Moje różne zakątki....
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki....
No właśnie jak to jest z tym przycinaniem floksów Aniu, ja nie wiedziałam, że się je przycina po kwitnieniu 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
marpa-Maryniu Floksy kwitną jeszcze z pierwszego kwitnienia.
A o ich przycinaniu nic nie wiem.A kiedy, po przekwitnięciu się je przycina, nisko???
Dziękuję za mile słowa
Iwonko1 Hortki uwielbiam od kilku lat mnie oczarowały
Niestety na przycinaniu floksów się nie znam.Nigdy ich nie przycinałam. Może nam ktoś coś mądrze poradzi ???
Jeżówek juz mam też kilka - może z 10 odmian
Oj deszczu bardzo, bardzo mi potrzeba,suucho strasznie

Luise odier ponownie kwitnie

Dostałam w prezencie imieninowym cerd himalaski.
dylemat gdzie posadzić, dlatego jeszcze w doniczce

A o ich przycinaniu nic nie wiem.A kiedy, po przekwitnięciu się je przycina, nisko???
Dziękuję za mile słowa

Iwonko1 Hortki uwielbiam od kilku lat mnie oczarowały

Niestety na przycinaniu floksów się nie znam.Nigdy ich nie przycinałam. Może nam ktoś coś mądrze poradzi ???
Jeżówek juz mam też kilka - może z 10 odmian

Oj deszczu bardzo, bardzo mi potrzeba,suucho strasznie

Luise odier ponownie kwitnie

Dostałam w prezencie imieninowym cerd himalaski.
dylemat gdzie posadzić, dlatego jeszcze w doniczce

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,hortensje masz cudowne ,a ogród taki kolorowy i zarośnięty pięknymi roślinami,że nie chce się wychodzić i moje ulubione dalie też są i jeżówki,wasi znajomi chyba chętnie do was przychodzą ,bo w takim ogrodzie cudownie się spędza czas,pozdrawiam 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, z radością i ogromną przyjemnością pospacerowałam po Twoim kolorowym ogrodzie.
Posiadasz mnóstwo pięknych kwiatów i wszystkie takie dorodne, zdrowe.
Moje mieczyki w tym roku albo w ogóle bez pąków, albo z mizerniutkimi kwiatkami, a liście w jakieś niezdrowe paski. Coś im nie służy. Czy to możliwe, że mogą mieć zbyt mokro?
Szczególnie podoba mi się u Ciebie wykorzystanie kamieni.
Gdybym tylko miała dostęp do kamieni bez konieczności dźwigania ich skądś tam...
Dobrej nocy.

Posiadasz mnóstwo pięknych kwiatów i wszystkie takie dorodne, zdrowe.

Moje mieczyki w tym roku albo w ogóle bez pąków, albo z mizerniutkimi kwiatkami, a liście w jakieś niezdrowe paski. Coś im nie służy. Czy to możliwe, że mogą mieć zbyt mokro?
Szczególnie podoba mi się u Ciebie wykorzystanie kamieni.

Gdybym tylko miała dostęp do kamieni bez konieczności dźwigania ich skądś tam...
Dobrej nocy.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Potrzeba Ci deszczu? A u nas na północy zapomniałam co to jest podlewanie. Rok temu nie rozstawałam się z wężem i konewką. Ze skrajności w skrajność z wakacyjną pogodą. Widoczki jak zwykle piękne. 

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu - floksiki na bis cudne.
Ładny jest ten cedr himalajski, fajny prezent.
a przy nim jest dębolistna? Taka już duża?
Piękne zachody nad Dębowym, pomarzyć można...
Ładny jest ten cedr himalajski, fajny prezent.
a przy nim jest dębolistna? Taka już duża?
Piękne zachody nad Dębowym, pomarzyć można...
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
anabuko1 pisze:Niestety na przycinaniu floksów się nie znam.Nigdy ich nie przycinałam. Może nam ktoś coś mądrze poradzi ???
Spróbuję...

Miłego dnia!

