Ogród Biedronki641 cz.5
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Alu ja myślę, że masz kłopot z karczownikiem, ja z nim walczyłam długoi czas, sypałam mu trutkę na szczury niestety, piszę niestety bo szkoda mi każdego stworzenia, ale sił już nie miałam, zniszczył mi sporo roślin i drzewek, ale chyba ta trutka na szczury dopiero pomogła, a jeszcze robiłam gnojówke z podagrycznika i wrotyczu i taka zalewałam dziury bez rozcieńczania, po tej gnojówce przeniósł się w inne miejsce, a po trudce na szczury nie pokazuje sie, ale sypałam chyba z 6 razy i ciągle była zjedzona, sypałam w dziury i zakrywałam je żeby inne stworzenia sie do tych ziaren nie dobrały.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Wreszcie dziś przeszła burza.Ciut rośliny podlane,bo to co było to katorga.Susza okropna.
Gieniu róż mam nie wiele.Wielkokwiatowe na razie w pąkach.Te pnące jakie takie.
Karolciu tak to Anabelka.
Ewelina to co ryło w alejach zostało wygonione i przeniosło się w jeden z trójkątów.Rano to dostrzegłam.A trutka założona i parę szkodników już nie żyje. Też wcześniej myślałam o karczowniku ale to nie on. Kret zrobił korytarze a tam przyszły nornice.
Kasiu w duże dziury włożyłam szmaty z ropą. Przestały ryć w tym miejscu a tam,gdzie było możliwe włożyłam trutkę na nornice i poskutkowało.Tylko nie wiem na jak długo.
Mariola nie wiem jaka to róża,bo mi opis pasuje i do Sympatii i do Flamentanz.
Iwonko to jak na razie mi nic nie zjadło tylko ryje i podnosi rośliny. Na początku też o nim myślałam Potem o ryjówkach. Zobaczymy jak będzie jutro,bo trutka nada l jest zjadana.
Dziś ma więcej kwiatów.

Kielichowiec

Zakwita nowa Arisema

Pierwsza kalla

Jasieniec trwały

A teraz ryjemy tu.
Wreszcie dziś przeszła burza.Ciut rośliny podlane,bo to co było to katorga.Susza okropna.
Gieniu róż mam nie wiele.Wielkokwiatowe na razie w pąkach.Te pnące jakie takie.
Karolciu tak to Anabelka.
Ewelina to co ryło w alejach zostało wygonione i przeniosło się w jeden z trójkątów.Rano to dostrzegłam.A trutka założona i parę szkodników już nie żyje. Też wcześniej myślałam o karczowniku ale to nie on. Kret zrobił korytarze a tam przyszły nornice.
Kasiu w duże dziury włożyłam szmaty z ropą. Przestały ryć w tym miejscu a tam,gdzie było możliwe włożyłam trutkę na nornice i poskutkowało.Tylko nie wiem na jak długo.
Mariola nie wiem jaka to róża,bo mi opis pasuje i do Sympatii i do Flamentanz.
Iwonko to jak na razie mi nic nie zjadło tylko ryje i podnosi rośliny. Na początku też o nim myślałam Potem o ryjówkach. Zobaczymy jak będzie jutro,bo trutka nada l jest zjadana.
Dziś ma więcej kwiatów.

Kielichowiec

Zakwita nowa Arisema

Pierwsza kalla

Jasieniec trwały

A teraz ryjemy tu.
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Alu, ja mam ten sam problem co Ty.
To coś podnosi rośliny w świeżym, poszerzonym pasie rabaty. Też ponasypywałam trutki.
Róże masz cudne!

