Nie przesmradzaj..widać, widać.ibizaa pisze: moniczek dywanik ładny by był gdybym posadziła je jeden przy drugim, a takto zachciało mi sie układać z nich wzorek którego guzik widać,
Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elizko, proszę o więcej zdjęć 
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
borowina Witaj po dłuższej nieobecności
nawet widzę że u siebie Cie dawno nie było
Dziękuję bardzo za wszystkie pochwały, jest mi bardzo miło
Warzywniaczek pod folią który pokazałam to jest niewielki bo tam zaledwie będzie koper, pomidorki i papryczka. Pod taki już duży gdzie wszystkie prawie możloiwe warzywka mam zamiar posadzić kopałam w sobote ale już sił nie miałam by zdjęcia robić
Ja też jak Ty jestem ciekawa coś mi urośnie bo w sadzeniu warzyw jestem totalnym laikiem, ale noo kiedyś musi być ten pierwszy raz
trzeba byc dobrej myśli - będziemy mieć piekne, i smaczne warzywka
Zeniu ten "wzorek" na bank będzie juz zmieniony
w czerwcu wszystkie wykopie, posegreguję kolorami tyle ile się da, i ułoże je jesienią w kupie kolorystycznie - wtedy już musi je widać porządnie
hmm coś długo ta wiosna do Ciebie idzie, ale może jak przyjdzie to z wielkim impetem tak żę wszystkie nagle zaczną kwitnąć? wtedy dopiero będzie ładnie
MaGorzatka chętnie bym jakieś dodała, ale nie mam co
nie ma mnie od niedzieli wieczór tam, więc nawet nie wiem jak te moje krokusiki wyglądają i ile znów zakwitło, a słoneczko świeciło wczoraj i dziś świeci więc podejrzewam że na pewno jakieś nowe zakwitły. Może pojade dziś późnym popołudniem, a jak nie to na pewno jutro, więc nowe zdjęcia będą 
Dziękuję bardzo za wszystkie pochwały, jest mi bardzo miło
Ja też jak Ty jestem ciekawa coś mi urośnie bo w sadzeniu warzyw jestem totalnym laikiem, ale noo kiedyś musi być ten pierwszy raz
Zeniu ten "wzorek" na bank będzie juz zmieniony
hmm coś długo ta wiosna do Ciebie idzie, ale może jak przyjdzie to z wielkim impetem tak żę wszystkie nagle zaczną kwitnąć? wtedy dopiero będzie ładnie
MaGorzatka chętnie bym jakieś dodała, ale nie mam co
-
borowina
- 200p

- Od: 3 lip 2011, o 23:26
Eliza, fakt, dawno mnie nie było ani u siebie ani u forumowych znajomych. Jakoś czasu brakowało na wszystko:) teraz wiosna, słoneczko świeci,więc czas na ogródek. Ja warzywka będę uprawiać w gruncie, nie pod foliaczkiem. Tak na pierwszy raz to totalny spontan
posiałam w sobotę marchew, rzodkiewkę, pietruszkę, parę buraków, cebulę. W domu kiełkują pomidorki, papryka i por. Tak mam cichą nadzieję, że coś wyrośnie i będzie
moje dzieci mają wielką ochotę zrywać sobie warzywka i owoce z krzaczków, więc to dla nich.
Twoje podejście do warzywniaka mi zaimponowało. Będę śledziła co Ci wyrośnie i jakie plny będę, ale czuję, że się uda.
Twoje podejście do warzywniaka mi zaimponowało. Będę śledziła co Ci wyrośnie i jakie plny będę, ale czuję, że się uda.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Dziewczyny , teraz jest też dobry termin na posianie bobu i zielonego groszku. Warzywa wyrosną na pewno , trochę opieki i będą ładne.

-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Borowinko ja wprost do gruntu z warzyw jeszcze nic nie siałam ale w sobote będę musiała to wkońcu zrobić
bo póki co to miałam wysiane tylko do wielodoniczek na parapety a gdzie cała reszta jeszcze warzyw...
Miejmy nadzieje że obie będziemy zbierać obfite plony
Tadku dobrze że przypomniałeś o bobie, bo jego też chciałam sobie posiać ale go nie zakupiłam i nie wiedziałam kiedy go się sieję. W takim razie będę musiała się za nim rozejrzeć szybko i posiać wraz z reszta warzywek
Miejmy nadzieje że obie będziemy zbierać obfite plony
Tadku dobrze że przypomniałeś o bobie, bo jego też chciałam sobie posiać ale go nie zakupiłam i nie wiedziałam kiedy go się sieję. W takim razie będę musiała się za nim rozejrzeć szybko i posiać wraz z reszta warzywek
- roots23
- 500p

