GABI ja wyciachałam całego Księciunia i zostawiłam tylko młode pędy to samo zrobiłam z RU lecz czekam na wiosnę ,żeby dokumentnie go odmłodzić to samo zrobię z Austinkowym Karolkiem .Niech Oczęta dostaną trochę oddechu, bo zamordowałby mi je. LO szybko odrośnie to wigorna róża u mnie ma już sporo nowych pędów a te cieniutki zaraz wycinam
TERENIU

Muscadeta zimowałam w donicy razem z daliami, bo już parę razy ją straciłam .Teraz też rośnie w donicy lecz soki ciągnie z gleby, bo już się zakorzeniła.Sporo lilii mi nie zakwitnie po prostu zniknęły albo zmarzły
MARYSIU myślałam ,ze to Global Village lecz niestety ona zniknęła została tylko z tej serii
Baruta.Ta lilia to pełna jakieś 3-4 lata stała jak zaklęta a w tym roku wystrzeliła zadziwiając mnie bo ma aż 2 kwiaty i maluszka obok siebie .To chyba będzie
Innocent Lady a reszta pełnych lilii które wtedy kupiłam niestety padły

Tam gdzie rośnie Innocent Lady jest względnie sucho bo Elżbietka ciągnie i Modrzew pendula tez .Rośnie trochę w cieniu i może zbytnio się wyciąga .Niestety wszystkie z serii Global rosną pod ściana a tam podlewanie bo powojnik i róże i nie dały rady
FLORIANIE ja niestety nie zostawiam nasienników liliowców także liliom ścinam kwiatostany .Może czas niektórym zostawić nasienniki.Ja twierdzę czy nazwana czy nie jeśli jest ładna to może być bez imienia