Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko ja na razie nie planuję założenia wątku, bo na to trzeba mieć ogród a nie niecałe 100m2 rabat .Pozwolisz że prawdziwy ogród będę oglądała u Ciebie. Czemu mówisz że Venrosę mocno przytniesz po kwitnieniu :?: i jeszcze ile miejsca trzeba mieć
żeby posadzić RiB, ta Twoja Jagodzianka jest cuuudowna ;:63 ;:138
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudeńka pokazujesz, Sabinko :D ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, Mme Louis to wstrętna kapryśnica. A tak. Powiem to. I liczę się z konsekwencjami. Pochwaliłam ją i dopiero dzisiaj przy obcinaniu przekwitłych kwiatów zauważyłam masę brązowych pączków. Już jej wilgotność nie odpowiada i pączki zamiast się rozwijać oblekają się zbrązowiałym pierwszym płatkiem i takie już zostają :evil: A fe, nieładnie, a tak jej słodziłam ;:224
Tulap, no właśnie moja jest w półcieniu. W ubiegłym roku rosła w słońcu i niestety bardzo szybko opadały jej płatki. Wytrzymywała góra dwa dni i pyk, po róży..
Podobno wybarwianie zależy też w dużej mierze od rodzaju podłoża, a co tu dużo mówić, u mnie róże mają ciężką, gliniastą i zbitą ziemię ;:131
Eliza, u mnie jest niewiele więcej, bo na część ogrodową mam wytyczone 200 m2, a w tym są jeszcze wiaty na drewno i na rzeczy typu "rzuć to pod dach" ;:306
Venrosę muszę konkretnie przyciąć, bo to potwór różany. W ubiegłym roku cięłam jedynie dwa oczka poniżej przekwitłego kwiatu i wyrosła na ponad 2 metry :shock: Chyba nie muszę dodawać, że przy wyprostowanym pokroju jej kwiaty były podziwiane jedynie z lotu ptaka ;:224 Co do Rhapsody to nie potrafię ci odpowiedzieć. Moja jest malutka i nie ma nawet 1 metra, taki malutki zgrabny krzaczek obsypany "jagódkami". Widziałam natomiast w innych wątkach (zabij mnie, bo nie wiem u kogo) RiB która była prowadzona jak pnąca i miała około 2m.
Moniko, a wiesz, że wczoraj byłam u ciebie i jakoś nie zdążyłam nic wpisać..Nadrabiałam olbrzymie forumowe zaległości ;:131 Moje widoki to nic przy twojej wielkiej pnącej trójcy ;:oj
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sabinko, u Ciebie już ogromne różane królestwo, och jakie one śliczniutkie a co jedna to ładniejsza i z kształtu i z koloru. ;:138 ;:138
A co słychać u powojników, Anioł już Ci zakwitnął, bo mój właśnie zaczął. :tan
Ładna paka z jeżówkami, u mnie część tej zimy nie przetrwało. ;:145
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku , jakie śliczne te Twoje różyczki a Nostalgia miodzio , urzekła mnie .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu, Anioł cały w pączkach i trzyma mnie w niepewności, albo boi się czy go pokocham miłością bezwarunkową jak nasza Aneczka. Póki co zrobiłam mu oprysk, bo miał na sobie tonę mszyc :shock: Za to Warszawska Nike zakwitnie dosłownie na dniach, bo pączek już zaczyna się otwierać :heja
Maryś, prawda, że piękna ;:167 . Zakochana w niej jestem po uszy odkąd ją zobaczyłam u Kasi Robaczka. Jak truskawki ze śmietanką.. idealne połączenie ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko normalnie się zapowietrzyłam tyle piękności zobaczyłam. ;:oj
Mchowa rzeczywiście robi wrażenie. ;:oj
Comte i mnie zachwyca. ;:215
A na mojego piennego Leonardo wlazł mączniak. ;:222
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko i cóż ja mogę powiedzieć na takie widoki...chyba tylko tyle, że moje ;:97 szybciej bije, a oczy nie mogą się napatrzeć i nacieszyć Obrazek Chciałabym aby czas stanął w miejscu...
Mme Louis Leveque jest prześliczna ;:167 Twoją Comte de Chambord podziwiam już od zeszłego roku i z tego podziwu wyjść nie mogę ;:oj Aż mi się wierzyć nie chce, że ta róża może być tak zachwycająca. O mojej pisałam już tyle razy, że nie będę się powtarzać ;:222 Dostała swoją ostatnią szansę...jeśli nie sprawdzi się na nowym miejscu, to ją pożegnam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko,ale piękna kolekcja,jak to cieszy ,my chyba jesteśmy jak dzieci ciągle nam mało ,a cieszymy sie z naszych kwiatuszków bardzo ,chciałam zapytać jaka duża rośnie Comte de Chambord,bo taką dobrą ocenę jej wystawiłaś ,a mnie wypadło w przed ogródku 5 róż,ale muszę mieć 70-90-cm,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko róże cudne,zdrowe, pięknie sfotografowane. ;:oj Comte de Chambord tym razem wpadła mi w oko, czy to jeden krzak. :?:
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No, to niedługo zaszczycą Cię kwiatami, wpadnę zobaczyć jak się sprawują. ;:224
Ostróżka z naparstnicą ładnie skomponowana i jarzmianka ślicznie zakwitła. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Sabinko Ty podstępna istoto :wink: Było pokazywać paczkę z Bylinowego Raju??? U mnie, oczywiście, instynkt posiadania zawołał wielkim głosem też chcieć, chcieć mieć!!!! i tym sposobem osiem dyszek pooooooszło ;:224
Faktycznie lato zaczęło się niepamiętnymi chłodami i od tygodnia nic nowego nie zakwitło :( Najbardziej żałuję, ze nie obejrzymy w tym roku światełek robaczków świętojańskich ;:145 Chyba, że ich okres godowy się przesunął?
Zazdroszczę Ci Jubilee :wink: Ja do swojej już siły nie mam... Trafiłam na słabą sadzonkę, która drugi rok z rzędu ma wysokość 20 cm i jeden kwiatek wielkości stokrotki :( Zastanawiam się czy jej po prostu nie wywalić na kompost a kupić lepszą, zdrową sadzonkę...
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Sabinko prześladuje mnie Queen of Sweden gdzie wejdę do ogródka ta piękność puszcza oko, a u Ciebie jeszcze jej sesja, przepadłam muszę ją mieć.