To coś podnosi rośliny w świeżym, poszerzonym pasie rabaty. Też ponasypywałam trutki.
Róże masz cudne!
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu lewizja ładnie zakwitła.
Anabelka już zakwitła, ale się śpieszy.
Semiplena na pergoli już śliczna, jak urośnie taki potwór jak u Marty, będziesz mieć widok.
Niestety gryzonie kochają przekopane rabaty z miękką glebą.
U mnie trochę teraz popadało, może sprawdzi się prognoza i jutro popada więcej. 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Patrzę na Twój ogród, patrzę i nagle aż klasnąłem się ręką w czoło. Wiedziałem, że o czymś zapomniałem, jak robiłem fotki w ogrodzie. Teraz już wiem o czym. O kolejnej arizemie, która mi zakwitła... Nic to, nadrobię jutro...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, no to i jedna i druga róża może być! W sumie to ja już sama nie wiem, czy ja mam Flammentanz czy Symphatie. A grunt, zeby obficie kwitła!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
Alu
Bogato kwitnie Ci Lewizja cotyledon, czyba usytuowana jest w cieniu, bo u mnie już przekwitła. Na następnym zdjęciu jest chyba Corydalis malkensis. Nie masz przypadkiem jej siewki ?
Bogato kwitnie Ci Lewizja cotyledon, czyba usytuowana jest w cieniu, bo u mnie już przekwitła. Na następnym zdjęciu jest chyba Corydalis malkensis. Nie masz przypadkiem jej siewki ?
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
- Biedronka641
Witam.Wczoraj padało a dziś grzeje
Marysiu od dwóch dni przestało ryć. Może pomogły szmaty nasączone ropą w dziury albo trutka.
Soniu a to jakieś lenie,bo nie mogą sobie poryć w innych miejscach ,tylko tam ,gdzie miękko.
A lewizja powtórzyła kwitnienie. Semiplena rośnie ale po deszczu już powoli opada.
Jerzy moja Arisema to . Już zakwitły trzy a dwie siedzą w ziemi i nie pokazują się.
Mariola nie wiem jaka to róża,bo Sympatia mocno pachnie i powtarza kwitnienie a Flammentanz ma zapach wyczuwalny i nie powtarza kwitnienia. Moja powtarza a zapach wyczuwalny. W tym roku jest brzydsza,bo nie miała fajnej kosmetyki.
Janusz ta lewizja w maju kwitła. Szybko jej poobrywałam przekwitnięte kwiaty i powtórzyła kwitnienie.Nigdy mi się tak nie zdarzyło. A to kokoryczka bladożółta- ochroleuca. Jeśli chcesz to mamjej sporo. Niestety malkensis nie mam.
Z bliska jest taka

Złocien Maruna

Moje szczawiki

Marysiu od dwóch dni przestało ryć. Może pomogły szmaty nasączone ropą w dziury albo trutka.
Soniu a to jakieś lenie,bo nie mogą sobie poryć w innych miejscach ,tylko tam ,gdzie miękko.
A lewizja powtórzyła kwitnienie. Semiplena rośnie ale po deszczu już powoli opada.
Jerzy moja Arisema to . Już zakwitły trzy a dwie siedzą w ziemi i nie pokazują się.
Mariola nie wiem jaka to róża,bo Sympatia mocno pachnie i powtarza kwitnienie a Flammentanz ma zapach wyczuwalny i nie powtarza kwitnienia. Moja powtarza a zapach wyczuwalny. W tym roku jest brzydsza,bo nie miała fajnej kosmetyki.
Janusz ta lewizja w maju kwitła. Szybko jej poobrywałam przekwitnięte kwiaty i powtórzyła kwitnienie.Nigdy mi się tak nie zdarzyło. A to kokoryczka bladożółta- ochroleuca. Jeśli chcesz to mamjej sporo. Niestety malkensis nie mam.
Z bliska jest taka

Złocien Maruna

Moje szczawiki

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu piwoniowy kwiat co to? Jaki piękny.
Maruna kwitnie ubiegłoroczna? U mnie gryzonie najwięcej ryły wzdłuż linii kroplujących.
W tym sezonie spokój, pułapki poskutkowały i populacja zdecydowanie zmniejszyła się.

