Mój świat - Tamaryszek
- riane
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój świat - Tamaryszek
To nie tak, że nie lubimy regularnych ogrodów. Lubimy je, lubimy wszystkie ogrody świata. Lubimy je zwiedzać, podziwiać, spacerować po nich albo tylko marzyć o spacerze w takiej scenerii. Tylko nie koniecznie chcemy mieć takie u siebie ;).
Agata
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne ogrody , ale dla mnie takie sztuczne.
Co Ty mówisz IZUNIU, nowy gość , ja u Ciebie każde drzewko, każdy kwiatek znam na pamięć.
Uwielbiam takie klimaty.

Co Ty mówisz IZUNIU, nowy gość , ja u Ciebie każde drzewko, każdy kwiatek znam na pamięć.

Witaj Tamaryszko!
Weszłam do Twojego ogrodu na chwilkę, a pobyłam pewnie z pół godziny, a i tak nie dałam rady zobaczyć wszystkiego.
Powiem w skrócie - bardzo mi się podoba
W puszczy byłam kiedyś z rodziną na rowerach. Bardzo podobały mi się tamtejsze klimaty jak przejeżdżaliśmy obok zabudowań. Śliczny naturalny ogród, no i ten strumyk urzeka.
W ostatnich postach przeczytałam, że jesteś zwolenniczką eko, ja też staram się używać jak najmniej chemii, nawozy naturalne, biosept itp.
Pozdrawiam Cię serdecznie i będę tu zaglądać.
Weszłam do Twojego ogrodu na chwilkę, a pobyłam pewnie z pół godziny, a i tak nie dałam rady zobaczyć wszystkiego.
Powiem w skrócie - bardzo mi się podoba

W ostatnich postach przeczytałam, że jesteś zwolenniczką eko, ja też staram się używać jak najmniej chemii, nawozy naturalne, biosept itp.
Pozdrawiam Cię serdecznie i będę tu zaglądać.

Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Izo, mam takie same odczucia jak Agata riane, podziwiam wszystkie rodzaje ogrodów jest w nich zawarta ogromna wiedza, ogromna praca, artyzm bo przecież często są to dzieła sztuki, ogromne serce ich twórców. Z przyjemnością zajrzę do każdego ogrodu, pozachwycam się i pochwalę, jednak nie w każdym mógłbym na stałe mieszkać, lubię najbardziej ogrody od których bije ciepło i przytulność. Fajnie że możesz zwiedzać takie piękne zakątki świata i miło że nam je prezentujesz, zdjęcia zrobione przez kogoś kto odwiedza takie miejsca mają większą wartość niż foldery reklamujące je, każde oko jest inne i wybiera widoki najbardziej mu odpowiadające. Na ziemi jest tyle przecudownych miejsc, jak widać na Twoich fotkach
Tutaj na forum można przeżyć świetną przygodę podróżniczą nie wychodząc z domu.
Wiem że wybierasz się na najwspanialszą wystawę, kiedy wrócisz to będziemy 'mlaskać' oglądając zdjęcia
Pozdrawiam Tomek

Wiem że wybierasz się na najwspanialszą wystawę, kiedy wrócisz to będziemy 'mlaskać' oglądając zdjęcia

Pozdrawiam Tomek

Ja też mam już dosyć zimy

Słyszałem ze zimowa pogoda ma utrzymać się do końca kwietnia

Mój Romantyczny Ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=35274" onclick="window.open(this.href);return false;
"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piekne te ogrody, które pokazujesz, pospacerowac, nacieszyc nimi oko, ale wrócic do siebie.Nie urodziłam się królową, wolę skromność i prostote, w tym się najlepiej czuję, gdzie jest naturalna atmosfera i ś rodowisko.To dla ludzi, którzy lubią wodzić prym na salonach.To jest tylko i wyłłącznie moje zdanie, każdemu podoba się co innego.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Izuś, piękne Toskańskie wspomnienia. To co mnie zdziwiło w toskańskich ogrodach to że bardzo dużo roślin trzymają w donicach.
Czyżby zima była aż tak chłodna że trzeba wnosić te wszystkie donice do palmiarni? Jeśli dobrze widzę to są szczególnie cytrusowe
drzewka.
Nie przejmuj się tymi zwałami śniegu, one szybko znikną jak tylko wiosna wreszcie dojdzie, choć w tym roku coś bardzo zwleka ...
Czyżby zima była aż tak chłodna że trzeba wnosić te wszystkie donice do palmiarni? Jeśli dobrze widzę to są szczególnie cytrusowe
drzewka.
Nie przejmuj się tymi zwałami śniegu, one szybko znikną jak tylko wiosna wreszcie dojdzie, choć w tym roku coś bardzo zwleka ...
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj IZO!
Piękne wspomnienia i ogrody. Wyglądają tak formalnie i prosto.
Aby tak wyglądały, wymagają dużo więcej pracy niż nasze ogrody.
Piękne wspomnienia i ogrody. Wyglądają tak formalnie i prosto.
Aby tak wyglądały, wymagają dużo więcej pracy niż nasze ogrody.

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniałe widoki
powiem szczerze, że mi najbardziej utkwiła w pamięci panorama Florencji
A z południowych Włoch babanowce, drzewka cytrusowe i przepiękne pnącza, no i jeszcze pinie na wzgórzu ponad Placem Św. Piotra.

- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Wspaniały widok z okna
Lubię zwiedzać ogrody - można coś przenieść na swoje podwórko. Nawet, jeżeli ogród jako calość nam się nie podoba, to zawsze jest jakieś ciekawe zestawienie roślin, które ładnie będzie wyglądało u nas.

Lubię zwiedzać ogrody - można coś przenieść na swoje podwórko. Nawet, jeżeli ogród jako calość nam się nie podoba, to zawsze jest jakieś ciekawe zestawienie roślin, które ładnie będzie wyglądało u nas.
Witaj Izo, z przyjemnością oglądałam krajobrazy Toskanii, tym bardziej, że w maju ubiegłego roku spędziłam tydzień w Chianti.
Wiosna w Toskanii jest bardzo piękna, a roślinność zachwyca bujnością i rozmaitością.
We Florencji trafiłam akurat na znaną na całym świecie wystawę irysów - było na co popatrzeć
Pozdrawiam cieplutko
Wiosna w Toskanii jest bardzo piękna, a roślinność zachwyca bujnością i rozmaitością.
We Florencji trafiłam akurat na znaną na całym świecie wystawę irysów - było na co popatrzeć

Pozdrawiam cieplutko

- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Ależ piękne widoczki. Z resztą tulipanki też piękne wychylają noski 

Dzieła sztuki pokazujesz Tamaryszku.Mam na myśli ogrody,a niekoniecznie tego gościa na żółwiu.
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F