Ogród Marty-cz.aktualna
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
O właśnie Martusiu po spacerku na ławeczkę, a i czasem przytulę się do jakiejś brzózki, one przekazują nam dobrą energię 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Martusiu.
Jak tam prace w ogrodzie bo u mnie męcząco po przerwie.
zawsze mam zaległości ale staram się pooglądać twoje piękności.
Ślicznie wszystko rośnie a jak miewa się ? no wiesz kto

Jak tam prace w ogrodzie bo u mnie męcząco po przerwie.

Ślicznie wszystko rośnie a jak miewa się ? no wiesz kto

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu i kto na tej ławeczce będzie siedział
Festiwal róż i ostróżek, cudownie kolorowych. Maki coraz to nowe tylko deszcz je pokonuje
Mam nadzieję, że oderwiesz się na chwilę od pracy i wpadniesz do nas, a przede wszystkim robisz zdjęcia. Dobrego i spokojnego dnia, pozdrawiam 

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś, masz przepiękne kaskady kwiecia, te ostróżki są zachwycające 

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Martuś

Ta lilia bordowa jaka ona wysoka, że nieba sięga

Bardzo mi się spodobała kremowa piwonia z czerwonym środkiem i żółtymi pylnikami, jak ona ma na imię?
Niektóre zakątki ogrodu są takie tajemnicze

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś cudownie wygląda ta ławeczka w lasku brzozowym, mam podobną tylko bez historii
. Róże różami , piękne ale ja dalej chwalę ostróżki , są niesamowite, jakiś masz na nie sposób, zdradź proszę
. U mnie coraz gorsze, za sucho?, nie ten nawóz?.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam wszystkich milusińskich ,tak mnie teraz mało w ogrodzie i w domu ,bo poszłam do pracy i wstać muszę wczas rano ,nie znam takiego trybu i muszę się przyzwyczajać ,ogród powoli podnosi się z deszczu i pewnie zaraz będą susze.
Iwonko,dziękuję za tyle pięknych słów,aż duma mnie rozpiera,że takie moje malowanie roślinami się podoba ,Wanilla to bardzo delikatna i skromna róża ,ale ma dużo wdzięku,ogarniałam ogród szybko,bo są urlopy i muszę chodzić do pracy ja ,pozdrawiam
Aluś dopiero dzisiaj u mnie nie padało,chociaż wisiało w powietrzu,a po południu wyszło słoneczko,moje ostróżki powiązane,a jeszcze sie pochyliły od ciężaru mokrych kwiatów,na ławeczce już posiadujemy,bo tam jest super mikroklimat,pozdrawiam
Bożenko,na razie nie podlewam ,a grzybki są pojedyncze w ogrodzie ,ale myślę ,że po tych deszczach to jakiś wysyp będzie
,pozdrawiam
_oleander_,dziękuję ,fajnie ,że się podoba ,uwielbiam jak rośliny wylewają się z rabat,zawsze o takim ogrodzie marzyłam ,teraz już i u mnie dolane,ale mają przyjść upały i znowu będzie sucho,ale na razie cieszmy sie tym co mamy,u mnie też leżą niektóre rośliny ,ale myślę ,że wstaną ,najbardziej położyło ostróżki,pozdrawiam
Gosiu,miło,że się podoba ,zakątków u mnie mnóstwo,i w każdym można coś dojrzeć ,pozdrawiam
Dorotko,tarczownica ma tam sucho ,bo konkurencja o wodę jest duża,a rabata trochę podniesiona ,więc szybciej wysycha,ale tarczownice sie tym nie przejmują i jakoś sobie radzą bez uszczerbku,nawet ich tam nigdy nie podlewam ,pozdrawiam
Kasiu,czerwona tawułka jest średnia ,ma około 40-50 cm ,nie wiem co źle robicie z wilczomleczem ,czy ziemia im nie odpowiada,ja nawet jakieś fragmenty malusie co się oderwały wsadziłam i wszystko rośnie ,on nie lubi kopania koło siebie ,bo pędy idą poziomo dość płytko pod ziemią ,pozdrawiam,ostróżki uwielbiam,pozdrawiam
Iwonko,tam sie rewelacyjnie siedzi ,a zakręcone ścieżki z ogrodu prowadzą właśnie do tego lasku,i teraz już można odpocząć ,bo jest na czym usiąść ,ja myślę ,że w całym ogrodzie jest dobra energia i zamknięta brzozami,pozdrawiam
Kasiu Kasiula 17,ogród doprowadziłam do porządku ,to teraz poszłam do pracy ,ale też sobie weźmiemy urlop a co też musimy odpocząć i pewnie wyjedziemy do lasu,ktoś miewa się dobrze,i mam nadzieję ,że zawsze tak będzie ,pozdrawiam
Iwonko,dziękuję za tyle pięknych słów,aż duma mnie rozpiera,że takie moje malowanie roślinami się podoba ,Wanilla to bardzo delikatna i skromna róża ,ale ma dużo wdzięku,ogarniałam ogród szybko,bo są urlopy i muszę chodzić do pracy ja ,pozdrawiam

Aluś dopiero dzisiaj u mnie nie padało,chociaż wisiało w powietrzu,a po południu wyszło słoneczko,moje ostróżki powiązane,a jeszcze sie pochyliły od ciężaru mokrych kwiatów,na ławeczce już posiadujemy,bo tam jest super mikroklimat,pozdrawiam

Bożenko,na razie nie podlewam ,a grzybki są pojedyncze w ogrodzie ,ale myślę ,że po tych deszczach to jakiś wysyp będzie

