Ogródek pstrokaty - część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pstrokaty - część II

Post »

Genia- Fioletowych jest najwięcej.Czy trafią się inne kolory ?.Zobaczymy za klika dni.Twoje czerwone to jakieś
odmianowe ?.

Ewa szczecińska zażyczyła sobie górki i pagórki.Więc są tyle tylko,że szare i bure bo na kwitnące goryczki jeszcze
poczekamy.Bardzo podoba mi sie określenie górki i pagórki.Określenie bardzo właściwe bo skalniak ???

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Janku czy ja dobrze pamiętam, że w zeszłym roku wymarzło Ci mnóstwo ciemierników??? Ten który pokazałeś jest przepiękny, a skalnica marzenie.....
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko- Zostało to co na obrazku.Jest jeszcze kilka biało kwitnących.Po pozostałych a było ich ok.50 szt.to
tylko wspomnienie.Kilka skalnic czeka na posadzenie.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku moje chyba nie odmianowe , dostałam jako gratis z Lilypolu jesienią .
jusbar39
50p
50p
Od: 20 paź 2012, o 09:47

Post »

Pozwolę się tu wtrącić , jeśli czerwone kokorycze z LILIPOLU u ciebie GENIU to są odmianowe a dokładnie były ciemne G.P. BAKER i blade różowe BETH EVANS . Ja je jesieniom zamawiałam i jedne już mi kwitną , a te drugi dość mizernie ,ale chyba miejsce im nie odpowiada. Janku skalniaczek cudo , ja mam raczej troszkę inny styl , piętrowy no i zwykłe polne kamienie ,a ty widzę piaskowce nabyłeś , nie dziw że w takich warunkach skalnice tak pięknie rosną , mają to co w naturze .Nabyłam ostatnio kilka odmian pierwiosnków i znów pisze do ciebie jako specjalisty w tej dziedzinie z takim zapytaniem czy tylko japoński chce teren podmokły i ziemię kwaśną ?CO roku mam problem z pierw. VIOLA , JUŻ KILKA ZAMĘCZYŁAM A TAK MI SIĘ PODOBAJĄ . Ten sam problem mam z odmianą Bulleya, niby mądre książki nic nic nie podają o kwasowości ,ale może go masz to napisz w jakich warunkach rośnie . POZDRAWIAM JUSTYŚ
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Fajne te górki i pagórki ...takie mini góry i pagóry ...jak real :wink: myślę nad takim czymś ...ale gdzie ...żurawki nie chcą zdechnąć ;:185 ...a zajmują tyle miejsca ....
...szkoda ciemierników ...niedobra zima ;:14 dobrze że ta była łagodna :tan
moja niebieska przylaszczka zaczyna kwitną ...zdecydowała się jedna :lol:
To czekam na dalsze wieści z "pstrokatego "
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to mam blado różową BETH EVANS, szkoda wolałabym ciemno różową .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłem dzisiaj na kiermaszu i plajta.Z pustą torbą przyjechałem.Miały być pełne przylaszczki ale wypadły. Nie było na czym
oka zawiesić.Ciemierniki kwitnące po 20 zl,miłek amurski 30 zł.

Justyś- Moja wiedza to tylko książkowa ale ja nie zawsze ściśle stosuję się do wskazówek tam zawartych.Jeżeli pisze,że
gleba ma być kwaśna to czasem rzucę trochę tego co ma zakwaszać.Ostatnio to i tego nie robię.Bardziej uważam na
wilgotność."Primula vialii" jest traktowany jako dwuletni chociaz można go dzielić i prawdopodobnie w ten sposob przedłuża się
jego żywotność.Wieści z FO jednak tego nie potwierdzają.Najczęściej ginie.Pozostałych które wymieniasz nie mam.

Ewa- Moje przylaszczki stoją w miejscu.Nie giną ale też nie rosną.Klan Rysiów miał kiedyś pełne przylaszczki ale nie mają.
Miałem nadzieję,że kupię chociaż jedną ale nic z tego.Piękne listki będę pokazywał jako wieści z pstrokatego bo kwiatka nowego
nie ma.

