Jagódko, Ty to masz szczęście do trafiania na wyjątkowe okazy. Przewertowałem chyba wszystko o hibiskusach i na takiego jak Twój nigdzie nie natrafiłem. Najbardziej podobny jest Hibiscus 'Kopper King' , tyle tylko, że jest on ogrodowy. Również liście ma nie tak ciemnozielone i błyszczące jak u Twojego. Jak by nie patrzeć, masz prawdziwy unikat.
Kochani dziękuje za miłe odwiedziny
Troszkę zaniedbałam forum bo najpierw chorował syn ,potem M a teraz i na mnie padło
Chociaż się nie poddaję i tak piękną pogodę jak dzisiaj poleciałam do sklepu.
Dzisiaj w Lidlu piękne krzewy zobaczcie co kupiłam za 7 zł:
Jagódko, Hibek pięknie kwitnie. Ty chyba nad nimi jakieś czary odprawiasz, bo mój tylko wytwarza początkowo zawiązek pąków kwiatowych i potem je zrzuca. Ufff, i co z tym zrobić? Zdrówka Ci życzę skarbeńko!!
Bardzo dziękuję za miłe słowa
Ze zdrowiem nie jest tak źle ,najbardziej uciążliwy mam kaszel (ale okienka dzisiaj umyłam) Władku ,tak mam zamiar trzymać passiflorę na balkonie, ale na zimę pojedzie na przechowanie do Mamy.
A to dzisiejsze zakupy :brateczki i stokrotka
Widzę Jagódko, że za balkon wzięłaś się na dobrze. Wcale się nie dziwię. Taka pogoda, ponad 20 st. to i czas otworzyć balkonowy sezon. Bratki, stokrotki, ale ja i tak czekam aż pokażesz passiflorę w pełni kwitnienia. Oj, będzie co podziwiać.
Jagódko powiedz proszę czy passiflorę też w Lidlu kupiłaś? Bo ja dziś na nogi naszą Anię-Ape postawiłam żeby do Lidla biegła a tam pusto a Igor pisze ze w Nomi są też po 7 zł, więc już nie wiem teraz