Bonica u mnie szaleje bo jej pozwalam, ale jeśli chcesz mieć mniejszy egzemplarz nie bój się sekatora, tnij, trzymaj w ryzach, jej nie zaszkodzisz.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A mnie Queen of Sweeden prześladuje z innego powodu. Dałam jej już CZWARTE miejsce i w każdym miała i ma po jednym, dwa kwiatki, które szybko się osypują. Ani słońce, ani półcień - kurcze, nic jej nie pasuje. Jestem bliska tego, aby ją wywalić. ;:223
Natomiast Mary Rose to rzeczywiście wspaniała angielka i trzyma pędy prosto do góry. Super odmiana. ;:108
Sabinko śliczne te twoje ujęcia, jestem pełna podziwu.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani :wit
Mam ambitne plany aby dzisiejszego dnia ogarnąć sprawy forumowe. Te plany kotłują się w głowie od kilku dni, ale przez tą okropną suszę człowiek robi się równie osowiały jak rośliny i wyłazi ze mnie głęboko upychany leń :oops: Dlatego zostawiam porcję zaległych zdjęć, a na posty odpowiem wieczorem.. Ściskam gorąco ;:168

Arthur Bell

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doris Tysterman

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Casanova.. rozczarowanie sezonu. W tamtym roku była jedną z obficiej kwitnących róż.. w tym roku bieda z nędzą.. dwa kwiaty ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden Rose

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doczekałam się również Chopina

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Firletka od mojej mamci :)

Obrazek

Jarzmianka od Stasi

Obrazek

Szalone krwawniki.. została ostatnia kępa :twisted:

Obrazek

Zaczątek lilii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I marnych liliowców ;:306

Obrazek

Obrazek

Na deser zostawiłam różę która wprawiła mnie w szok ilością kwiatów i ciężkością pędów..
Mme Plantier. Kupując widziałam zdjęcia u Ewci/Gloriadei, ale na szał kwitnieniowy nastawiałam się za rok-dwa. Dlatego nie zadbałam o odpowiednią podporę ;:131 Różyca miała inne plany i wraz z końcem czerwca obsypała się białym puchem kwiatowym.. Urzekające drobne kwiaty i równie urzekający zapach. Polecam przy mocnych podporach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wysuszony na wiór trawnik, "dzieci w ogrodzie" i ostróżki giganty..

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”