żeby posadzić RiB, ta Twoja Jagodzianka jest cuuudowna
Słoneczne rabaty
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Słoneczne rabaty
Sabinko ja na razie nie planuję założenia wątku, bo na to trzeba mieć ogród a nie niecałe 100m2 rabat .Pozwolisz że prawdziwy ogród będę oglądała u Ciebie. Czemu mówisz że Venrosę mocno przytniesz po kwitnieniu
i jeszcze ile miejsca trzeba mieć

Pozdrawiam Ela
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudeńka pokazujesz, Sabinko

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, Mme Louis to wstrętna kapryśnica. A tak. Powiem to. I liczę się z konsekwencjami. Pochwaliłam ją i dopiero dzisiaj przy obcinaniu przekwitłych kwiatów zauważyłam masę brązowych pączków. Już jej wilgotność nie odpowiada i pączki zamiast się rozwijać oblekają się zbrązowiałym pierwszym płatkiem i takie już zostają
A fe, nieładnie, a tak jej słodziłam
Tulap, no właśnie moja jest w półcieniu. W ubiegłym roku rosła w słońcu i niestety bardzo szybko opadały jej płatki. Wytrzymywała góra dwa dni i pyk, po róży..
Podobno wybarwianie zależy też w dużej mierze od rodzaju podłoża, a co tu dużo mówić, u mnie róże mają ciężką, gliniastą i zbitą ziemię
Eliza, u mnie jest niewiele więcej, bo na część ogrodową mam wytyczone 200 m2, a w tym są jeszcze wiaty na drewno i na rzeczy typu "rzuć to pod dach"
Venrosę muszę konkretnie przyciąć, bo to potwór różany. W ubiegłym roku cięłam jedynie dwa oczka poniżej przekwitłego kwiatu i wyrosła na ponad 2 metry
Chyba nie muszę dodawać, że przy wyprostowanym pokroju jej kwiaty były podziwiane jedynie z lotu ptaka
Co do Rhapsody to nie potrafię ci odpowiedzieć. Moja jest malutka i nie ma nawet 1 metra, taki malutki zgrabny krzaczek obsypany "jagódkami". Widziałam natomiast w innych wątkach (zabij mnie, bo nie wiem u kogo) RiB która była prowadzona jak pnąca i miała około 2m.
Moniko, a wiesz, że wczoraj byłam u ciebie i jakoś nie zdążyłam nic wpisać..Nadrabiałam olbrzymie forumowe zaległości
Moje widoki to nic przy twojej wielkiej pnącej trójcy 
Tulap, no właśnie moja jest w półcieniu. W ubiegłym roku rosła w słońcu i niestety bardzo szybko opadały jej płatki. Wytrzymywała góra dwa dni i pyk, po róży..
Podobno wybarwianie zależy też w dużej mierze od rodzaju podłoża, a co tu dużo mówić, u mnie róże mają ciężką, gliniastą i zbitą ziemię
Eliza, u mnie jest niewiele więcej, bo na część ogrodową mam wytyczone 200 m2, a w tym są jeszcze wiaty na drewno i na rzeczy typu "rzuć to pod dach"
Venrosę muszę konkretnie przyciąć, bo to potwór różany. W ubiegłym roku cięłam jedynie dwa oczka poniżej przekwitłego kwiatu i wyrosła na ponad 2 metry
Moniko, a wiesz, że wczoraj byłam u ciebie i jakoś nie zdążyłam nic wpisać..Nadrabiałam olbrzymie forumowe zaległości
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Sabinko, u Ciebie już ogromne różane królestwo, och jakie one śliczniutkie a co jedna to ładniejsza i z kształtu i z koloru.
A co słychać u powojników, Anioł już Ci zakwitnął, bo mój właśnie zaczął.
Ładna paka z jeżówkami, u mnie część tej zimy nie przetrwało.
A co słychać u powojników, Anioł już Ci zakwitnął, bo mój właśnie zaczął.
Ładna paka z jeżówkami, u mnie część tej zimy nie przetrwało.
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku , jakie śliczne te Twoje różyczki a Nostalgia miodzio , urzekła mnie .
- nifredil

