Szostani, muszę lojalnie uprzedzić, że już parę osób mi mówiło, że świat na moich zdjęciach wygląda lepiej niż naprawdę, więc to zapewne dotyczy tez mojej posesji
Skąd mam Larsa? Działam jako wolontariusz na rzecz zwierząt w potrzebie, głównie psów, więc wciąż mam do czynienia na różne sposoby z bezdomnymi psami i tak samo było z Larsem
Jeśli szukasz psa, to oczywiście mogę pomóc

mam kontakty z wolontariatem w całej Polsce, poprzez kontakty pomogę znaleźć psa (lub kota, lub konia

) do adopcji w każdej części kraju
A ja dziś obudziłam się wcześnie, całkiem żwawa, nic mnie nie boli (tzn. boli mnie noga i plecy, ale jak na mnie to jest właściwie nic i sie nie liczy

) i duch mój rwał sie do ogrodu, chciałby kopać i sadzić, bo (kretyn

) wczoraj jeszcze nakupił roślin w Jeleniej Górze

Natomiast ciało zobaczyło, że jest tylko 5 st.C oraz mgła i postanowiło jeszcze zostać w domu, wypić gorącą kawę

i pogadać przez komputer z porządnymi ludźmi, czyli ogrodnikami
Mam taka masę sadzonek do posadzenia, że kupowanie następnych, to naprawdę

...no, ale wszyscy wiemy jak to jest, gdy ktoś ma zieloną krew w żyłach

Patrzysz, a tu stoi roślinka, której ty pilnie potrzebujesz, a ona potrzebuje ciebie... twoje ręce sięgają, by ją przygarnąć i już nie możesz pozwolić, by tam została bez ciebie
...I tak nabyłam 6 szt. lilaków i 2 szt. rh w Biedro oraz byliny w Casto

Najpierw napaliłam sie na lilaki z Biedro, bo w wątku Pat sie dowiedziałam, potem doszłam do wniosku, że nie kupię, bo to bez sensu, pewnie odmiany nie będą sie zgadzać, jak to w markecie, juz tak kupowałam różne rośliny i najczęściej to, co na etykiecie i to, co w rzeczywistości, to dwie różne rzeczy - ale jednak za taką cenę warto zaryzykować, prawda?

W jednej B. nie bylo lilaków, tylko magnolie, uznałam, że w takim razie zamykam temat i będę szukać na serio wybranych odmian, ale wczoraj przejeżdżałam obok B. i oczywiście skręciłam, żeby sprawdzić, czy może tu sa lilaki. Były.

I tak niewinny zielony kretyn

we mnie dołożył kolejne sadzonki do posadzenia. Na wszystkie, poza bylinami, trzeba wykopać dołki

a to już nie będzie takie łatwe i przyjemne jak kupowanie