- Od: 23 sie 2010, o 16:01
Witam, dawno u Ciebie nie byłam
ładna wiosna Ci się zrobiła
pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 
-
MaGorzatka
Tadziu, mam kupiony groszek i bób, a synek mi wczoraj przekopał grządkę pod bób - a ja chora!tade k pisze:Dziewczyny , teraz jest też dobry termin na posianie bobu i zielonego groszku. Warzywa wyrosną na pewno , trochę opieki i będą ładne.![]()
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Fajne plany Eliza
Ja też staram się grupować kwiaty kolorami, choć popełniam też drobne odstępstwa dla kontrastu, np. żołte z fioletami i błękitami
Piękna wiosna 
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Dziś byłam zobaczyć jak tam moje kwituchny, no i świeże zdjęcia zrobiłam...
to jest jedna rabatka, kupowałam mix a trafiły się jak widać białe i 2 rodzaje żółtego

a teraz druga rabatka, tutaj już są odmianami posadzone które kwitły mi w zeszłym roku.

roots23 tak, tak wiosenka zawitała z czego bardzo się cieszę
MaGorzatka mi boberek dziś mamuśka własnie kupiła, więc jak z czasem sie wyrobie to może w piatek lub sogote posadze
a Ty się tam kuruj bo praca w ogrodzie czeka
Robaczku mnie się takie zesrawienia bardzo podobają, jak jest np po jednej stronie jeden kolorek a obok inny kolorek i takie dłłługi wężyk - bardzo ładnie to wygląda. Może kiedyś takie uda mi się zrobić
to jest jedna rabatka, kupowałam mix a trafiły się jak widać białe i 2 rodzaje żółtego

a teraz druga rabatka, tutaj już są odmianami posadzone które kwitły mi w zeszłym roku.

roots23 tak, tak wiosenka zawitała z czego bardzo się cieszę
MaGorzatka mi boberek dziś mamuśka własnie kupiła, więc jak z czasem sie wyrobie to może w piatek lub sogote posadze
Robaczku mnie się takie zesrawienia bardzo podobają, jak jest np po jednej stronie jeden kolorek a obok inny kolorek i takie dłłługi wężyk - bardzo ładnie to wygląda. Może kiedyś takie uda mi się zrobić
- roots23
- 500p

- Od: 23 sie 2010, o 16:01
Hohoho ale pole krokusowe 
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Ojej, jakie piękne alejki krokusowe
. Muszę na jesień posadzić dużo więcej krokusów.
Pozdrawiam Hala
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Dziewczyny miło mi bardzo że podobają się Wam te moje maluszki
Kolejne rabatki krokusowe jeszcze czekają na słoneczko, będzie jeszcze więcej krokusików (czekam na tą najdłuższą rabatke gdzie były posadzone jedne przy drugich) bo na tej przy oknie gdzie też było mnustwo posadzonych niestety wiele nie zakwitnie, wyciągnełam dziś pare tych co miały zżółkniete liscie i niestety cebulki są przemarznięte
więc bardzo licze na te które były posadzone na całej długości ogrodzenia 
Kolejne rabatki krokusowe jeszcze czekają na słoneczko, będzie jeszcze więcej krokusików (czekam na tą najdłuższą rabatke gdzie były posadzone jedne przy drugich) bo na tej przy oknie gdzie też było mnustwo posadzonych niestety wiele nie zakwitnie, wyciągnełam dziś pare tych co miały zżółkniete liscie i niestety cebulki są przemarznięte
-
MaGorzatka
Elizo, ja już dziś trochę podokazywałam w ogrodzie. U Ciebie już prawdziwa wiosna. A jak Ci to wszystko rozkwitnie, to poprosimy zdjęcie z samolotu 
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Gosiu już wyzdrowiałaś że Cie do ogrodu poniosło
Wiesz fajnie by było gdyby wszystkie na raz kwitnące dało się uchwycić... sadzę że jak zaczną kwitnienie te przy płocie, to te które pokazałam dziś będą już oklapnięte
w weekend zrobie zdjęcie z balkonu, choć dużo pewnie widać nie będzie...
Wiesz fajnie by było gdyby wszystkie na raz kwitnące dało się uchwycić... sadzę że jak zaczną kwitnienie te przy płocie, to te które pokazałam dziś będą już oklapnięte