Mój świat - Tamaryszek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój świat - Tamaryszek

Post »

To nie tak, że nie lubimy regularnych ogrodów. Lubimy je, lubimy wszystkie ogrody świata. Lubimy je zwiedzać, podziwiać, spacerować po nich albo tylko marzyć o spacerze w takiej scenerii. Tylko nie koniecznie chcemy mieć takie u siebie ;).
Agata
Lalcia
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

PIĘKNE widoczki pokazujesz dobrze że przyszłam...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne ogrody , ale dla mnie takie sztuczne. :) :) :)
Co Ty mówisz IZUNIU, nowy gość , ja u Ciebie każde drzewko, każdy kwiatek znam na pamięć. :roll: Uwielbiam takie klimaty. :) :) :)
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Witaj Tamaryszko!
Weszłam do Twojego ogrodu na chwilkę, a pobyłam pewnie z pół godziny, a i tak nie dałam rady zobaczyć wszystkiego.
Powiem w skrócie - bardzo mi się podoba ;:138 W puszczy byłam kiedyś z rodziną na rowerach. Bardzo podobały mi się tamtejsze klimaty jak przejeżdżaliśmy obok zabudowań. Śliczny naturalny ogród, no i ten strumyk urzeka.
W ostatnich postach przeczytałam, że jesteś zwolenniczką eko, ja też staram się używać jak najmniej chemii, nawozy naturalne, biosept itp.
Pozdrawiam Cię serdecznie i będę tu zaglądać. :D
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Witaj Izo, mam takie same odczucia jak Agata riane, podziwiam wszystkie rodzaje ogrodów jest w nich zawarta ogromna wiedza, ogromna praca, artyzm bo przecież często są to dzieła sztuki, ogromne serce ich twórców. Z przyjemnością zajrzę do każdego ogrodu, pozachwycam się i pochwalę, jednak nie w każdym mógłbym na stałe mieszkać, lubię najbardziej ogrody od których bije ciepło i przytulność. Fajnie że możesz zwiedzać takie piękne zakątki świata i miło że nam je prezentujesz, zdjęcia zrobione przez kogoś kto odwiedza takie miejsca mają większą wartość niż foldery reklamujące je, każde oko jest inne i wybiera widoki najbardziej mu odpowiadające. Na ziemi jest tyle przecudownych miejsc, jak widać na Twoich fotkach :D Tutaj na forum można przeżyć świetną przygodę podróżniczą nie wychodząc z domu.
Wiem że wybierasz się na najwspanialszą wystawę, kiedy wrócisz to będziemy 'mlaskać' oglądając zdjęcia :D

Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
jaroZONE
50p
50p
Od: 3 lut 2010, o 18:13

Post »

:wit Mi bardzo dogodziłaś tymi fotkami ;:180 ja bardzo lubię takie ogrody i jestem z tych osób co by chcieli posiadać takie cudo .
Ja też mam już dosyć zimy :( chociaż teraz ładnie drzewa są pokryte śniegiem i bardzo ładnie wygląda to już mnie to przestało cieszyć...mam śniegu już dosyć !
Słyszałem ze zimowa pogoda ma utrzymać się do końca kwietnia :shock: Mam nadzieje że to jednak nieprawda :?
Mój Romantyczny Ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=35274" onclick="window.open(this.href);return false;

"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Piekne te ogrody, które pokazujesz, pospacerowac, nacieszyc nimi oko, ale wrócic do siebie.Nie urodziłam się królową, wolę skromność i prostote, w tym się najlepiej czuję, gdzie jest naturalna atmosfera i ś rodowisko.To dla ludzi, którzy lubią wodzić prym na salonach.To jest tylko i wyłłącznie moje zdanie, każdemu podoba się co innego.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Izuś, piękne Toskańskie wspomnienia. To co mnie zdziwiło w toskańskich ogrodach to że bardzo dużo roślin trzymają w donicach.
Czyżby zima była aż tak chłodna że trzeba wnosić te wszystkie donice do palmiarni? Jeśli dobrze widzę to są szczególnie cytrusowe
drzewka.
Nie przejmuj się tymi zwałami śniegu, one szybko znikną jak tylko wiosna wreszcie dojdzie, choć w tym roku coś bardzo zwleka ...
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj IZO!
Piękne wspomnienia i ogrody. Wyglądają tak formalnie i prosto.
Aby tak wyglądały, wymagają dużo więcej pracy niż nasze ogrody. ;:3
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspaniałe widoki :tan powiem szczerze, że mi najbardziej utkwiła w pamięci panorama Florencji ;:108 ;:108 ;:108 A z południowych Włoch babanowce, drzewka cytrusowe i przepiękne pnącza, no i jeszcze pinie na wzgórzu ponad Placem Św. Piotra.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Wspaniały widok z okna :D
Lubię zwiedzać ogrody - można coś przenieść na swoje podwórko. Nawet, jeżeli ogród jako calość nam się nie podoba, to zawsze jest jakieś ciekawe zestawienie roślin, które ładnie będzie wyglądało u nas.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Czy ja dobrze widziałem - krokusy??
x-d-a

Post »

Witaj Izo, z przyjemnością oglądałam krajobrazy Toskanii, tym bardziej, że w maju ubiegłego roku spędziłam tydzień w Chianti.
Wiosna w Toskanii jest bardzo piękna, a roślinność zachwyca bujnością i rozmaitością.
We Florencji trafiłam akurat na znaną na całym świecie wystawę irysów - było na co popatrzeć :!:
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Ależ piękne widoczki. Z resztą tulipanki też piękne wychylają noski ;:7
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Dzieła sztuki pokazujesz Tamaryszku.Mam na myśli ogrody,a niekoniecznie tego gościa na żółwiu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”