Stasiu, Anioł cały w pączkach i trzyma mnie w niepewności, albo boi się czy go pokocham miłością bezwarunkową jak nasza Aneczka. Póki co zrobiłam mu oprysk, bo miał na sobie tonę mszyc
Za to Warszawska Nike zakwitnie dosłownie na dniach, bo pączek już zaczyna się otwierać
Maryś, prawda, że piękna
. Zakochana w niej jestem po uszy odkąd ją zobaczyłam u Kasi Robaczka. Jak truskawki ze śmietanką.. idealne połączenie

Maryś, prawda, że piękna

- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Sabinko normalnie się zapowietrzyłam tyle piękności zobaczyłam.
Mchowa rzeczywiście robi wrażenie.
Comte i mnie zachwyca.
A na mojego piennego Leonardo wlazł mączniak.
Mchowa rzeczywiście robi wrażenie.
Comte i mnie zachwyca.
A na mojego piennego Leonardo wlazł mączniak.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Sabinko i cóż ja mogę powiedzieć na takie widoki...chyba tylko tyle, że moje
szybciej bije, a oczy nie mogą się napatrzeć i nacieszyć
Chciałabym aby czas stanął w miejscu...
Mme Louis Leveque jest prześliczna
Twoją Comte de Chambord podziwiam już od zeszłego roku i z tego podziwu wyjść nie mogę
Aż mi się wierzyć nie chce, że ta róża może być tak zachwycająca. O mojej pisałam już tyle razy, że nie będę się powtarzać
Dostała swoją ostatnią szansę...jeśli nie sprawdzi się na nowym miejscu, to ją pożegnam.
Chciałabym aby czas stanął w miejscu...Mme Louis Leveque jest prześliczna
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Sabinko,ale piękna kolekcja,jak to cieszy ,my chyba jesteśmy jak dzieci ciągle nam mało ,a cieszymy sie z naszych kwiatuszków bardzo ,chciałam zapytać jaka duża rośnie Comte de Chambord,bo taką dobrą ocenę jej wystawiłaś ,a mnie wypadło w przed ogródku 5 róż,ale muszę mieć 70-90-cm,pozdrawiam 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Sabinko róże cudne,zdrowe, pięknie sfotografowane.
Comte de Chambord tym razem wpadła mi w oko, czy to jeden krzak. 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
No, to niedługo zaszczycą Cię kwiatami, wpadnę zobaczyć jak się sprawują.
Ostróżka z naparstnicą ładnie skomponowana i jarzmianka ślicznie zakwitła.