_oleander_,dziękuję ,fajnie ,że się podoba ,uwielbiam jak rośliny wylewają się z rabat,zawsze o takim ogrodzie marzyłam ,teraz już i u mnie dolane,ale mają przyjść upały i znowu będzie sucho,ale na razie cieszmy sie tym co mamy,u mnie też leżą niektóre rośliny ,ale myślę ,że wstaną ,najbardziej położyło ostróżki,pozdrawiam

Gosiu,miło,że się podoba ,zakątków u mnie mnóstwo,i w każdym można coś dojrzeć ,pozdrawiam

Dorotko,tarczownica ma tam sucho ,bo konkurencja o wodę jest duża,a rabata trochę podniesiona ,więc szybciej wysycha,ale tarczownice sie tym nie przejmują i jakoś sobie radzą bez uszczerbku,nawet ich tam nigdy nie podlewam ,pozdrawiam

Kasiu,czerwona tawułka jest średnia ,ma około 40-50 cm ,nie wiem co źle robicie z wilczomleczem ,czy ziemia im nie odpowiada,ja nawet jakieś fragmenty malusie co się oderwały wsadziłam i wszystko rośnie ,on nie lubi kopania koło siebie ,bo pędy idą poziomo dość płytko pod ziemią ,pozdrawiam,ostróżki uwielbiam,pozdrawiam

Iwonko,tam sie rewelacyjnie siedzi ,a zakręcone ścieżki z ogrodu prowadzą właśnie do tego lasku,i teraz już można odpocząć ,bo jest na czym usiąść ,ja myślę ,że w całym ogrodzie jest dobra energia i zamknięta brzozami,pozdrawiam

Kasiu Kasiula 17,ogród doprowadziłam do porządku ,to teraz poszłam do pracy ,ale też sobie weźmiemy urlop a co też musimy odpocząć i pewnie wyjedziemy do lasu,ktoś miewa się dobrze,i mam nadzieję ,że zawsze tak będzie ,pozdrawiam

-
Marysiu,nawet ja siedzę ,bo to miejsce jest czarujące i goście też w niedzielę siedzieli i byli tym zakątkiem zauroczeni,zobaczysz jak posiedzisz,ostróżki są tak cudowne ,że sama nie mogę się napatrzyć ,robię zdjęcia ,ale nie mam kiedy wstawiać ,bo wieczór padam są wszystkie już w laptopie tylko teraz przełożyć na forum ,już 2 dni przyzwyczajam się do nowego zajęcia ,ale pewnie i my weźmiemy urlop koło15 lipca,wiec może te dwa tygodnie wytrzymam ,pozdrawiam
Asiu,ta ławeczka bardzo jest w tych brzozach potrzebna ,bo nie było na czym przysiąść w takim wspaniałym otoczeniu,pozdrawiam
Aguś,staram sie mieć różnorodność i uwielbiam jak rośliny się wylewają ,ale miło,że i tobie się podoba ,pozdrawiam
Eluś ta ostróżka to Misty Mauves,dla mnie najpiękniejsza ,ma kolor jasno niebieski z odcieniem delikatnego różu,pokażę ja jeszcze bardziej rozwiniętą ,ogród kipi kolorami to prawda,to najpiękniejszy chyba okres w ogrodzie,pozdrawiam
Ewuniu,ona sięga do nieba,bo robiąc zdjęcie trzeba przykucnąć ,ponieważ kwiatuszki są skierowane na dół,muszę zerknąć do notatek ,bo nie pamiętam nazwy tej piwonii,lubię tajemniczość w ogrodzie ,bo człowiek ciągle idzie dalej ,żeby coś odkryć,pozdrawiam i buziaczki
Dorotko,ta natychmiastowa reakcja do dzisiaj siedzi mi w głowie
i na moje pytanie to dlaczego zbierałeś się rok do montażu tej ławeczki odpowiedział,że wcześniej to chyba nie była tak potrzebna
co do ostróżek to myślę,że to jest odmianą ,zasilam nawozami potasowo fosforowymi ,na wiosnę nieco obornika ,teraz jak była w sanatorium była wielka susza ,a nie były podlane ani raz i tez cudownie przetrwały,pozdrawiam 

Asiu,ta ławeczka bardzo jest w tych brzozach potrzebna ,bo nie było na czym przysiąść w takim wspaniałym otoczeniu,pozdrawiam

Aguś,staram sie mieć różnorodność i uwielbiam jak rośliny się wylewają ,ale miło,że i tobie się podoba ,pozdrawiam

Eluś ta ostróżka to Misty Mauves,dla mnie najpiękniejsza ,ma kolor jasno niebieski z odcieniem delikatnego różu,pokażę ja jeszcze bardziej rozwiniętą ,ogród kipi kolorami to prawda,to najpiękniejszy chyba okres w ogrodzie,pozdrawiam

Ewuniu,ona sięga do nieba,bo robiąc zdjęcie trzeba przykucnąć ,ponieważ kwiatuszki są skierowane na dół,muszę zerknąć do notatek ,bo nie pamiętam nazwy tej piwonii,lubię tajemniczość w ogrodzie ,bo człowiek ciągle idzie dalej ,żeby coś odkryć,pozdrawiam i buziaczki

Dorotko,ta natychmiastowa reakcja do dzisiaj siedzi mi w głowie

-
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Co to za olbrzymia róża na pierwszych zdjęciach?
Czy moglabym prosić o patyczki z niej?
Czy moglabym prosić o patyczki z niej?
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Czy takie widoczki mogą się znudzić
Maki sliczne
A te rabaty różane przed domem 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aż mi w głowie zawirowało Martusiu, a ta różyczka boska jest 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Dobra wiadomość
Martuś jakie róże masz cudowne ja to mam deszcz i deszcz i choroby grzybowe zaczynają atakować.

Martuś jakie róże masz cudowne ja to mam deszcz i deszcz i choroby grzybowe zaczynają atakować.