Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Tereniu mam akant o takich kolczastych liściach to też sczerniały ale niektóre są zielone natomiast taki o liściach jak dąb o falowanym brzegu powychodził na wierzch. Jak podrośnie mogę się podzielić :D Zapraszam przyjeżdżajcie ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale właśnie miałam pytać o akant, bo u mnie wyszedł ;:333 Deszczu nie miałam ;:185 Od rana pogoda jak drut dopiero po południu powiało i przywiało trochę chmur, a na deszcz czekam z wytęsknieniem tym bardziej że posadziłam dużo roślin. Jak nie to jutro pierwszy raz uruchamiam węża :D Koty już kwietniowe, wyluzowane :D wiosna kolorowa śliczna!
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michałku zdjęcia jak zwykle piękne.U mnie niestety znowu zapowiadają przymrozki, a już poprzednią noc nie było. Pojadę w sobotę na wioseczkę to sprawdzę swój akant chociaż u mnie wszystko wychodzi z ziemi i zakwita z opóźnieniem. abeliofylum dzisiaj przyszło tzn taką mam nadzieję że to przysłali co zamawiałam.Ogólnie jestem rozczarowana wyglądem roślin jakie otrzymałam z tej szkółki. Jedynie abeliofylum wygląda w miarę dobrze.Sadząc od razu zrobię odkład dla Ciebie.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit Przeczytałam Twoje wątki i zaznaczam swoją obecność,żeby mi kolejne wpisy nie umknęły.Podoba mi się w jaki sposób przedstawiasz swój ogród i zwierzaki.Poczułam się jak u siebie bo podzielam twoją ogrodniczą pasję a i kotów ci u mnie dostatek ;:306 Właśnie doczekałam się nowego kociego przychówku i już oczami wyobraźni widzę co czeka moje roślinki ;:173 Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Z tą 10-cio kilogramową dalią przesadziłeś :;230 Ale fakt - była tak duża, że moja mama się zbuntowała i nie chciała jej sadzić. Dobrze, że znalazła nowego właściciela ;:136
Z Tojotką złapałem najlepszy kontakt. Wspaniały kot :!:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jutro nadal będę zajmować się różami, ale dla odpoczynku mam zamiar posadzić cebulę, rzodkiewkę, sałatę i groszek. Niech by już coś rosło w warzywniku, bo mi okropnie smutno, kiedy całkiem pusty :roll:
Koty biegały po ogrodzie i wszystkie śpią.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj! Wpisuję się po półrocznej przerwie. Muszę poczytać zaległości. Uwielbiam Twoje koty. Sama mogę mieć tylko jednego (sąsiedzi ;:185 ).
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Deszczy w nocy miałem 4 , jeden tak mocny, że mnie obudziło walenie w szyby. Dzień był ciepły ale wiatr lodowaty. Wierzchnią warstwę gleby mam wysuszoną ale 1 cm głębiej jest już bardzo mokro.
Gosiu Dziękuję ;:180 Z jakiej szkółki zamawiałaś? Od kilku lat zamawiam z internetu i zauważyłem , że im mniejszą przyślą roślinę to się szybciej przyjmie. Z góry dziękuję za abeliofylum (nie wiem czemu ciągle chce mi się napisać abelifolium :lol: )
Aniu Bardzo mnie cieszy, że jesteś miłośniczką kotów. Teraz czekam aż otworzysz wątek, żeby Twoje pociechy zobaczyć. A mój Diablik dziś wypoczywał tak

Obrazek

Jacku Jak ją niosłem do piwnicy to mi się wydawała, że ma co najmniej 10 kg, szczególnie gdy ją przyrównam do innych :wink: Tojotka chyba za Tobą zatęskniła bo jakaś dziś osowiała chodzi. Całe towarzystwo jednak nie oddala się od domu.
Ewa Właśnie mi przypomniałaś, że nie posiałem jeszcze sałaty ;:oj
Moniko Cieszę się , że zajrzałaś. Gdyby się jakieś przyplątały to chętnie bym je ugościł, o właśnie! Sępuś za oknem domaga się wpuszczenia :D
A ja dziś posadziłem czosnki, krwawnik i rutewki od Ursy, liliowca od Jacka, lubczyki, bielunie przywiezione jesienią przez Tereskę TerDob

Obrazek

Czy trzeba je przyciąć?
Dziś wyrzuciłem gajowce, jutro zamierzam pozbyć się 2 czteroletnich sumaków.
Chciałbym pokazać jeszcze coś co na mnie zrobiło wrażenie dzisiejszego dnia, otóż wyburzają u nas hotel postawiony za komuny, przeszedł teraz w ręce prywatne i na jego miejscu mają postawić kaufland . Teraz ciekawie wygląda, jakby po trzęsieniu ziemi, mogliby go zostawić jako trwałą ruinę :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Michale zachciewa Ci się pomników ;:306
Diablik bezwładny! ;:306 u mnie gajowce nie do wyrzucenia poprzednicy nasadzili ich miliony ;:oj
Dzisiaj musiałam zastąpić deszcz, bo kwiatki wołają pić ;:304
Amorfa jeszcze nie daje znaku życia ;:185 nie martw się na pewno ożyje .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajne zwisłe łapki :D
W doniczkach datury? Ładnie przezimowały :D Moje do niskiego cięcia, bo za późno je schowałam, podobnie z pelargoniami i begoniami-ale to wyłącznie moja wina i nie mam nic na swoje usprawiedliwienie ;:223 W doniczkach z daturami zrobiłam w zeszłym roku zabezpieczenie antykotowe, powtykałam gałązki tawuł, które zostały po wiosennym cięciu. Teraz się zastanawiam, gdzie zrobić żywopłot, wszystkie patyki puściły liście :D Swoich datur nie tnij, niech sobie rosną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Michałku zamawiałam na Allegro, jedna z zamówionych roślin to porażka dwie mogą być tylko na szczęście ta"biała forsycja" w miarę dobrze wygląda.Zareklamowałam ta roślinę - porażkę i Pan zwróci mi pieniądze,ale nie o to mi chodziło składając reklamacje. Chciałam dobra roślinę.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Czemu nie, przynajmniej byłaby jedna duża ruina a nie mnóstwo małych :lol: Właśnie zauważyłem, że gajowiec jak chwast się rozsiewa wszędzie, chociaż tyle, że jest ładny. Wczoraj zastosowałem go do walki z podagrycznikiem, może wygra ;:134 W takim razie czekam na amorfy.
Ewa Musiałem im obciąć grube uschnięte konary i niech cięcia będzie na tyle :D
Gosia Niestety czasem tak bywa, ja się jakoś boję na alegro zamawiać, nie ufam im :wink:

Dziś mam ambitny plan pozbyć się 2 dużych sumaków, co z tego wyjdzie okaże się po południu.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja już wolę cięcie setki róż :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja tam zamawiam na all i nie narzekam :D Wiele renomowanych szkółek ma tam aukcje.
Walki z sumakiem nie zazdroszczę. Nie mam, ale się tyle na ten temat naczytałam...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Darmokot pisze: Dziś mam ambitny plan pozbyć się 2 dużych sumaków, co z tego wyjdzie okaże się po południu.
O nie Michale okaże się za jakiś czas, za płotem u sąsiada jest taki egzemplarz już się rozchodzi w moim kierunku. Sąsiad ma ochotę teren uporządkować i kosić no to widzę u niego trawnik sumakowy, ale mam nadzieję że do mnie nie dojdzie. Pochmurno i zimno, ale mam nadzieję na ładny weekend czego i Tobie życzę ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”