- anabuko1
koziorożec-Martuś Te wcześniejsze hortki juz sa piekne.Chyba najbardziej okazała to Limka.Te kupione jesienią.Jeszcze nie takie ąłdne.Ale i tak cieszą:)
Owszem moi znajom lubią do nas przyjeżdząć i być w ogrodzie.Ale najważniejsze,że ja, my(domownicy) lubimy tutaj być i dobrze nam tutaj jest
Dalie i jeżówki ja też lubię.Nie mam ich za dużo.ale cos tam jest
plocczanka-Lucynko Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Do mieczyków nie przykłam sie za bardzo, wtykam na wiosne gdzie popadnie i tak sobie rosną.Kwitną wszystkie.
Kamienie to zciągaliśmy, zwoziliśmy z róznych miejsc i i Polski.Gdzie bylismy itp.Nawet kilka mam ze Szwecji
To trawałe obrzeże rabat.Też nam się takie podoba.W miarę przybywania rabat, ciągle trzeba było zwozić kamienia.Teraz też kilka mi brak, bo kilka roslin dosadziłam i rabatę wydłużyć trzeba
a_nie-Alu Bardzo, bardzo potrzeba mi deszczu,U mnie już od dlugiego czasu sucho i upalnie
U mnie wąż ogrodowy prawie nie jest chowany,Konewka też:)
Beaby-Beatko Nic nie wiem o tym cedrze himalaskim.oślina ładna.Ale czytałąm ,że lubi przymarać.tyakze zobaczymy , jak po zimie będzie.Bo u mnie bywają srogie.
Tak za nim to Dębolista,rzaczorek jak widać ładny.Ale jeszcze nie zakwiatął.nic czekam do następnego roku
To prawda piękne tutaj sa zachody słoneczka.ale ja musze trchę wychodzić nad zalew.Bo mi lasek z za siatki zasłąnia go
marpa-Maryniu Bardzo ci dziękuję kochana ,ża informacje o cieciu floksów.spróbuję ja tak zrobić.Lepiej mniej niż wcale jak mają juz nie kwitnąć
Clematis Sweet Summer Love

Dalijki

Owszem moi znajom lubią do nas przyjeżdząć i być w ogrodzie.Ale najważniejsze,że ja, my(domownicy) lubimy tutaj być i dobrze nam tutaj jest

Dalie i jeżówki ja też lubię.Nie mam ich za dużo.ale cos tam jest

plocczanka-Lucynko Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Do mieczyków nie przykłam sie za bardzo, wtykam na wiosne gdzie popadnie i tak sobie rosną.Kwitną wszystkie.
Kamienie to zciągaliśmy, zwoziliśmy z róznych miejsc i i Polski.Gdzie bylismy itp.Nawet kilka mam ze Szwecji

To trawałe obrzeże rabat.Też nam się takie podoba.W miarę przybywania rabat, ciągle trzeba było zwozić kamienia.Teraz też kilka mi brak, bo kilka roslin dosadziłam i rabatę wydłużyć trzeba

a_nie-Alu Bardzo, bardzo potrzeba mi deszczu,U mnie już od dlugiego czasu sucho i upalnie

U mnie wąż ogrodowy prawie nie jest chowany,Konewka też:)
Beaby-Beatko Nic nie wiem o tym cedrze himalaskim.oślina ładna.Ale czytałąm ,że lubi przymarać.tyakze zobaczymy , jak po zimie będzie.Bo u mnie bywają srogie.
Tak za nim to Dębolista,rzaczorek jak widać ładny.Ale jeszcze nie zakwiatął.nic czekam do następnego roku

To prawda piękne tutaj sa zachody słoneczka.ale ja musze trchę wychodzić nad zalew.Bo mi lasek z za siatki zasłąnia go

marpa-Maryniu Bardzo ci dziękuję kochana ,ża informacje o cieciu floksów.spróbuję ja tak zrobić.Lepiej mniej niż wcale jak mają juz nie kwitnąć

Clematis Sweet Summer Love

Dalijki

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Zwróciłam uwagę na pięknego ciemnofioletowego mieczyka. Miałam różne kolory tych kwiatów, ale takiego nigdy, a piękny. Patrzę na Twojego Louisa, mój choruje, zachorował jako jedna z pierwszych róż, teraz słabiutko powtarza kwitnienie, a liście niemalże wszystkie opadły. Twój nie choruje?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu mój oman takich pięter nie wytwarza! niesamowite
Guzikowiec nareszcie i u mnie zakwitł, cudny jest
Szukałam domu w miejscu gdzie nie ma wody (rzeki) bo tyle naoglądałam się powodzi, że po prostu się bałam ale takie jezioro w pobliżu mogłabym mieć
Niestety nie w tym terenie 

Szukałam domu w miejscu gdzie nie ma wody (rzeki) bo tyle naoglądałam się powodzi, że po prostu się bałam ale takie jezioro w pobliżu mogłabym mieć

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie u Ciebie Aniu
Ja bardzo lubię zdjęcia z perspektywy, całego ogrodu, dlatego ucieszyłam się z takiego zdjecia u Ciebie. Pokazuje ogrom pracy
Pierwszy raz słyszę o przycinaniu floksów
Jeżówki super! Dostrzegłam też mieczyki takie jak u mnie kwitły, pewnie w Biedrze kupiłaś?

