Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

O właśnie Martusiu po spacerku na ławeczkę, a i czasem przytulę się do jakiejś brzózki, one przekazują nam dobrą energię :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martusiu. ;:196 ;:196
Jak tam prace w ogrodzie bo u mnie męcząco po przerwie. ;:124 zawsze mam zaległości ale staram się pooglądać twoje piękności.
Ślicznie wszystko rośnie a jak miewa się ? no wiesz kto ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu i kto na tej ławeczce będzie siedział :?: Festiwal róż i ostróżek, cudownie kolorowych. Maki coraz to nowe tylko deszcz je pokonuje ;:222 Mam nadzieję, że oderwiesz się na chwilę od pracy i wpadniesz do nas, a przede wszystkim robisz zdjęcia. Dobrego i spokojnego dnia, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowny lasek z ławeczką. Sielsko :)
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Martuś, masz przepiękne kaskady kwiecia, te ostróżki są zachwycające :D
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martusiu, jakie cudne róże, rozczochrane maki i bajeczne ostróżki ;:180 Ostróżki podziwiałam u Ciebie już w zeszłym roku, nadal oszałamiają swoimi dorodnymi kwiatostanami ;:215 Wiem, że wszystkie rośliny masz opisane, dlatego ośmielam się zapytać, jak się nazywa ta piękność?
Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś ;:196 jak zawsze u Ciebie ślicznie i wszystko takie dorodne ;:215
Ta lilia bordowa jaka ona wysoka, że nieba sięga ;:1
Bardzo mi się spodobała kremowa piwonia z czerwonym środkiem i żółtymi pylnikami, jak ona ma na imię?
Niektóre zakątki ogrodu są takie tajemnicze ;:173
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Martuś cudownie wygląda ta ławeczka w lasku brzozowym, mam podobną tylko bez historii ;:306 . Róże różami , piękne ale ja dalej chwalę ostróżki , są niesamowite, jakiś masz na nie sposób, zdradź proszę ;:180 . U mnie coraz gorsze, za sucho?, nie ten nawóz?.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich milusińskich ,tak mnie teraz mało w ogrodzie i w domu ,bo poszłam do pracy i wstać muszę wczas rano ,nie znam takiego trybu i muszę się przyzwyczajać ,ogród powoli podnosi się z deszczu i pewnie zaraz będą susze.

Iwonko,dziękuję za tyle pięknych słów,aż duma mnie rozpiera,że takie moje malowanie roślinami się podoba ,Wanilla to bardzo delikatna i skromna róża ,ale ma dużo wdzięku,ogarniałam ogród szybko,bo są urlopy i muszę chodzić do pracy ja ,pozdrawiam ;:168

Aluś dopiero dzisiaj u mnie nie padało,chociaż wisiało w powietrzu,a po południu wyszło słoneczko,moje ostróżki powiązane,a jeszcze sie pochyliły od ciężaru mokrych kwiatów,na ławeczce już posiadujemy,bo tam jest super mikroklimat,pozdrawiam ;:196

Bożenko,na razie nie podlewam ,a grzybki są pojedyncze w ogrodzie ,ale myślę ,że po tych deszczach to jakiś wysyp będzie :heja ,pozdrawiam :wit

_oleander_,dziękuję ,fajnie ,że się podoba ,uwielbiam jak rośliny wylewają się z rabat,zawsze o takim ogrodzie marzyłam ,teraz już i u mnie dolane,ale mają przyjść upały i znowu będzie sucho,ale na razie cieszmy sie tym co mamy,u mnie też leżą niektóre rośliny ,ale myślę ,że wstaną ,najbardziej położyło ostróżki,pozdrawiam ;:168

Gosiu,miło,że się podoba ,zakątków u mnie mnóstwo,i w każdym można coś dojrzeć ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,tarczownica ma tam sucho ,bo konkurencja o wodę jest duża,a rabata trochę podniesiona ,więc szybciej wysycha,ale tarczownice sie tym nie przejmują i jakoś sobie radzą bez uszczerbku,nawet ich tam nigdy nie podlewam ,pozdrawiam :wit

