Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

ibizaa pisze: moniczek dywanik ładny by był gdybym posadziła je jeden przy drugim, a takto zachciało mi sie układać z nich wzorek którego guzik widać,
Nie przesmradzaj..widać, widać. ;:138 . A wzorek w razie czego można zmienić. Nawet wskazane, bez zmian to nudno. :;230 U mnie jak na razie ani jednego krokusika, choć ciągle wyglądam że może jednak. :cry: .
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elizko, proszę o więcej zdjęć :)
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

borowina Witaj po dłuższej nieobecności :wit nawet widzę że u siebie Cie dawno nie było :D
Dziękuję bardzo za wszystkie pochwały, jest mi bardzo miło :oops: Warzywniaczek pod folią który pokazałam to jest niewielki bo tam zaledwie będzie koper, pomidorki i papryczka. Pod taki już duży gdzie wszystkie prawie możloiwe warzywka mam zamiar posadzić kopałam w sobote ale już sił nie miałam by zdjęcia robić :)

Ja też jak Ty jestem ciekawa coś mi urośnie bo w sadzeniu warzyw jestem totalnym laikiem, ale noo kiedyś musi być ten pierwszy raz :;230 trzeba byc dobrej myśli - będziemy mieć piekne, i smaczne warzywka ;:215

Zeniu ten "wzorek" na bank będzie juz zmieniony :;230 w czerwcu wszystkie wykopie, posegreguję kolorami tyle ile się da, i ułoże je jesienią w kupie kolorystycznie - wtedy już musi je widać porządnie :tan
hmm coś długo ta wiosna do Ciebie idzie, ale może jak przyjdzie to z wielkim impetem tak żę wszystkie nagle zaczną kwitnąć? wtedy dopiero będzie ładnie :tan

MaGorzatka chętnie bym jakieś dodała, ale nie mam co :( nie ma mnie od niedzieli wieczór tam, więc nawet nie wiem jak te moje krokusiki wyglądają i ile znów zakwitło, a słoneczko świeciło wczoraj i dziś świeci więc podejrzewam że na pewno jakieś nowe zakwitły. Może pojade dziś późnym popołudniem, a jak nie to na pewno jutro, więc nowe zdjęcia będą :tan
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Eliza, fakt, dawno mnie nie było ani u siebie ani u forumowych znajomych. Jakoś czasu brakowało na wszystko:) teraz wiosna, słoneczko świeci,więc czas na ogródek. Ja warzywka będę uprawiać w gruncie, nie pod foliaczkiem. Tak na pierwszy raz to totalny spontan :;230 posiałam w sobotę marchew, rzodkiewkę, pietruszkę, parę buraków, cebulę. W domu kiełkują pomidorki, papryka i por. Tak mam cichą nadzieję, że coś wyrośnie i będzie ;:224 moje dzieci mają wielką ochotę zrywać sobie warzywka i owoce z krzaczków, więc to dla nich.
Twoje podejście do warzywniaka mi zaimponowało. Będę śledziła co Ci wyrośnie i jakie plny będę, ale czuję, że się uda.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Dziewczyny , teraz jest też dobry termin na posianie bobu i zielonego groszku. Warzywa wyrosną na pewno , trochę opieki i będą ładne. ;:224 ;:224
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Borowinko ja wprost do gruntu z warzyw jeszcze nic nie siałam ale w sobote będę musiała to wkońcu zrobić :D bo póki co to miałam wysiane tylko do wielodoniczek na parapety a gdzie cała reszta jeszcze warzyw...
Miejmy nadzieje że obie będziemy zbierać obfite plony :tan

Tadku dobrze że przypomniałeś o bobie, bo jego też chciałam sobie posiać ale go nie zakupiłam i nie wiedziałam kiedy go się sieję. W takim razie będę musiała się za nim rozejrzeć szybko i posiać wraz z reszta warzywek ;:108
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

Witam, dawno u Ciebie nie byłam :) ładna wiosna Ci się zrobiła :) pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
MaGorzatka

Post »

tade k pisze:Dziewczyny , teraz jest też dobry termin na posianie bobu i zielonego groszku. Warzywa wyrosną na pewno , trochę opieki i będą ładne. ;:224 ;:224
Tadziu, mam kupiony groszek i bób, a synek mi wczoraj przekopał grządkę pod bób - a ja chora!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Fajne plany Eliza ;:63 Ja też staram się grupować kwiaty kolorami, choć popełniam też drobne odstępstwa dla kontrastu, np. żołte z fioletami i błękitami ;:108 Piękna wiosna ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziś byłam zobaczyć jak tam moje kwituchny, no i świeże zdjęcia zrobiłam...

to jest jedna rabatka, kupowałam mix a trafiły się jak widać białe i 2 rodzaje żółtego

Obrazek Obrazek Obrazek

a teraz druga rabatka, tutaj już są odmianami posadzone które kwitły mi w zeszłym roku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

roots23 tak, tak wiosenka zawitała z czego bardzo się cieszę :tan

MaGorzatka mi boberek dziś mamuśka własnie kupiła, więc jak z czasem sie wyrobie to może w piatek lub sogote posadze :tan a Ty się tam kuruj bo praca w ogrodzie czeka ;:108

Robaczku mnie się takie zesrawienia bardzo podobają, jak jest np po jednej stronie jeden kolorek a obok inny kolorek i takie dłłługi wężyk - bardzo ładnie to wygląda. Może kiedyś takie uda mi się zrobić ;:108
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

Hohoho ale pole krokusowe :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Ojej, jakie piękne alejki krokusowe ;:167 . Muszę na jesień posadzić dużo więcej krokusów.
Pozdrawiam Hala
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziewczyny miło mi bardzo że podobają się Wam te moje maluszki ;:196 ;:196

Kolejne rabatki krokusowe jeszcze czekają na słoneczko, będzie jeszcze więcej krokusików (czekam na tą najdłuższą rabatke gdzie były posadzone jedne przy drugich) bo na tej przy oknie gdzie też było mnustwo posadzonych niestety wiele nie zakwitnie, wyciągnełam dziś pare tych co miały zżółkniete liscie i niestety cebulki są przemarznięte ;:145 więc bardzo licze na te które były posadzone na całej długości ogrodzenia :heja
MaGorzatka

Post »

Elizo, ja już dziś trochę podokazywałam w ogrodzie. U Ciebie już prawdziwa wiosna. A jak Ci to wszystko rozkwitnie, to poprosimy zdjęcie z samolotu :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Gosiu już wyzdrowiałaś że Cie do ogrodu poniosło :?:
Wiesz fajnie by było gdyby wszystkie na raz kwitnące dało się uchwycić... sadzę że jak zaczną kwitnienie te przy płocie, to te które pokazałam dziś będą już oklapnięte :( w weekend zrobie zdjęcie z balkonu, choć dużo pewnie widać nie będzie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”