Ostróżka z naparstnicą ładnie skomponowana i jarzmianka ślicznie zakwitła.
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Sabinko Ty podstępna istoto
Było pokazywać paczkę z Bylinowego Raju??? U mnie, oczywiście, instynkt posiadania zawołał wielkim głosem też chcieć, chcieć mieć!!!! i tym sposobem osiem dyszek pooooooszło
Faktycznie lato zaczęło się niepamiętnymi chłodami i od tygodnia nic nowego nie zakwitło
Najbardziej żałuję, ze nie obejrzymy w tym roku światełek robaczków świętojańskich
Chyba, że ich okres godowy się przesunął?
Zazdroszczę Ci Jubilee
Ja do swojej już siły nie mam... Trafiłam na słabą sadzonkę, która drugi rok z rzędu ma wysokość 20 cm i jeden kwiatek wielkości stokrotki
Zastanawiam się czy jej po prostu nie wywalić na kompost a kupić lepszą, zdrową sadzonkę...
Faktycznie lato zaczęło się niepamiętnymi chłodami i od tygodnia nic nowego nie zakwitło
Zazdroszczę Ci Jubilee
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Sabinko prześladuje mnie Queen of Sweden gdzie wejdę do ogródka ta piękność puszcza oko, a u Ciebie jeszcze jej sesja, przepadłam muszę ją mieć.
Bonica u mnie szaleje bo jej pozwalam, ale jeśli chcesz mieć mniejszy egzemplarz nie bój się sekatora, tnij, trzymaj w ryzach, jej nie zaszkodzisz.
Bonica u mnie szaleje bo jej pozwalam, ale jeśli chcesz mieć mniejszy egzemplarz nie bój się sekatora, tnij, trzymaj w ryzach, jej nie zaszkodzisz.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A mnie Queen of Sweeden prześladuje z innego powodu. Dałam jej już CZWARTE miejsce i w każdym miała i ma po jednym, dwa kwiatki, które szybko się osypują. Ani słońce, ani półcień - kurcze, nic jej nie pasuje. Jestem bliska tego, aby ją wywalić. 
Natomiast Mary Rose to rzeczywiście wspaniała angielka i trzyma pędy prosto do góry. Super odmiana.
Sabinko śliczne te twoje ujęcia, jestem pełna podziwu.
Natomiast Mary Rose to rzeczywiście wspaniała angielka i trzyma pędy prosto do góry. Super odmiana.
Sabinko śliczne te twoje ujęcia, jestem pełna podziwu.
- nifredil

Witajcie Kochani
Mam ambitne plany aby dzisiejszego dnia ogarnąć sprawy forumowe. Te plany kotłują się w głowie od kilku dni, ale przez tą okropną suszę człowiek robi się równie osowiały jak rośliny i wyłazi ze mnie głęboko upychany leń
Dlatego zostawiam porcję zaległych zdjęć, a na posty odpowiem wieczorem.. Ściskam gorąco
Arthur Bell

Doris Tysterman

Casanova.. rozczarowanie sezonu. W tamtym roku była jedną z obficiej kwitnących róż.. w tym roku bieda z nędzą.. dwa kwiaty

Eden Rose

Doczekałam się również Chopina

Firletka od mojej mamci

Jarzmianka od Stasi

Szalone krwawniki.. została ostatnia kępa

Zaczątek lilii

I marnych liliowców

Na deser zostawiłam różę która wprawiła mnie w szok ilością kwiatów i ciężkością pędów..
Mme Plantier. Kupując widziałam zdjęcia u Ewci/Gloriadei, ale na szał kwitnieniowy nastawiałam się za rok-dwa. Dlatego nie zadbałam o odpowiednią podporę
Różyca miała inne plany i wraz z końcem czerwca obsypała się białym puchem kwiatowym.. Urzekające drobne kwiaty i równie urzekający zapach. Polecam przy mocnych podporach.

Wysuszony na wiór trawnik, "dzieci w ogrodzie" i ostróżki giganty..

Mam ambitne plany aby dzisiejszego dnia ogarnąć sprawy forumowe. Te plany kotłują się w głowie od kilku dni, ale przez tą okropną suszę człowiek robi się równie osowiały jak rośliny i wyłazi ze mnie głęboko upychany leń
Arthur Bell

Doris Tysterman

Casanova.. rozczarowanie sezonu. W tamtym roku była jedną z obficiej kwitnących róż.. w tym roku bieda z nędzą.. dwa kwiaty

Eden Rose

Doczekałam się również Chopina

Firletka od mojej mamci

Jarzmianka od Stasi

Szalone krwawniki.. została ostatnia kępa

Zaczątek lilii

I marnych liliowców

Na deser zostawiłam różę która wprawiła mnie w szok ilością kwiatów i ciężkością pędów..
Mme Plantier. Kupując widziałam zdjęcia u Ewci/Gloriadei, ale na szał kwitnieniowy nastawiałam się za rok-dwa. Dlatego nie zadbałam o odpowiednią podporę

Wysuszony na wiór trawnik, "dzieci w ogrodzie" i ostróżki giganty..