Kasiu,czerwona tawułka jest średnia ,ma około 40-50 cm ,nie wiem co źle robicie z wilczomleczem ,czy ziemia im nie odpowiada,ja nawet jakieś fragmenty malusie co się oderwały wsadziłam i wszystko rośnie ,on nie lubi kopania koło siebie ,bo pędy idą poziomo dość płytko pod ziemią ,pozdrawiam,ostróżki uwielbiam,pozdrawiam :wit

Iwonko,tam sie rewelacyjnie siedzi ,a zakręcone ścieżki z ogrodu prowadzą właśnie do tego lasku,i teraz już można odpocząć ,bo jest na czym usiąść ,ja myślę ,że w całym ogrodzie jest dobra energia i zamknięta brzozami,pozdrawiam :wit

Kasiu Kasiula 17,ogród doprowadziłam do porządku ,to teraz poszłam do pracy ,ale też sobie weźmiemy urlop a co też musimy odpocząć i pewnie wyjedziemy do lasu,ktoś miewa się dobrze,i mam nadzieję ,że zawsze tak będzie ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,nawet ja siedzę ,bo to miejsce jest czarujące i goście też w niedzielę siedzieli i byli tym zakątkiem zauroczeni,zobaczysz jak posiedzisz,ostróżki są tak cudowne ,że sama nie mogę się napatrzyć ,robię zdjęcia ,ale nie mam kiedy wstawiać ,bo wieczór padam są wszystkie już w laptopie tylko teraz przełożyć na forum ,już 2 dni przyzwyczajam się do nowego zajęcia ,ale pewnie i my weźmiemy urlop koło15 lipca,wiec może te dwa tygodnie wytrzymam ,pozdrawiam ;:196

Asiu,ta ławeczka bardzo jest w tych brzozach potrzebna ,bo nie było na czym przysiąść w takim wspaniałym otoczeniu,pozdrawiam :wit

Aguś,staram sie mieć różnorodność i uwielbiam jak rośliny się wylewają ,ale miło,że i tobie się podoba ,pozdrawiam ;:168

Eluś ta ostróżka to Misty Mauves,dla mnie najpiękniejsza ,ma kolor jasno niebieski z odcieniem delikatnego różu,pokażę ja jeszcze bardziej rozwiniętą ,ogród kipi kolorami to prawda,to najpiękniejszy chyba okres w ogrodzie,pozdrawiam ;:168

Ewuniu,ona sięga do nieba,bo robiąc zdjęcie trzeba przykucnąć ,ponieważ kwiatuszki są skierowane na dół,muszę zerknąć do notatek ,bo nie pamiętam nazwy tej piwonii,lubię tajemniczość w ogrodzie ,bo człowiek ciągle idzie dalej ,żeby coś odkryć,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dorotko,ta natychmiastowa reakcja do dzisiaj siedzi mi w głowie ;:306 i na moje pytanie to dlaczego zbierałeś się rok do montażu tej ławeczki odpowiedział,że wcześniej to chyba nie była tak potrzebna :;230 co do ostróżek to myślę,że to jest odmianą ,zasilam nawozami potasowo fosforowymi ,na wiosnę nieco obornika ,teraz jak była w sanatorium była wielka susza ,a nie były podlane ani raz i tez cudownie przetrwały,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwitnących zakątków ciąg dalszy,jeżeli się nie nudzi to zapraszam na mały spacerek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nowa rabata z różami zasadzonymi w tym roku
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elmshorn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje truskawkowe kompociki już w spiżarni
Obrazek

Afrodyta
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

biały mak na białej rabacie
Obrazek

drugi troszkę inny biały mak też na białej rabacie
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Co to za olbrzymia róża na pierwszych zdjęciach?
Czy moglabym prosić o patyczki z niej?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Czy takie widoczki mogą się znudzić ;:173 Maki sliczne ;:215 A te rabaty różane przed domem ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aż mi w głowie zawirowało Martusiu, a ta różyczka boska jest ;:215
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Dobra wiadomość ;:138 ;:138
Martuś jakie róże masz cudowne ja to mam deszcz i deszcz i choroby grzybowe zaczynają atakować.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”