mi nic nie zjadło tylko ryje i podnosi rośliny. Na początku też o nim myślałam Potem o ryjówkach. Zobaczymy jak będzie jutro,bo trutka nada l jest zjadana.

Dziś ma więcej kwiatów.

Obrazek

Obrazek

Kielichowiec

Obrazek

Zakwita nowa Arisema

Obrazek

Pierwsza kalla

Obrazek

Jasieniec trwały

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz ryjemy tu.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Alu, ja mam ten sam problem co Ty. :)
To coś podnosi rośliny w świeżym, poszerzonym pasie rabaty. Też ponasypywałam trutki.

Róże masz cudne!
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu lewizja ładnie zakwitła. ;:215 Anabelka już zakwitła, ale się śpieszy. :shock: Semiplena na pergoli już śliczna, jak urośnie taki potwór jak u Marty, będziesz mieć widok. ;:oj Niestety gryzonie kochają przekopane rabaty z miękką glebą. ;:174 U mnie trochę teraz popadało, może sprawdzi się prognoza i jutro popada więcej. ;:131
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Patrzę na Twój ogród, patrzę i nagle aż klasnąłem się ręką w czoło. Wiedziałem, że o czymś zapomniałem, jak robiłem fotki w ogrodzie. Teraz już wiem o czym. O kolejnej arizemie, która mi zakwitła... Nic to, nadrobię jutro...

Pozdrawiam!
LOKI
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, no to i jedna i druga róża może być! W sumie to ja już sama nie wiem, czy ja mam Flammentanz czy Symphatie. A grunt, zeby obficie kwitła!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Janusz100
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 paź 2011, o 06:05

Post »

Alu
Bogato kwitnie Ci Lewizja cotyledon, czyba usytuowana jest w cieniu, bo u mnie już przekwitła. Na następnym zdjęciu jest chyba Corydalis malkensis. Nie masz przypadkiem jej siewki ?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.Wczoraj padało a dziś grzeje ;:3

Marysiu od dwóch dni przestało ryć. Może pomogły szmaty nasączone ropą w dziury albo trutka.

Soniu a to jakieś lenie,bo nie mogą sobie poryć w innych miejscach ,tylko tam ,gdzie miękko.
A lewizja powtórzyła kwitnienie. Semiplena rośnie ale po deszczu już powoli opada.

Jerzy moja Arisema to . Już zakwitły trzy a dwie siedzą w ziemi i nie pokazują się.

Mariola nie wiem jaka to róża,bo Sympatia mocno pachnie i powtarza kwitnienie a Flammentanz ma zapach wyczuwalny i nie powtarza kwitnienia. Moja powtarza a zapach wyczuwalny. W tym roku jest brzydsza,bo nie miała fajnej kosmetyki.

Janusz ta lewizja w maju kwitła. Szybko jej poobrywałam przekwitnięte kwiaty i powtórzyła kwitnienie.Nigdy mi się tak nie zdarzyło. A to kokoryczka bladożółta- ochroleuca. Jeśli chcesz to mamjej sporo. Niestety malkensis nie mam.

Z bliska jest taka

Obrazek

Obrazek

Złocien Maruna

Obrazek

Obrazek

Moje szczawiki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu piwoniowy kwiat co to? Jaki piękny. ;:oj Maruna kwitnie ubiegłoroczna? U mnie gryzonie najwięcej ryły wzdłuż linii kroplujących. ;:223 W tym sezonie spokój, pułapki poskutkowały i populacja zdecydowanie zmniejszyła się.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

A co to ciekawego na trzeciej fotce od dołu.?? ;:333
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I na czwartej fotce od dołu.Podejrzewam tarczycę ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu to właśnie piwonia.Miała być żółta. A ,że nie jest to wyeksmitowałam ją z ogrodu. Choć to nie jej wina,że sprzedano ją zamiast tej właściwej. ;:108
Tak maruna jest nawet 3 letnia.Jakoś mi się inne nie wysiewają a ta jedna sobie przeżywa i kwitnie.
Soniu na tej rabatce co ryły to ciągle coś dosadzałam i je podlewałam,więc tam też było wilgotniej niż na starych nasadzeniach.Dziś też spokój.Może się toto wreszcie wyniosło. Wiem,że miałaś nornice.Powiedz m proszę czy one wychodzą z dziur i mogą sobie spacerować na zewnątrz?

Marysiu to jest nowy nabytek kłosowiec '' Kudos Gold'' Jak zobaczyłam na wiosnę,że nie mam ani jednego to sobie zamówiłam. Teraz mam też inne od Soni. Przyjęły się i ładnie rosną.

Janku to głowienka wielkokwiatowa. Mam ją w trzech kolorach. Chcesz, bo mam jej sporo. Kwiat taki sobie. A co to tarczyca? Znam jako narząd a to co? O już czytałam o bajkalskiej. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nawet tego powojnika dopadła choroba.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Alu pomarańczowego niewysokiego agastache miałam kilka lat temu kilka sezonów aż przepadł... W ub.roku posadziłam jakiegoś niebieskiego , nawet nie widziałam jak kwitnie bo po zimie przepadł... Teraz czekam na kolejnego ale eM mi ściął do połowy bo ...ta pokrzywa w zbyt widocznym miejscu rośnie... ;:145 / Mam miejsce gdzie hoduję pokrzywę na gnojówkę i mu się skojarzyło, że to nie to miejsce dla tej pokrzywy!.../Zdążyłam jeszcze zobaczyć je w Jego ręku..Ale rośnie w siłę i zagęszcza się po tym cięciu... ;:131 Może da radę zakwitnąć... ;:173
Maruny też mam od lat i lubię bo to super wypełniacze...
Nornice z całą pewnością wyłażą z dziur i spacerują albo wygrzewają się na słońcu...sama widziałam i nawet zdjęcia zrobiłam kiedyś karczownikowi u siebie... Miałam ich bez liku przez kilka lat,ostatnio ich nie widać bo 5 kotków rezyduje na działce...Twoja /piękna ! / róża to nie będzie flammentanz bo ona ma pojedyncze kwiaty i nie pachnie/przynajmniej moja/ zawiązuje owoce i kwitnie raz w sezonie choć w ub.roku zakwitła skromnie w jesieni ! ;:108
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Dobrze, że te zwierzęta gdzieś sobie polazły . Czerwona róża daje popis ;:oj . Ma mnóstwo kwiatów ;:333 . Gdyby jeszcze były różowe ;:306 . Ślicznie wszystko Ci kwitnie ;:333 . Czarny bez ma ładne kwiaty a u mnie bardziej różowe ;:108 . Jaką masz odmianę ?? Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ta pnąca róża ;:oj I tyle innych pięknych widoczków ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”