Marysiu Deszczy w nocy miałem 4 , jeden tak mocny, że mnie obudziło walenie w szyby. Dzień był ciepły ale wiatr lodowaty. Wierzchnią warstwę gleby mam wysuszoną ale 1 cm głębiej jest już bardzo mokro.
Gosiu Dziękuję

Z jakiej szkółki zamawiałaś? Od kilku lat zamawiam z internetu i zauważyłem , że im mniejszą przyślą roślinę to się szybciej przyjmie. Z góry dziękuję za abeliofylum (nie wiem czemu ciągle chce mi się napisać abelifolium

)
Aniu Bardzo mnie cieszy, że jesteś miłośniczką kotów. Teraz czekam aż otworzysz wątek, żeby Twoje pociechy zobaczyć. A mój Diablik dziś wypoczywał tak
Jacku Jak ją niosłem do piwnicy to mi się wydawała, że ma co najmniej 10 kg, szczególnie gdy ją przyrównam do innych

Tojotka chyba za Tobą zatęskniła bo jakaś dziś osowiała chodzi. Całe towarzystwo jednak nie oddala się od domu.
Ewa Właśnie mi przypomniałaś, że nie posiałem jeszcze sałaty
Moniko Cieszę się , że zajrzałaś. Gdyby się jakieś przyplątały to chętnie bym je ugościł, o właśnie! Sępuś za oknem domaga się wpuszczenia
A ja dziś posadziłem czosnki, krwawnik i rutewki od Ursy, liliowca od Jacka, lubczyki, bielunie przywiezione jesienią przez Tereskę TerDob
Czy trzeba je przyciąć?
Dziś wyrzuciłem gajowce, jutro zamierzam pozbyć się 2 czteroletnich sumaków.
Chciałbym pokazać jeszcze coś co na mnie zrobiło wrażenie dzisiejszego dnia, otóż wyburzają u nas hotel postawiony za komuny, przeszedł teraz w ręce prywatne i na jego miejscu mają postawić kaufland . Teraz ciekawie wygląda, jakby po trzęsieniu ziemi, mogliby go zostawić jako trwałą ruinę