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ja nie przycinam floksów, lecz strząsam kwiaty. Spadają te, które kończą żywot, a zaraz na ich miejsce pokazują się nowe pąki, które rozwijają świeże kwiatki. W ten sposób wydłużam kwitnienie tych pięknych kwiatów.
Jeśli są dni z dużym wiatrem, to on mnie wyręcza, ale w tym roku na mojej działce dni głównie bezwietrzne.

Jeśli są dni z dużym wiatrem, to on mnie wyręcza, ale w tym roku na mojej działce dni głównie bezwietrzne.

Pozdrawiam. Lucyna
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ooooo, dobrze wiedzieć o tych floksach 

- anabuko1
ewka36jj-Ewuś Witaj!!
Ten granatowy mieczyk.Mam od ubiegłego roku.Faktycznie jeat piękny
Moje róze troszkę plammistości dostały.Oprysk dany.ale chyba jeszcze powtórzę
Maska-Marysiu No taki to wielki ten oman.ciekawy, kilka takich pędów urosło.A na jednym po kilkanaście kwiatów.Także jest nawet fajny.Tylko miejsce trzeba dla niego odpowiednie
To fajnie,że Guzikowiec w końcu ci kwitnie.A jak przekwitnie..To i tak małe kuleczki zostaną
U mnie w oklolicy, rzek, jezior to mało.Działkę dlatego wybralaliśmy z powodu na bliskośc wody .Ale powodzi u nas to raczej nie było i niech tak będzie.
kropelka-Mariolu; W końcu po kilku latach to i mój ogród z perspektywy wyglada nawet ładnie,A z bliska to kwiaty lubię.Bo bardziej widać.
Mieczyki i rózne cebulowe to w róznych miejsach kupuję.Ale i Biedrze i w Lidlu i w ogrodniczych też.A co gdzie, to juz potem nie pamietam.
Jeżówki bardzo lubię
O przycinaniu floksów ja też nie wiedziałam, nie słyszałam.Także będzemy próbować.Dobrze,że inni wiedzą i radzą.Forum to nie tylko radośc ale i wiedza
plocczanka-Lucynko ; Beaby-Beatko O proszę,A ja ani o przycinamiu floksów ani o strząsaniu kwiaty.ów nic nie wiedziałam.Teraz juz Będę próbować.

Vanilka

róża Elmshorn

Silver Dolar rózowieje

Leonardo da Vinci

LO

Ten granatowy mieczyk.Mam od ubiegłego roku.Faktycznie jeat piękny

Moje róze troszkę plammistości dostały.Oprysk dany.ale chyba jeszcze powtórzę

Maska-Marysiu No taki to wielki ten oman.ciekawy, kilka takich pędów urosło.A na jednym po kilkanaście kwiatów.Także jest nawet fajny.Tylko miejsce trzeba dla niego odpowiednie
To fajnie,że Guzikowiec w końcu ci kwitnie.A jak przekwitnie..To i tak małe kuleczki zostaną

U mnie w oklolicy, rzek, jezior to mało.Działkę dlatego wybralaliśmy z powodu na bliskośc wody .Ale powodzi u nas to raczej nie było i niech tak będzie.
kropelka-Mariolu; W końcu po kilku latach to i mój ogród z perspektywy wyglada nawet ładnie,A z bliska to kwiaty lubię.Bo bardziej widać.
Mieczyki i rózne cebulowe to w róznych miejsach kupuję.Ale i Biedrze i w Lidlu i w ogrodniczych też.A co gdzie, to juz potem nie pamietam.
Jeżówki bardzo lubię

O przycinaniu floksów ja też nie wiedziałam, nie słyszałam.Także będzemy próbować.Dobrze,że inni wiedzą i radzą.Forum to nie tylko radośc ale i wiedza

plocczanka-Lucynko ; Beaby-Beatko O proszę,A ja ani o przycinamiu floksów ani o strząsaniu kwiaty.ów nic nie wiedziałam.Teraz juz Będę próbować.

Vanilka

róża Elmshorn

Silver Dolar rózowieje

Leonardo da Vinci

LO

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu na dębowym kolorowy zawrót głowy - lilie, liliowce, mieczyki, floksy, że o cudnych hortensjach nie wspomnę
Uwielbiam tę orgię barw i kształtów ogrodowych cudowności. Bo kiedy to wszystko podziwiać jak nie latem? Potem zostaną nam tylko zdjęcia i oczekiwanie na kolejną wiosnę. Cieszmy się zatem każdym nawet najmniejszym kwiatkiem
Właśnie nabyłam hortensję Silver Dollar. Nie wiedziałam, że ona się przebarwia na różowo. Myślałam, że do końca pozostaje biała

Właśnie nabyłam hortensję Silver Dollar. Nie wiedziałam, że ona się przebarwia na różowo. Myślałam, że do końca pozostaje biała