Hej Beatko, pięknie Ci wszystko kwitnie U mnie rojniki położyły się całkiem na tarasie, leje cały czas bez przerwy. Róże klapnięte, niektórym połamały się kwiaty na łodyżkach, bo za duzo deszczu maja w swoich kwiatach. Podobno to ostatni dzień tak deszczowy, ale patrząc na niebo, wcale się na to nie zanosi
ta czerwona to tawula, ma śliczny kolor, lubię na nią patrzeć,
u nas dziś sporo słońca było, więc przesyłam je tez do was
byliśmy na działce, skosiliśmy trawę,. trochę plewiłam, jej jak to zielsko rośnie, to skandal!!!!
aparatu zapomniałam, ale mam kilka sobotnich zdjęć:
Dawno do Ciebie nie zaglądałam Beciu. Bardzo ładnie działka się prezentuje. Te podrośnięte już iglaki dają fajne tło innym roślinkom. Ja muszę na taki efekt u siebie trochę poczekać. Też już zbieram ogóreczki i własną fasolkę szparagową, a jeden pomidorek dostał już nawet rumieńców. Bardzo się już cieszę na zbiory pomidorów. Oby jakaś zaraza tfu, tfu nam nie wpadła po tych ostatnich deszczach.
Jowa zawsze to radość przynieść do domu coś swojego:)
ada.kj fajnie, że wpadłaś:)
działka zmienia się z każdym rokiem, oglądałam zdjęcia sprzed 3 lat, wielu rzeczy wcale tam nie było, a jak wszystko urosło, to uświadamiam sobie dopiero wtedy.
U Ciebie na pewno też wszystko szybko urośnie:)
pozdrawiam
Boniu na razie spisuje się dobrze, nawet kwitnąć zaczyna.
On jest z rodziny wrzosowatych, rośnie w kwaśnej ziemi, przykryty korą. Mam go miesiąc, może dwa, więc na razie bez szczegółów:)
ps. ładne zakupy poczyniłaś:)
Beatko od ilu lat uprawiasz działeczkę widoczki śliczne oj wiele bym dała za taki ład i porządek u siebie wszystko takie uporządkowane i wymuskane w każdym kąciku a trawy Ty już mi ich nie pokazuj bo też mam ostatnio na ich punkcie schizę