Genia- Coś taka wybredna.Jak masz coś to zaraz chcesz inną.Powoli,świat nie kończy się.Inni i tego nie mają.

Badziewie różne czyli obrazki plamiste,czosnek niedżwiedzi,cieszynianka,żywiec,wszędobylski piżmaczek i coś tam jeszcze.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magry pisze:Genia- Coś taka wybredna.Jak masz coś to zaraz chcesz inną.Powoli,świat nie kończy się.Inni i tego nie mają.
Janku tak już mam coś za coś , inni mają coś czego ja nie mam ;:7 . :;230 :;230
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ci roślinki rosną cudnie wiosennie tu i miło ;:3 ;:3 ;:3
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Genia- Tylko Berlin nas uratuje.Takie wysmaki maja tylko ci co w tamtym kierunku ciągną a póżniej w oczy fotkami
ciskają.No i choroba gotowa.

Piotruś- Co tak mało tych pochlebstw ?.Postaraj się o więcej.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janku!...witaj.
Taka jestem "padnięta" po całodziennym , intensywnie przepracowanym dniu.
Dobrze,że jutro niedziela... ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może "górki, pagórki" zamiast pstrokaty..?
Też się robisz wybredny. Na kiermaszu byłeś i nic nie kupiłeś...
Przylaszczki mam tylko dwie, ale chodzę po FO i oglądam u innych wzdychając i marząc.
Co do pierwiosnka Vialli to potwierdzam, że jest kapryśny. Mam już jednego, a może nawet dwa na sumieniu ( dość późno wychodzi - jeszcze go u mnie nie widać)
jusbar39
50p
50p
Od: 20 paź 2012, o 09:47

Post »

No cóż jak to mówią może za którymś razem się uda i ta satysfakcja...oczywiście jak nie padnie.ha..ha..a jak padnie to odpuszczę . Tak walczyłam z roku na rok z słonecznicą i w końcu w ty, roku mnie oświeciło i zabrałam do tunelu po pomidorach . I SUKCES przeżyły nawet kilka odmian ,a głupia najpierw musiałam ileś wykończyć . Z pierwiosnkiem VOLA może po prostu by go przezimować trzeba jakieś sadzoneczki od matecznej odsadzić i tym się zaopiekować . Ale tak w ogóle JANKU DZIĘKI z tymi podpowiedziami , ja raczej też tak sadzę na wyczucie więc wolę tu wasze rady niż książkowe bo te nie zawsze można przełożyć na warunki w ogrodzie . Ja np. mam straszną patelnię i tylko nieliczne części ogrodu w końcu są zacienione , na dodatek glina żyzna ,ale od lat próbuje ją rozluźnić że chyba prędzej zdrowie stracę niż to mi się uda ,ale co tam na tym polega nasze ogrodowe szaleństwo chyba .JUSTYŚ
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wieści z kiermaszu.Byłem i kupiłem to co mam oraz to czego nie mam.Mam i kupiłem,pierwiośnik bo to ładne a także miłka
amurskiego bo mój to zdechlak.Z tego czego nie mam to storczyk kukułka /bo wypadł/ oraz sangwinarię pełną,ułudkę białą,
mellitis /polska nazwa ?/.Skrzydlinkę mam ale to prezent.W samochodzie został jeszcze zawilec "Gigantea Rubra".
Koszt 100 pln.

Obrazek

Bogusiu- a ja mam wymuszoną przerwę.Czekam aż rośliny powyłażą z ziemi.Nie wiem gdzie dziubać.W innych
rejonach kraju jest cieplej a u mnie wegetacja nadzwyczaj słaba.
Iza- tylko,że górek i pagórków to ja trochę skasowałem.Natura też ich na mojej działce nie stworzyła a do tego moja
połowica za kamieniami nie przepada.Ona lubi floksy,słoneczniki a to na pagórki kamienne raczej nie pasuje.Na kiermaszu byłem.
Trzeba być bo w niedzielę mają co innego niż w sobotę.Czuwać należy.
Justyś-ja po prawie dwudziestu latach ogródkowania doszedłem do wniosku,że pewnych warunków nie przeskoczy
się.Nie mam róż / jedną mam/,powojników bo to u mnie nie rośnie i już.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”