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
A co to ciekawego na trzeciej fotce od dołu.?? 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I na czwartej fotce od dołu.Podejrzewam tarczycę ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641
Soniu to właśnie piwonia.Miała być żółta. A ,że nie jest to wyeksmitowałam ją z ogrodu. Choć to nie jej wina,że sprzedano ją zamiast tej właściwej.
Tak maruna jest nawet 3 letnia.Jakoś mi się inne nie wysiewają a ta jedna sobie przeżywa i kwitnie.
Soniu na tej rabatce co ryły to ciągle coś dosadzałam i je podlewałam,więc tam też było wilgotniej niż na starych nasadzeniach.Dziś też spokój.Może się toto wreszcie wyniosło. Wiem,że miałaś nornice.Powiedz m proszę czy one wychodzą z dziur i mogą sobie spacerować na zewnątrz?
Marysiu to jest nowy nabytek kłosowiec '' Kudos Gold'' Jak zobaczyłam na wiosnę,że nie mam ani jednego to sobie zamówiłam. Teraz mam też inne od Soni. Przyjęły się i ładnie rosną.
Janku to głowienka wielkokwiatowa. Mam ją w trzech kolorach. Chcesz, bo mam jej sporo. Kwiat taki sobie. A co to tarczyca? Znam jako narząd a to co? O już czytałam o bajkalskiej.

Nawet tego powojnika dopadła choroba.

Tak maruna jest nawet 3 letnia.Jakoś mi się inne nie wysiewają a ta jedna sobie przeżywa i kwitnie.
Soniu na tej rabatce co ryły to ciągle coś dosadzałam i je podlewałam,więc tam też było wilgotniej niż na starych nasadzeniach.Dziś też spokój.Może się toto wreszcie wyniosło. Wiem,że miałaś nornice.Powiedz m proszę czy one wychodzą z dziur i mogą sobie spacerować na zewnątrz?
Marysiu to jest nowy nabytek kłosowiec '' Kudos Gold'' Jak zobaczyłam na wiosnę,że nie mam ani jednego to sobie zamówiłam. Teraz mam też inne od Soni. Przyjęły się i ładnie rosną.
Janku to głowienka wielkokwiatowa. Mam ją w trzech kolorach. Chcesz, bo mam jej sporo. Kwiat taki sobie. A co to tarczyca? Znam jako narząd a to co? O już czytałam o bajkalskiej.

Nawet tego powojnika dopadła choroba.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witaj Alu pomarańczowego niewysokiego agastache miałam kilka lat temu kilka sezonów aż przepadł... W ub.roku posadziłam jakiegoś niebieskiego , nawet nie widziałam jak kwitnie bo po zimie przepadł... Teraz czekam na kolejnego ale eM mi ściął do połowy bo ...ta pokrzywa w zbyt widocznym miejscu rośnie...
/ Mam miejsce gdzie hoduję pokrzywę na gnojówkę i mu się skojarzyło, że to nie to miejsce dla tej pokrzywy!.../Zdążyłam jeszcze zobaczyć je w Jego ręku..Ale rośnie w siłę i zagęszcza się po tym cięciu...
Może da radę zakwitnąć...
Maruny też mam od lat i lubię bo to super wypełniacze...
Nornice z całą pewnością wyłażą z dziur i spacerują albo wygrzewają się na słońcu...sama widziałam i nawet zdjęcia zrobiłam kiedyś karczownikowi u siebie... Miałam ich bez liku przez kilka lat,ostatnio ich nie widać bo 5 kotków rezyduje na działce...Twoja /piękna ! / róża to nie będzie flammentanz bo ona ma pojedyncze kwiaty i nie pachnie/przynajmniej moja/ zawiązuje owoce i kwitnie raz w sezonie choć w ub.roku zakwitła skromnie w jesieni !

Maruny też mam od lat i lubię bo to super wypełniacze...
Nornice z całą pewnością wyłażą z dziur i spacerują albo wygrzewają się na słońcu...sama widziałam i nawet zdjęcia zrobiłam kiedyś karczownikowi u siebie... Miałam ich bez liku przez kilka lat,ostatnio ich nie widać bo 5 kotków rezyduje na działce...Twoja /piękna ! / róża to nie będzie flammentanz bo ona ma pojedyncze kwiaty i nie pachnie/przynajmniej moja/ zawiązuje owoce i kwitnie raz w sezonie choć w ub.roku zakwitła skromnie w jesieni !

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Dobrze, że te zwierzęta gdzieś sobie polazły . Czerwona róża daje popis
. Ma mnóstwo kwiatów
. Gdyby jeszcze były różowe
. Ślicznie wszystko Ci kwitnie
. Czarny bez ma ładne kwiaty a u mnie bardziej różowe
. Jaką masz odmianę ?? Pozdrawiam
.

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ta pnąca róża
I tyle innych pięknych widoczków 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe